هیچ یک از حجاج به جرم حمل «مخدر» دستگیر نشده است / هشدار به زائران حسینی درباره همراه داشتن داروهای غیرمجاز
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجوا، سردار ایرج کاکاوند در نشست خبری که صبح امروز در مقر پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا برگزار شد، گفت: ممکن است معدود زائرانی که قصد سفر به عتبات را دارند، داروهایی را به همراه داشته باشند که طبق قوانین کشور عراق غیرمجاز باشد و مشمول مجازات شود. وی با بیان اینکه کشف این موارد سبب تشکیل پرونده قضایی و جلوگیری از ادامه سفر آنان خواهد شد، گفت: در...
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجوا، سردار ایرج کاکاوند در نشست خبری که صبح امروز در مقر پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا برگزار شد، گفت: ممکن است معدود زائرانی که قصد سفر به عتبات را دارند، داروهایی را به همراه داشته باشند که طبق قوانین کشور عراق غیرمجاز باشد و مشمول مجازات شود. وی با بیان اینکه کشف این موارد سبب تشکیل پرونده قضایی و جلوگیری از ادامه سفر آنان خواهد شد، گفت: در داخل کشور عراق نیز دستگیری این افراد منجر به رفتار با آنان بر حسب قوانین این کشور خواهد شد. رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر فراجا همچنین نسبت به همراه داشتن موادمخدر هشدار داد.
یکی از مهمترین چالشهای اجتماعی و امنیتی جهان بحث اعتیاد و قاچاق مواد مخدر هست؛ برابر گزارش UNODC در سال 2022 حدود 284 میلیون نفر (افزایش 26 درصدی) معتاد در جهان شناسایی شدهاند. وی افزود: کشور افغانستان کماکان بزرگترین کشور تولید مواد مخدر به شمار میرود، ما شاهد ورود مواد مخدر شیشه از افغانستان به ایران هستیم. کاکاوند گفت: در 4 ماهه ابتدای سال 207 تن انواع مواد مخدر توسط پلیس کشف شده است که نسبت به سال گذشته 2 درصد افزایش داشتهایم. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه تریاک با بیش از 156 تن در صدر کشفیات مواد مخدر وجود دارد، گفت: حدود 527 باند قاچاق مواد مخدر شناسایی و منهدم شده و 60 قاچاقچی مواد مخدر هم شناسایی و دستگیر شدهاند. وی افزود: امسال افزایش 85 درصدی ساماندهی معتادان متجاهر و افزایش 25 درصدی دستگیری خرده فروشان مواد مخدر را شاهد بودیم. کاکاوند گفت: تقویت توان عملیاتی یگانهای مبارزه با مواد مخدر در خشکی و دریا، توسعه و گسترش مرکز سگهای موادیاب، شناسایی و انجام عملیات به هنگام توسط عناصر اصلی از دیگر برنامههای پلیس در سال 1402 است. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: بیش 264 عنصر اصلی قاچاق مواد مخدر را شناسایی و دستگیر کردهایم. وی افزود: عملیات حج امسال به واسطه رعایت زائران و کنترل پلیس بدون هیچ مشکلی به پایان رسید و تا به این لحظه گزارشی مبنی بر دستگیری زائران در عربستان گزارش نشده است. کاکاوند گفت: تجربه سنوات گذشته نشان میدهد معدود افرادی از زائران عتبات عالیات رعایت ممنوعیات مواد مخدر و روانگردان را نداشته و بعضا مواد مصرفی را همراه خود میبردند که در مرزها این افراد دستگیر میشدند. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از نظر قانون و پلیس عراق برخی داروهایی که کدئین دارند جرم هستند و اگر زائر عتباتی با خود این داروها را به همراه داشته باشند با آنها برخورد میکنند. وی بیان کرد: در طول 1401 شاهد به بیش از 29 هزار میلیارد تومان منابع مالی قاچاقچیان ضربه زده شده است. کاکاوند با بیان اینکه تعداد زیادی از عطاریها به جرم فروش داروهای غیرمجاز (روانگردان) و یا مواد مخدر پلمب شدهاند، گفت: بیش از 7 میلیون و 374 هزار و 543 مورد قرص روانگردان در سطح کشور کشف و ضبط شده است. به گفته رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر، بیش از 24 هزار خبر مردمی از سوی مردم مبنی بر شناسایی خردهفروشان مواد مخدر دریافت شده است که نتیجه آن کشف 18 تن مواد مخدر شده است. وی بیان کرد: در سال 2022 شاهد افزایش 30 درصدی کشت خشخاش در افغانستان بودیم که این افزایش منجر به تولید 6 هزار و 200 تن مواد مخدر شده است. سردار کاکاوند در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا استفاده از پهپادها در ماموریتهای پلیس مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته است یا خیر، گفت: یکی از برنامههای پلیس در سال جاری استفاده از پهپادها است و اقدامات خوبی برای تهیه پهپادها انجام شده است، این پهپادها در مرزهای شرقی کشور ماموریت شناسایی مواد مخدری که قاچاق میشوند را دارند. رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: یکی از فروشندگان مواد مخدر به نام "میم" در استان فارس در نیمه دوم تیرماه شناسایی و در یکی از استانهای مرکزی کشور به همراه باند مربوطه دستگیر و یک تن تریاک از وی کشف و 7 دستگاه خودروی سنگین و 4 دستگاه خودروی سبک توقیف شد.