هوای اراک در وضعیت ناسالم قرار گرفت / 142 روز ناسالم و بیش از 40 روز مازوت سوزی نیروگاه شازند!
هوای اراک در حالی برای چندمین روز متوالی آلوده است که نقش بیش از 40 روز مازوت سوزی نیروگاه شازند در شکل گیری این وضعیت غیرقابل انکار است، معضلی که حل آن با وجود وعده های مکرر مسئولین تاکنون به سرانجام نرسیده و آنچه نصیب مردم اراک شده 142روز تنفس هوای ناسالم است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ در پی آلودگی هوای روزهای اخیر شهر اراک شاخص کلی کیفیت هوای اراک در ساعت 10 صبح امروز (چهارشنبه 23دی ماه) نیز عدد 112 را نشان میدهد که بیانگر هوای ناسالم برای گروه های حساس است.
طبق اطلاعات مرکز پایش هوای سازمان محیط زیست آلاینده اصلی ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون است که این آلایندگی ناشی از منابعی همچون سوخت های فسیلی و صنایع و به ویژه استفاده نیروگاه حرارتی شازند از سوخت مازوت است، کما اینکه مقادیر آلاینده SO2 (دی اکسید گوگرد) در دو ایستگاه شریعتی و استانداری به صورت محسوسی با افزایش همراه بوده است و در عین حال در ایستگاه مخابرات هر دو شاخص مهم آلایندگی PM2.5 و SO2 در مدار قرار ندارند.
در حالی که 296 روز از سال جاری پشت سر گذاشته شده است اما تعداد روز های ناسالم اراک تا این لحظه به رکورد کم سابقه ی 142 روز رسیده و این یعنی مردم اراک بیش از 2.7 برابر سال گذشته هوای سرشار از آلاینده های شیمیایی خطرناک به ویژه گوگرد را تنفس کرده اند، آماری که بیانگر شرایطی وخیم و بسیار نگران کننده است و در عین حال شاخص کیفیت هوای اراک به خصوص در سال جاری حتی به ندرت در وضعیت قابل قبول قرار گرفته است و در اکثر مواقع ساعاتی از روز را در شرایط ناسالم قرار داشته است.
نیروگاه شازند روزانه 125تن گوگرد وارد هوا می کند
نقش نیروگاه حرارتی شازند در آلودگی هوای اراک به ویژه در شش ماهه دوم سال غیرقابل انکار است تا جایی که به گفته رئیس امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بنظر می رسد این نیروگاه روزانه بیش از 5میلیون لیتر مازوت می سوزاند و با توجه به مازوت مصرفی نیروگاه شازند که 2.5درصد گوگرد دارد، به ازای هر یک میلیون لیتر مازوت، 25 تن گوگرد وارد هوا می شود و این یعنی 125تن گوگرد به ازای 5میلیون لیتر مازوت وارد هوا می شود که با توجه به موقعیت این نیروگاه و جهت وزش باد عالب حجم عمده آن مستقیما وارد هوای شهر اراک خواهد شد.
نیروگاه شازند سال گذشته از 21 آذرماه شروع به مازوت سوزی کرد و در مدت 73 روز 219 میلیون و 385 هزار و 420 مترمکعب مازوت سوزاند، امسال اما این نیروگاه کمی زودتر و از 9 آذرماه استفاده از مازوت را آغاز کرده است و مشخص نیست این روند تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.
متأسفانه با وجود وعده های مکرر مسئولین برای چاره اندیشی در خصوص مازوت سوزی نیروگاه حرارتی شازند و تأمین گاز آن اما این نیروگاه حالا بیش از 40 روز است که از سوخت مازوت استفاده می کند، این در حالی است که دمای هوا به قدری سرد نبوده که مشکل کمبود گاز وجود داشته باشد.
گوش شنوایی برای حل مشکل آلودگی هوای اراک وجود ندارد
عدم رسیدگی به این موضوع باعث شد تا روز گذشته بار دیگر نماینده اراک در مجلس شورای اسلامی در صحن علنی به معضل آلودگی هوای اراک اشاره کند، آصفری ضمن انتقاد از تعلل مسئولین در این باره گفت: چندین بار از این تریبون نسبت به آلودگی هوای شهرستان اراک تذکر دادم اما متأسفانه گوش شنوایی وجود ندارد؛ آقای وزیر نفت و رئیس سازمان محیط زیست چه کار میکنید؟ سلامت مردم از همه چیز مهمتر است؛ چرا برای رفع آلودگی این منطقه هیچ اقدامی انجام نمیدهید.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و ریوی، کودکان و سالمندان با احتمال بیشتری ممکن است در نتیجه قرار گرفتن در معرض هوای آلوده آسیب ببینند، حتی افراد سالم نیز در هنگام قرار گرفتن در معرض میزانهای بالای ذرات آلاینده دچار علائم و عوارض تنفسی می شوند ولی پر واضح است که آلودگی در بلندمدت میتواند پیامدهای جدی در سلامت داشته باشد و می طلبد تصمیم سازان کشوری و استانی در این حوزه چاره اندیشی مناسبی داشته باشند.
اکیداً توصیه می شود در شرایط آلودگی هوا گروه های حساس از جمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و ریوی به منظور احتیاط بیشتر حدالامکان در این وضعیت از منزل خارج نشوند و سایر افراد از فعالیتهای سنگین خارج از منزل اجتناب نمایند.
انتهای پیام /