ورزنه اصفهان دارای 70 درصد زیرساختهای گردشگری اکوتوریسم و ژئوتوریسم است
اصفهان - ایرنا - عضو شورای پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان گفت: ورزنه اصفهان 70 درصد زیرساختهای گردشگری به ویژه ژئوتوریسم و اکوتوریسم را داراست.
فریبا یوسفی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: منطقه ورزنه سرشار از جاذبههای دیدنی ژئوتوریسم و اکوتوریسم است و این موضوع باعث شده گردشگران خارجی زیادی را به خود جذب کند اما این خطه شاید در بحث گردشگری داخلی تا حد لازم شناخته نشده باشد اما جای خود را در گردشگری خارجی باز کرده است.
وی تاکید کرد: اگر یک گردشگر سه روز برای گردش در اصفهان زمان داشته باشد از نظر من باید یکروز کامل را برای گردشگری و دیدن از ورزنه صرف کند.
عضو شورای پژوهش و فناوری دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان تصریح کرد: وجود دریاچه نمک، تپههای شنی و کوه سیاه در نزدیکی ورزنه با دارا بودن دشتی وسیع از سنگهای آذرین زیبایی خاصی دارد که این شهر را متمایز ساخته است.
وی اظهارداشت: همچنین ورزنه در نزدیکی تالاب بینالمللی گاوخونی قرار دارد که در زمانهای پرآبی این تالاب به ویژه در گذشته، فلامینگو و گونههای خاص پرندگان مهاجر را میتوان در این تالاب نظارهگر بود.
یوسفی همچنین به کویر ورزنه به عنوان یک جاذبه زمینگردشگری اشاره و خاطرنشان کرد: این کویر با نام کویر "خارا" در فاصله کمی از شهر ورزنه قرار دارد و به همین دلیل امکان استفاده گردشگران از اقامتگاههای بومگردی را هم فراهم میکند.
وی افزود: احداث اقامتگاههای بومگردی در ورزنه موجب شده گردشگران با اطمینان خاطر در شهر اقامت و با وسایل نقلیه ایمن به کویر و تالاب سفر و از آنها بازدید کنند.
مدیر گروه گردشگری و هتلداری دانشگاه علمی کاربردی سیتی سنتر با اشاره به وجود گونههای مختلف حیوانات، ریگ روان، برخان، گز و تاقهای کویر در ورزنه یادآورشد: مردم بومی ورزنه با ایجاد پایگاههای الکترونیکی به زبانهای مختلف، اقامتگاههای بومگردی و بسترهای لازم برای گردشگران به توسعه این گردشگری این شهر کمک شایانی کردهاند.
وی ادامه داد: منطقه شرق اصفهان ظرفیتهای خوبی برای ژئوتوریسم، اکوتوریسم به ویژه بیابانگردی دارد که از آن جمله میتوان به کویر مصر، کویرهای منطقه زواره، ریگ جن و کویر خارا اشاره داشت.
یوسفی با بیان اینکه شرق اصفهان نیاز یک طبیعتگرد در حوزه بیابان را تامین میکند تاکید کرد: نباید فراموش کرد که گروههای گردشگری باید با دستورالعملهای ویژه طبیعتگردی و نیز رعایت اصول حفظ محیط زیست به گردشگری در مناطق طبیعی اقدام کنند.
زمینگردشگری یا ژئوتوریسم (Geotourism) از دو بخش ژئو و توریسم تشکیل شدهاست بخش ژئو جاذبههای زمینشناسی، ژئومورفولوژی و میراث معدنکاری و بخش توریسم آن به عنوان موضوعی چند رشتهای، تمامی زیرساختهای صنعت گردشگری را شامل میشود.
مخاطبان زمینگردشگری تنها متخصصان و کارشناسان زمینشناسی و ژئومورفولوژی نیستند بلکه گردشگران عادی و علاقهمند به طبیعت نیز هستند.
در جریان فعالیتهای زمینگردشگری، بازدیدکنندگان ضمن بازدید از پدیدههای زیبا و ویژه زمینشناسی و ژئومورفولوژی، با مبانی پیدایش آنها آشنا شده اهمیت وجودی آنها را درمییابند.
فرسایشها، آتشفشانها، چینخوردگیها و گسلهها، گنبدها و بلورهای نمکی، تپههای مرجانی و هرمهای ماسهای، غارها، درهها، آبشارها، منطق مملو از فسیل، معادن متروکه، گلفشانها و سواحل صخرهای از جمله جاذبههای زمین گردشگری هستند.
اکوتوریسم (Ecotourism) گونهای از گردشگری است که در آن گردشگران برای دیدار از مناطق طبیعی نامسکون و دستنخورده جهان سفر میکنند و به تماشای گیاهان و پرندگان و دیگر جانوران میپردازند.
اصلیترین فعالیت اکوتوریسم بر پایه طبیعت زنده است که بنا به تعریف سفری است مسوولانه به مناطقی طبیعی که حافظ محیط زیست بوده و باعث بهبود کیفیت زندگی مردم محلی شود.
اصفهان با برخورداری از جاذبه های طبیعی و میراث کهن از قابلیتهای زیادی برای توسعه گردشگری بومگردی برخوردار و یکی از استانهای پیشتار در این زمینه است و در این بین منطقه شرق اصفهان دارای ظرفیتهای بسیاری است.
*س_برچسبها_س*