پنج‌شنبه 8 آذر 1403

وجود 40 درصد از کارگاه‌های تولید کشور در 4 استان / از برنامه‌ریزی منطقه‌ای جاماندیم / چرا مردم پس از 40 سال هنوز باید منتظر ساخت پل یا جاده باشند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وجود 40 درصد از کارگاه‌های تولید کشور در 4 استان / از برنامه‌ریزی منطقه‌ای جاماندیم / چرا مردم پس از 40 سال هنوز باید منتظر ساخت پل یا جاده باشند؟

نایب رئیس کمسیون برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه از برنامه‌ریزی منطقه‌ای جامانده‌ایم، گفت: امروز در کشور باید فرایند توسعه به صورت متوازن دنبال شود، زیرا بعد از 43 سال هنوز مناطقی داریم که مشکلات‌شان حل نشده و این باعث افزایش نارضایتی مردم شده است.

محمد خدابخشی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی شبکه‌ای اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره کسر بودجه سال 1400 و اجرا نشدن احکام قانون بودجه توسط دولت قبل، اظهار کرد: یکی از ترک فعل‌های دولت روحانی حذف پروژه‌های زیرساختی برای کاستن از کسر بودجه در دولت دوازدهم بود که انتظار داشتم، مواردی که در سال‌های گذشته مورد توجه قرار نگرفت و در بودجه امسال اولویت داشتند.

کسری بودجه 500 هزار میلیارد تومانی امسال / فرایند توسعه باید به صورت متوازن دنبال شود

وی اشاره کرد: از مجلس انقلابی انتظار می‌رود که بودجه مطابق با نیازهای کشور را مورد نظارت و بررسی قرار دهد. البته مسئول اجرای بودجه، رئیس‌جمهور است و وکلای مردم نیز برنامه‌های پیشنهادی خود را در جهت بهتر اجرایی شدن آن ارائه می‌کنند تا در اصلاح بودجه و جبران کسری پانصد هزار میلیاردی بودجه به رئیس‌جمهور و دولت سیزدهم کمک کرده باشیم.

این نماینده مردم در مجلس گفت: کشور ما امروز نیاز دارد که پس از رسیدن به ثبات در اقتصاد کلان، فرایند توسعه را به صورت متوازن دنبال کند؛ زیرا بعد از 43 سال هنوز مناطقی داریم که نگاه غیرمنصفانه‌ای در رابطه با توسعه به آن شده و هنوز مشکلات این مناطق در کشور حل نشده است. اگر نگاهی غیر از این داشته باشیم، نارضایتی مردم، روز به روز بیشتر خواهد شد.

وجود 40 درصد از کارگاه‌ها، فقط در 4 استان / از برنامه‌ریزی منطقه‌ای جاماندیم

خدابخشی توضیح داد: بر اساس آمار مرکز پژوهش‌های مجلس فقط 40 درصد از کارگاه‌هایی که بیش از ده نفر کارگر دارند، در 4 استان مستقر است، در حالی که 43 درصد کل جمعیت کشور فقط در سه استان ساکن شده‌اند. وی اضافه کرد: امروز در بسیاری از استان‌های کشور زیرساخت‌های صنعتی و شغلی ایجاد نشده و این استان‌ها از مناطق کمتر توسعه‌یافته کشور هستند؛ مردم برای اشتغال به مناطقی مثل این سه استان که این امکانات در آنها وجود دارد، مهاجرت کرده‌اند و می‌کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تاکید کرد: همه این مشکلات به برنامه‌ریزی غیرمنطقی در رابطه با توسعه زیرساخت‌های کشور در دولت‌های قبل بازمی‌گردد که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی برای رسیدن به اهداف کلی کشور را در اولویت قرار داده‌ایم، ولی از برنامه‌ریزی منطقه‌ای جامانده‌ایم.

چرا نمایندگان پیگیری آسفالت حوزه‌های انتخابی هستند؟

خدابخشی گفت: امروز اگر نماینده یک استان اعلام نکند که در آن استان جاده کشیده نشده است، هیچ‌کس برای ایجاد یک جاده جدید که در 40 سال گذشته ساخت آن به‌تعویق افتاده، قدمی برداشته نخواهد شد؛ در حالی که هیچ یک از این هزینه‌ها در برنامه توسعه دیده نشده و امروز هم اگر در کشور پروژه عقب‌افتاده‌ای اجرا شده، حاصل پیگیری شخص خاصی بوده است. وی ادامه داد: می‌توان امروز در کشور صدها مثال این چنینی مطرح کرد؛ پروژه‌هایی که اجرایی‌شد اما نظر کارشناسی در مورد آن ارائه نشده است. این نیز نشان از ضعف در برنامه‌ریزی و نظارت در سطح استانی دارد؛ همچنین هیچ بودجه‌ای برای طرح‌های عقب افتاده در نظر گرفته نشده است.

نگاه غیرمنصفانه‌ای به پروژه‌ها داشتیم / تخصیص بودجه به استان‌ها باید منصفانه باشد

نایب رئیس کمیسیون برنامه و ودجه مجلس ادامه داد: اگر با توجه به این ملاک‌ها، امروز محورهای گردشگری را تعریف کنیم و تخصیص بودجه بر اساس این تعاریف انجام شود، نگاه غیرمنصفانه‌ای که تاکنون بر پروژه‌ها داشته‌ایم، ادامه خواهد یافت که مطمئنا این نگاه نارضایتی مردم را بیشتر از پیش خواهد کرد.

خدابخشی تصریح کرد: امروز حرف بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس این است که باید نگاه به استان‌ها به‌خصوص در تخصیص بودجه منصفانه باشد. توسعه متوازن باید پایه اصلی برنامه هفتم در نظر گرفته شود و درخواستم این است که این نگاهی که در دولت دوازدهم بود، اصلاح شود و مناطق کمتر توسعه یافته در بودجه سال آینده مورد توجه بیشتری قرار بگیرد تا مردمی که بیش از 40 سال از این توسعه بی‌بهره بودند، به حق خود برسند.

تاکید رهبر انقلاب، رسیدگی به مناطق کمتر توسعه یافته است / چرا مردم پس از 40 سال هنوز باید منتظر ساخت پلی باشند؟

وی گفت: امروز یک نماینده مجلس چگونه به مردم حوزه انتخابی خود بگوید که پس از 40 سال هنوز هم باید پلی نداشته باشید تا از روی یک رودخانه عبور کنید و یا جاده‌ای نداشته باشید تا عبور و مرور از آن به‌سادگی امکان‌پذیر باشد، درحالی‌که در بسیاری از استان‌ها امکاناتی بسیار بیش از این در اختیار ایجاد شده است که به همان میزان از موهبت‌های این کشور اسلامی سهم دارند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به فعالیت‌های نهادهایی مثل بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بیان کرد: این نهادها امروز باید با برنامه‌ریزی و همکاری دولت هماهنگ عمل کنند تا به اهداف خود به‌درستی دست یابند تا بر اساس گفته مقام معظم رهبری مردم این مناطق کمتر توسعه یافته به حقوق اولیه خود دست یابند.

انتهای پیام /