هیچ! روایت آماری دردناک برای مسئولان کهگیلویهوبویراحمد
بر اساس آخرین اطلاعات وزارت صمت (یازدهماهه 1400) کارنامه کهگیلویهوبویراحمد بررسی شد تا روایت آماری دردناکی برای مسئولان مشخص شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس در یازدهماهه سالگذشته کارنامه مجوزهای معدنی بر اساس آخرین اطلاعات وزارت صمت بررسی شد و در این بررسی ها اشتغالزایی پروانه بهرهبرداری معادن استان کهگیلویه و بویراحمد به صفر رسیده، چراکه هیچ پروانه ای صادر نشده است.
این مجوزها شامل «پروانه اکتشاف»، «گواهی کشف» و «پروانههای بهرهبرداری» است.
بر اساس گزارش منتشرشده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در یازدهماه منتهی به بهمن سالگذشته در 31 استان کشور به اضافه جنوب استان کرمان و منطقه آزاد تجاری - صنعتی ماکو 950 فقره پروانه اکتشاف صادر شده که نسبت به یازدهماهه سال99 رشد 7/ 6درصدی داشته است.
در همین بازه زمانی 434 گواهی کشف صادر شده که نسبت به یازدهماهه سال99 کاهش 7/ 7درصدی داشته؛ هزینه عملیات اکتشافی آنها هم به بیش از 3899میلیارد ریال میرسد که نسبت به مدت مشابه سال99 رشد حدود 200درصدی داشته است.
در مجوز «پروانههای بهرهبرداری» در یازدهماهه سالگذشته 469 فقره پروانه بهرهبرداری صادر شده که میزان اشتغال آن به 3942 نفر میرسد. تعداد پروانههای بهرهبرداری نسبت به یازدهماهه سال99 با افت 9/ 17درصدی و اشتغالزایی آنها افت 6/ 14درصدی داشته است.
رتبه کهگیلویه و بویراحمد در صدور پروانه بهره برداری معادن
بررسیها نشان میدهد استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش معدن چندان فعال نبوده است، بهگونهایکه تنها یک پروانه اکتشاف در یازدهماه در این استان صادر شده و هیچ گواهی کشف و پروانه بهرهبرداری نیز در این بازه زمانی در کهگیلویه و بویراحمد صادر نشده است.
در استان کهگیلویه و بویراحمد اشتغالزایی این پروانهها به صفر رسیده است، چراکه هیچ پروانه بهرهبرداری در این استان در یازدهماهه امسال صادر نشده است.
با خواندن این روایت آماری که هرجا به کهگیلویه و بویراحمد ختم می شد عدد صفر و هیچ خودنمایی سرسام آوری را برای خبرنگار ما بوجود می آورد بر آن شدیم تا از وضعیت استان آماری برای دلخوشی کاذب منتشر کنیم و منتظر باشیم ببینیم آینده استان در این حوزه چه می شود؟.
کهگیلویه و بویراحمد از استانهای برخوردار معدنی کشور
استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان های تقریبا برخوردار معدنی کشور با سهم 2.2 درصدی از معادن است و از51 عنصر معدنی شناخته شده در کشور بالغ بر 16 عنصر در استان وجود دارد.
چهارمین معدن نیترات دنیا در بخش دیشموک کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و ایران را در جمع کشورهای دارای این ماده معدنی راهبردی قرار داده همچنین بزرگترین معدن فسفات کشور با 81 میلیون تن ذخیره قطعی شناسایی شده و قابل بهره برداری در کوه لاردر بخش چرام از توابع این استان واقع شده و در صورت جذب سرمایه گذاری لازم و راه اندازی آن افزون بر سه هزار فرصت شغلی به صورت غیرمستقیم ایجاد خواهد شد که همه این معادن علاوه بر سلستین، بوکسیت، سنگ گچ، خاک نسوز، سنگ آهک، گوگرد، مواد اولیه سیمان و مواد اولیه آجر و مصالح ساختمانی از جمله معادن این استان است.
اگر چه صنعت و معادن استان این توانایی را دارند که کهگیلویه و بویراحمد را از بن بست اقتصادی و بیکاری خارج سازند اما عدم توجه به ایجاد توسعه صنعتی و زیرساخت در کنار خام فروشی باعث شده تا نه از لحاظ اقتصادی و نه از لحاظ اشتغال جایگاه خوبی در میان استان های کشور نداشته باشیم و بیکاری گریبانگیر جمعیت جوان این استان باشد.
آنگونه که پیشتر مسئولان روایت کردند ذخیره قطعی معادن کهگیلویه و بویراحمد، افزون بر یک میلیارد و 755 میلیون تن اعلام شده تا شمار شاغلان بخش معدن استان کمتر از 2هزار و 500 نفر باشد و بیشتر آنها در معادن سنگ لاشه، کارخانه سیمان و کارخانههای گچ مشغول به کار باشند.
گفتمان امسال تولید دانش بنیان و اشتغالزایی است و منتظر می مانیم تا ببینیم مسئولان استانی در حوزه معادن استان چه رونق و اشتغالزایی ایجاد می کنند و در این خصوص رسانه مردمی صبح زاگرس به صورت ماهانه بررسی های لازم را در دستور انتشار خود قرار داده و رسالت اطلاع رسانی شفاف خود را انجام می دهد.
انتهای پیام /