دوشنبه 31 اردیبهشت 1403

همکاری‌های ایران و تاجیکستان در حوزه تجارت و انرژی افزایش می‌یابد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
همکاری‌های ایران و تاجیکستان در حوزه تجارت و انرژی افزایش می‌یابد

هیأت تجاری دولت تاجیکستان به منظور توسعه همکاری اقتصادی با ایران با رییس سازمان توسعه تجارت و معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت دیدار کردند.

امروز هیأت تجاری دولت تاجیکستان به ریاست بختیار شریفی، معاون اول وزارت صنعت و فناوری‌های نو این کشور و در راستای توافقات چهاردهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی علمی و فنی ایران و تاجیکستان مبنی بر برگزاری کارگروه صنعت معدن و تجارت با حضور در تهران با علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر و رییس سازمان توسعه تجارت دیدار و گفتگو کردند.

طرفین در این دیدار بر لزوم گسترش تجارت میان ایران و تاجیکستان با وجود مشترکات فرهنگی بسیار و روابط سیاسی عالی، تاکید کردند.

در این دیدار پیمان پاک، حجم 130 میلیون دلاری مبادلات دو کشور را ناچیز عنوان کرد و بر لزوم افزایش تعاملات و تامین اقلام مورد نیاز دو کشور از سوی طرف مقابل تاکید کرد.

همچنین بختیار شریفی نیز با استقبال از توسعه روابط تجاری با ایران، از لزوم استفاده تاجیکستان از دانش و فناوری‌های صنعتی ایران تاکید کرد.

در ادامه نیز طرفین به بررسی نحوه تعامل و تجارت در حوزه‌های صنعتی، محصولات شیمیایی، پتروشیمی، غذایی و دارویی لوازم‌خانگی کاشی و سرامیک پرداختند.

مقرر شد به‌منظور کاهش موانع تعرفه‌ای دو طرف امکان انعقاد موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور را بررسی کنند.

فصل نو همکاری‌های ایران و تاجیکستان در حوزه انرژی

در ادامه مسیر احیای دیپلماسی انرژی ایران احمد اسدزاده، معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با هیئتی از تاجیکستان به ریاست بختیار شریفی، قائم مقام وزیر صنعت و فناوری‌های نو تاجیکستان دیدار و گفتگو کرد.

این هیئت تاجیکستانی به منظور پیگیری و اجرای مفاد تفاهم‌نامه‌ها و توافق‌ها از جمله اکتشاف و بهره‌برداری از میدان‌های نفت و گاز آن کشور و ارائه خدمات فنی و مهندسی و همکاری‌های آموزشی به تهران سفر کرده اند. دوطرف دراین دیدار بر توسعه همکاری در حوزه‌های مختلف به ویژه انرژی نو تاکید کردند.

پیرو سفر خرداد امسال رئیس‌جمهوری تاجیکستان به تهران، تفاهم‌نامه همکاری‌های انرژی بین وزیر نفت و وزیر انرژی و ذخایر آب تاجیکستان امضا شد، این تفاهم‌نامه نخستین سند همکاری‌های دو کشور در زمینه صنعت نفت به شمار می‌آید که می‌تواند فصلی نو از همکاری‌های دو کشور در حوزه انرژی آغاز کند.

همچنین در این سفر 17 سند همکاری در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، تجاری، حمل‌ونقل، سرمایه‌گذاری، فناوری‌های نو، محیط زیست، ورزشی، انرژی، قضایی، آموزشی، تحقیقاتی و گردشگری در حضورسید ابراهیم رئیسی وامام علی رحمان به امضا رسیده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی