دوشنبه 5 آذر 1403

هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته!

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته!

وقتی درباره شبکه نمایش خانگی از وزیر ارشاد پرسید ولی لوگوی ساترا را نشان دادند دُمِ خروس بیرون زد تا معلوم شود دنبال چی هستند...

عصر ایران؛ مهرداد خدیر - در مصاحبه پر سر و صدای اخیر با وزیر ارشاد دولت آقای رییسی، مجری برنامه تلویزیونی «جهان‌آرا» به گونه‌ای درباره شبکه نمایش خانگی سخن می‌گفت که انگار درباره تلویزیون‌های جِم در ترکیه دارد صحبت می‌کند!

او اصرار داشت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به دو جهت مشخص و از پیش ترسیم و هدف‌گذاری شده سوق بدهد و خوش‌بختانه در هر دو مورد ناکام ماند تا لبخند تلخ بر چهره‌اش بماسد.

سمت‌و‌سوی اول این بود که انتظار داشت آقای اسماعیلی حق نظارت را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سلب کند اما وزیر از استانداردهای یگانه به جای تنوع و تفاوت در معیارهای سینما و تلویزیون وشبکل نمایش خانگی سخن گفت نه این که صدا‌و‌سیما را ناظر بداند.

نکته آزارنده و چندش‌آور این بود که داشت درباره شبکه نمایش خانگی سخن می‌گفت و بیینده طبعا انتظار داشت لوگوی فیلیمو یا نماوا یا مجموعه‌های مرتبط را ببیند یا تصویری که مخاطب را به یاد شبکه نمایش خانگی بیندازد اما لوگوی بزرگ «ساترا» را گذاشته بودند! ساترا همان سازمان تنظیم ارتباطات و مقررات رادیویی است که برای این که بتوانند دامنه دخالت (بخوانید سانسور) را گسترش دهند کلمه «فراگیر» را به عنوان‌شان اضافه کردند و حالا شده‌اند سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر یعنی "گر بر سر خاشاک یکی پشه بجنبد / جنبیدن آن پشه عیان در نظر ماست!"

سؤال درباره شبکه نمایش خانگی از وزیر ارشاد است اما آرم وزارت ارشاد را هم بردند و لوگوی ساترا را به جای آن گذاشتند!

مورد دوم این بود که وقتی وزیر ارشاد گفت استقبال از برنامه‌های ماهواره‌ای در شهرهای بزرگ به آمار نگران کننده‌ای رسیده بود اما خوش بختانه با شبکه نمایش خانگی آن میزان کم شد و مردم به این ظرفیت روی آوردند مجری با طعنه و تلخند گفت: "آیا همین نگران کننده نیست که بین ماهواره و شبکه نمایش خانگی این را ترجیح دهند؟"

می خواست بگوید این هم مثل همان است! یعنی حاصل کار کارگردان و بازیگر و برنامه ساز و ناظر ایرانی را به همین سادگی انکار می‌کرد و به جای آن که مایه افتخار و امیدواری بداند موجب نگرانی!

خوش‌بختانه وزیر ارشاد در دام هیچ یک ازسؤالات جهت دار درباره شبکل نمایش خانگی نیفتاد ولی روشن نشد شبکه نمایش خانگی و امثال فیلیمو و نماوا که مردم خسته و ملول از تکرارهای صدا وسیمای عبوس را به جای برنامه‌های ماهواره ای پای شبکه نمایش خانگی می‌نشانند و نگرانی های خانواده های ایرانی از پاره ای محتواهای اینترنتی را زدوده‌اند، چه هیزمِ تری به جهان‌آرایی‌ها فروخته‌اند یا این ادعا که هیچ نظارتی بر آنها اعمال نمی‌شود از کجا نشأت گرفته است؟

دولت عوض شده، حکومت که عوض نشده تا خیال کنند هر چه دولت سابق انجام داده باید تعییر کند و معکوس شود. جوری از عملکرد وزیارت ارشاد دولت قبل در قبال شبکه نمایش خانگی انتقاد می کنند که انگار وزیر اطلاعات و جهانگردی دولت هویدا بوده در حالی که وزیر سابق با حکم رهبری جانشین سید محمود دعایی در روزنامه اطلاعات شده یعنی ایشان او را تا اندازه های زیادی واجد صفات مستحسن آن مرحوم دانسته اند. آن وقت چنین آدمی نظارت نداشته و رها کرده بود؟

هر چه فکر کردم تا دریابم شبکه نمایش خانگی چه هیزم تری به مجری جهان آرا فروخته متوجه نشدم جز این که اینان جهان را نه از پنجره های هنر و خلاقیت که از چشمیِ تنگ خودشان می بینند و همه را با خودشان محک می زنند و هر که اندکی تفاوت داشته باشد مطلوب شان نیست!

کج‌سلیقگی و تنگ‌نظری از این بیشتر که استقبال از شبکه نمایش خانگی به جای تماشای ماهواره را هم مشکوک بداند؟!

تماشاخانه

ببینید | مراسم تاج‌گذاری پادشاه قبیله زولو در آفریقای جنوبی / آن‌ها ثروت فراوانی دارند

ببینید | رابطه عجیب انسان و کفتار در شهر حرار اتیوپی / به کفتارها غذا می‌دهند تا روح‌های سرگردان را بخورند

فیلم های دیگر کانال عصر ایران در تلگرام
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته! 2
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته! 3
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته! 4
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته! 5
هیزمِ تری که شبکه نمایش خانگی به «جهان‌آرا» ی تلویزیون فروخته! 6