ورود سران قوا به پرونده کنکوریهای شبههدار
معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از برگزاری جلسه فوقالعاده این شورا با حضور سران سه قوه برای بررسی پرونده کنکوریهای شبهه دار خبر داد.
معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی از برگزاری جلسه فوقالعاده این شورا با حضور سران سه قوه برای بررسی پرونده کنکوریهای شبهه دار خبر داد و گفت: بر اساس مصوبه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی، این شورا اجازه نقض حکم دیوان عدالت اداری را خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، سید جلال موسوی در واکنش به حواشی اخیر بین سازمان سنجش آموزش کشور و دیوان عدالت اداری در موضوع ادامه تحصیل داوطلبان شبهه دار کنکور اظهار کرد: مردم جامعه ما تا حدودی اعتماد لازم را به کنکور دارند و انتظار دارند که جلوی تقلب در این آزمون گرفته شود و با متقلبین این آزمون نیز برخورد لازم صورت بگیرد. در حال حاضر برداشت من این است که داوطلبانی که به عنوان کنکوریهای شبهه دار از آنها یاد میشود، باید ابتدا آزمون مجدد از این افراد گرفته شود که البته پیگیریهایی که ما از طریق سازمان سنجش آموزش کشور انجام دادیم، آنها اعلام کردند این آزمون جدید از داوطلبان گرفته شده است.
معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر شان کرد: متاسفانه درصدهایی که داوطلبان شبهه دار در آزمون جدید اخذ کردند با درصدی که در کنکور کسب کردند بسیار متفاوت بود؛ به طوریکه سازمان سنجش آموزش کشور عنوان کرد این داوطلبان حتی 10 درصد نمره آزمون اصلی خود را نگرفتند.
وی تاکید کرد: به نظر من وضعیت داوطلبان شبهه دار کنکور باید با دقت بیشتری بررسی شود تا حقی از کسی ضایع نشود.
جلسه فوق العاده شورای عالی انقلاب فرهنگی
موسوی از ورود جدی شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع پروندههای داوطلبان شبهه دار کنکور خبر داد و گفت: حتی جلسه گذشته شورا با این موضوع تشکیل شد و سازمان سنجش نیز گزارشی در این خصوص در صحن شورا مطرح کرد و جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به صورت فوق العاده برای بررسی این موضوع امروز تشکیل میشود.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزودَ: ما اگر دو مسئله اصلی در امر آموزش داشته باشیم اولی کیفیت و دومی عدالت میباشد. موضوع داوطلبان دارای شبهه دار کنکور با این دو امر ارتباط نزدیک دارد. بر این اساس اگر بحث تقلب داوطلبان جدی باشد باید برخورد صورت بگیرد؛ چرا که امر عدالت برای ما اهمیت زیادی دارد و اگر هم تقلبی صورت نگرفته است، میشود از مکانیزمهای موجود نظیر اخذ آزمون مجدد حقانیت آنها اثبات شود.
بسیاری از صندلیهای دوطلبان شبهه دار پرطرفدار است
وی یادآور شد: بسیاری از صندلیهایی که داوطلبان شبهه دار در آن پذیرفته شده اند، صندلیهای پرطرفدار دانشگاهها هستند و این نگرانی وجود دارد که حقی از داوطلب دیگری گرفته شده باشد.
معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: به صورت مرسوم شورا امروز جلسهای نداشت؛ اما تصمیم بر این شد جلسهای فوق العاده برای بررسی موضوع داوطلبان شبهه دار تشکیل دهیم تا این موضوع به صورت جدی مورد بررسی قرار بگیرد.
امکان نقض حکم دیوان از سوی شورا
موسوی با بیان اینکه شورای عالی انقلابی فرهنگی اجازه نقص رای دیوان عدالت اداری در خصوص پرونده داوطلبان شبهه دار را دارد، گفت: ما در شورا مصوبه 630 داریم که تاکید میکند در حوزه آموزش عالی و برخی دیگر حوزهها دیوان عدالت اداری ورودی نداشته باشد؛ چرا که این حوزه تخصصی محسوب میشود، برداشت این است که با استناد به این مصوبه میشود رای دیوان را تغییر داد.
این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: ما اگر بتوانیم بحث کنکور را به مصوبه فوق استناد کنیم و، چون این حوزهها تخصصی محسوب میشود شورایی در نظر گرفته شده است که میتواند در این خصوص بحث بررسی داشته باشد.
حضور سران سه قوه در جلسه امروز شورا
موسوی تعیین تکلیف پرونده داوطلبان شبهه دار به نظر جلسه امروز شورا و تصمیم گیری جمع دارد، خاطر نشان کردَ: در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی که با حضور سران سه قوه، اعضای شورا و معاون سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود و حواشی اخیر داوطلبان شبهه دار کنکور را بررسی خواهند کرد، اما اینکه در این جلسه تصمیم نهایی گرفته شود یا نه به نظر جمع بستگی دارد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه 630 مورخ 12 شهریور سال 87، بنا به پیشنهاد مورخ 12 مرداد همین سال معاونت حقوقی و توسعه قضایی قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری، ماده واحده "خروج تصمیمات صادره از هیاتها و کمیتههای تخصصی وزارتین علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی در امور و شیون علمی، آموزشی و پژوهشی از شمول صلاحیت دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی" را به شرح ذیل تصویب نمود:
ماده واحده: آن دسته از تصمیمات و آراء نهایی و قطعی صادره در هیاتها و کمیتههای تخصصی فعال در وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاهها و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی مصوب، از جمله تصمیمات و آراء نهایی هیاتهای امناء، ممیزه و انتظامی اساتید و کمیته انضباطی دانشجویان و همچنین تصمیمات و آراء نهایی درخصوص بازنشستگی، ارتقاء، ارزیابی و پذیرش علمی، بورس دانشجویان و فرصت مطالعاتی که صرفاً در رابطه با امور و شیون تخصصی علمی، آموزشی و پژوهشی صادر شده باشد، قابل شکایت و رسیدگی در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضایی نخواهد بود.
تبصره:در هر یک از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هیاتی به عنوان مرجع نهایی به منظور تجدیدنظر و رسیدگی به شکایات اساتید و دانشجویان از آراء و تصمیمات هیاتها و کمیتههای مذکور در ماده واحده فوق که در امور و شیون علمی، آموزشی و پژوهشی صادر شده و همچنین به منظور نظارت بر نحوه رسیدگی در این هیاتها و کمیتهها تشکیل میشود. ترکیب اعضاء و وظایف و اختیارات هیاتموضوع این تبصره، به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.
پس از تصویب مصوبه فوق، هیأت عالی تجدیدنظر موضوع تبصره ماده واحده مصوب جلسه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و در نهایت این مصوبه به شرح ذیل برای اجرا ابلاغ شد:
"در اجرای حکم تبصره ماده واحده مصوب جلسه 630 شورای عالی انقلاب فرهنگی و به منظور تجدیدنظر نسبت به آرا و تصمیمات نهایی هیأتهای امنا، ممیزه، انتظامی اساتید، انضباطی دانشجویان و همچنین آرا و تصمیمات در خصوص بازنشستگی، ارتقا، آزمون ها، ارزیابی و پذیرش علمی، بورس دانشجویان و فرصتهای مطالعاتی و نظایر آن که صرفا در رابطه با امور و شئون تخصصی علمی، آموزشی و پژوهشی صادر شده و نیز نظارت بر نحوه رسیدگی در هیأتها و کمیتههای مذکور، هیأت عالی تجدیدنظر در هر یک از وزارتین بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری که از این پس در این مصوبه، به اختصار وزارتین (علوم و بهداشت) نامیده میشود و دانشگاه آزاد اسلامی، به طور جداگانه و با ترکیب ذیل تشکیل میگردد:
1 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی (رئیس هیأت)
2 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی
3 معاون حقوقی وزارتین و بالاترین مقام حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی (عضو و دبیر هیأت)
4 معاون تخصصی ذی ربط وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی 5 دو نفر از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به انتخاب شورا
6 سه نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاهها که حداقل یکی از آنها حقوقدان خواهد بود، حسب مورد به انتخاب وزیر ذی ربط و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
تبصره:1 اعضای موضوع بندهای 1، 3، 4 و 6 صرفاً در یکی از هیأتهای مربوطه فوق عضویت خواهند داشت.
تبصره 2 مدت عضویت اعضای حقیقی هیأت، سه سال خواهد بود و انتخاب مجدد آنها برای یک دوره دیگر بلامانع میباشد.
تبصره 3 جلسات هیأت با حضور حداقل 7 نفر از اعضا رسمیت مییابد و تصمیمات هیأت با رأی اکثریت نسبی اعضای حاضر، معتبر و لازم الاجرا خواهد بود.
تبصره 4 شیوه نامه نحوه رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از آرا و تصمیمات موضوع این مصوبه طبق پیش نویس مشترک تهیه شده توسط وزارتین و دانشگاه آزاد اسلامی در اولین جلسه هیأت به تصویب خواهد رسید.
از میان اخبار