یک‌شنبه 4 آذر 1403

هوش مصنوعی گربیان کارمندان را گرفت؟ / موج جدید اخراج از شرکت‌ها

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
هوش مصنوعی گربیان کارمندان را گرفت؟ / موج جدید اخراج از شرکت‌ها

شرکت‌هایی چون آمازون، زیراکس، گوگل و بلک راک این ماه اعلام کرده‌اند قصد دارند نیروهای خود را کاهش دهند.

برخی از شرکت‌هایی که اکنون درحال تعدیل نیروهای خود هستند در طول سال گذشته اخراج‌های گسترده‌ای را انجام داده‌اند. از آن زمان، هم تورم و هم انتظارات برای وقوع یک رکود اقتصادی کاهش یافته است.

اما چیزی که تغییر نکرده است این است که تمرکز شرکت‌های آمریکایی بر کارایی و تعهد برای انجام کارهای بیشتر با نیروی کم‌تر افزایش یافته است.

در پیام‌های اعلام این اخراجها، بسیاری از مدیران بر لزوم کوچک‌تر شدن شرکت‌ها تاکید داشته‌اند. آمازون این ماه اعلام کرد که با هدف کاهش در هزینه‌ها صدها شغل را در استودیوی فیلم و تلویزیون خود حذف خواهد کرد.

اما مدیران اجرایی و تحلیلگران معتقدند که فراتر از انقباض بودجه که اغلب در ابتدای سال رخ می‌دهد، به‌نظر می‌رسد کار اخراج نیروها به پایان نرسیده است. در واقع، ظهور هوش مصنوعی این روند را تسریع کرده است، چراکه این فناوری قادر است بیشتر وظایف کارمندان را انجام دهند و از سوی دیگر شرکت‌ها درحال انتقال منابع خود به سمت توسعه این فناوری هستند. از سوی دیگر، شرکت‌ها در تصمیم خود برای استخدام‌های گسترده در اوایل همه‌گیری کرونا تجدیدنظر کرده‌اند به طوری که برخی از آنها معتقدند شرکتها در گسترش تیم‌های خود زیاده روی کرده‌اند.

با بسیاری از مقیاس‌ها، بازار کار همچنان قوی است. اقتصاد آمریکا با سرعت بیشتری نسبت به پیش از همه‌گیری کرونا اشتغال ایجاد می‌کند و نرخ بیکاری پایین است. بسیاری شرکت‌ها نیز پس از تلاش بسیار برای پیدا کردن و استخدام نیروها، تمایلی برای اخراج آنها ندارند.

با این وجود، بازار درحال کم رونق شدن است. کمپین افزایش نرخ‌های بهره فدرال رزرو، هزینه‌های استقراض را افزایش داده است و سبب شده کسب وکارها از برنامه‌های توسعه‌ای خود عقب بکشند. از طرفی، پس انداز خانوارها که در سالهای اخیر هزینه کرد را تقویت می‌کرد تحلیل رفته است، و افراد بیشتری به سمت جستجوی شغل سوق داده است. کارفرمایان اما سرعت استخدام‌ها را کاهش داده‌اند و افزایش دستمزدهای کم‌تری می‌دهند. جهش شغلی که اوایل همه گیری کرونا به سرعت دیوانه‌واری رسیده بود آرام شده است.

از منظر یک اقتصاددان ارشد که با وال استریت ژورنال گفتگو کرده است، اکنون بازار خرید استعدادهاست؛ شرکت‌های بزرگ حوزه تکنولوژی دریافته‌اند که بازار استعدادها نسبت به یکسال قبل تغییر بسیاری کرده است و دیگر قرار نیست برای آنها تلاش زیادی انجام دهند.

همزمان با سرمایه گذاری شرکتها در هوش مصنوعی، آنها به دنبال کارایی در جاهای دیگری هستند. افزایش در نرخ‌های بهره، ریسک کردن را گران‌تر کرده است، بنابراین بخشی از این اخراج‌ها برای تخصیص مجدد منابع به روشی هدفمندتر صورت می‌گیرد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.