واکنش وزارت خارجه آمریکا به رونمایی موشکی جدید ایران
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری، با مطرح کردن ادعاهایی درباره برنامه موشکی ایران، به سوالی در این باره پاسخ داد.
به گزارش ایسنا به نقل از وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا، جالینا پورتر معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که چه واکنشی به رونمایی اخیر یک موشک دوربرد توسط ایران دارد و آیا با توجه به اظهارات قبلی دولت آمریکا مبنی بر این که قصد دارد در صورت ایجاد امکان مذاکرات بیشتر با ایران، به مسئله برنامه موشکی آن نیز بپردازد، این اقدام نشان میدهد ایران مایل نیست در این باره مذاکره کند، گفت: من نمیخواهم درباره موضع آنها [ایران] نظر بدهم یا حدس و گمانی در این باره مطرح کنم که آیا مایل به مذاکره هستند یا نه. اما آنچه میتوانم بگویم این است که تولید و اشاعه موشکهای بالستیک توسط ایران، تهدیدی علیه امنیت بینالمللی ایجاد میکند و یک چالش مهم عدم اشاعهای است.
پورتر ادامه داد: ما به استفاده از انواع ابزارهای عدم اشاعهای برای جلوگیری از برنامه موشکی ایران، توسعه بیشتر آن و توان آن برای اشاعه فناوریاش به دیگران ادامه میدهیم.
به گزارش ایسنا، اظهارات پورتر در پی این مطرح میشود که روز گذشته، سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه، ضمن بازدید یکی از پایگاه های موشکی زمین به زمین نیروی هوافضای سپاه از موشک دوربرد و نقطه زن " خیبرشکن " به عنوان جدیدترین دستاورد راهبردی این نیرو رونمایی کردند.
موشک راهبردی خیبرشکن از نسل سوم موشکهای دوربرد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار می باشد، این موشک دارای سوخت جامد است و در فاز فرود دارای مانورپذیری برای عبور از سپر موشکی بوده و طراحی بهینه آن باعث شده است وزن آن نسبت به نمونه های مشابه یک سوم کاهش یافته و مدت آماده سازی و شلیک آن نیز تا یک ششم تقلیل پیدا کند.
چابکی و سرعت فوق العاده در اصابت اهداف در برد و شعاع 1450 کیلومتری از دیگر توانمندیهای این موشک است. این سامانه تمام ایرانی از ایده تا محصول توسط دانشمندان سختکوش نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طراحی و ساخته شده است.
مقامات ایران همواره تاکید کردهاند اقتدار نظامی ایران و برنامه دفاعیاش که برنامه موشکی نیز بخشی از آن است، قابل مذاکره نیست و مذاکره ایران با قدرتهای جهانی در وین، صرفا در زمینه لغو تحریمهای ایران و حلوفصل مسئله برنامه هستهای ایران از طریق احیای توافق هستهای و بازگشت تمامی طرفین به اجرای تعهداتشان است.
انتهای پیام