شنبه 3 آذر 1403

وزارت علوم به طرح کاهش پسماند پایتخت پیوست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزارت علوم به طرح کاهش پسماند پایتخت پیوست

تهران - ایرنا - تفاهم‌نامه همکاری برای اجرای طرح کاپ (کاهش پسماند) میان سازمان مدیریت پسماند و شهرداری منطقه 2 با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امضا شد.

به گزارش ایرنا بر اساس اعلام روز دوشنبه سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران، «رسول کشت‌پور» شهردار منطقه 2 در این جلسه به پیگیری یک ساله مدیریت شهری برای اجرای طرح کاپ اشاره کرد و گفت: طبق قانون 22 سازمان و وزارتخانه نسبت به موضوع پسماند مسئولیت دارند، اما هرگاه از زباله و لزوم مدیریت آن صحبت به میان می‌آید، اذهان به سمت شهرداری هدایت می‌شود. این در حالیست که اگر مشارکت دیگر سازمان‌ها نباشد، نمی‌توان از شهرداری انتظار موفقیت داشت.

وی اضافه کرد: واقعیت این است که روش فعلی برخورد با پسماند، روش مدرنی نیست و همین امر هم پدیده زباله‌گردی را به وجود آورده‌است. برای تغییر این رویه، شهرداری تهران به‌سوی وزارتخانه‌ها دست دراز می‌کند و امیدواریم با اجرای طرح کاپ بتوانیم در نظام مدیریت پسماند تحول ایجاد کنیم.

انفعال دانشگاه های کشور در موضوع پسماند

فعال محیط زیست و اکولوژیست با انتقاد از انفعال دانشگاه‌ها در موضوع پسماند عنوان کرد: در تمام دنیا این دانشگاه‌ها هستند که برای کاهش پسماند و به صفر رساندن آن برنامه‌ریزی می‌کنند، درحالی که در ایران دانشگاه‌ها یکی از تولیدکنندگان زباله محسوب می‌شوند.

«هایده شیرزادی» با بیان اینکه به عنوان یک فعال محیط زیست انتظار دارم دانشگاه ها به این موضوع ورود کنند، تصریح کرد: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند برای کاهش تولید زباله از مجموعه‌ای از فعالان محیط زیست دعوت کرده و حالا نوبت دانشگاه است که به این جریان بپیوندد.

به گفته شیرزادی؛ در حال حاضر تمام بار پسماند در تهران بر دوش شهرداری قرار دارد و این در حالیست که وزارت صمت به راحتی و بدون توجه به ابعاد محیط زیستی برای تولیدکنندگان مجوز صادر می‌کند.

وی در پایان تصریح کرد: در شرایطی که روزانه 55 هزار تن زباله تولید و تنها 10 درصد از این میزان بازیافت می‌شود، وزارت علوم مهم ترین مرجعیست که با آگاه سازی شهروندان می‌تواند تغییرات مهمی را رقم بزند.

4 میلیون دانشجو می‌توانند سفیر کاپ باشند

معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، نیز در پایان این نشست گفت: برای کاهش مصرف کاغذ از یک سال و نیم گذشته مقرر کردیم تا تنها یک نسخه از پایان نامه دانشجویان چاپ شود و مابقی به شکل الکترونیک ثبت شوند. علاوه بر این، استفاده از ظروف یکبار مصرف را در دانشگاه‌ها محدود کردیم، به‌طوری که در یکی از دانشگاه های زنجان، مصرف این محصول به صفر رسیده‌است.

«محمدتقی نظرپور» طرح جداسازی مخازن پسماند خشک و تر در برخی از دانشگاه ها و مذاکره برای راه اندازی دانشگاه‌های سبز را از دیگر اقدامات وزارت علوم معرفی و عنوان کرد: تلاش می‌کنیم تا مفاد تفاهم‌نامه را به تمام دانشگاه‌ها تسری دهیم و امکانات لازم برای فرهنگ سازی و تامین بودجه را فراهم کنیم. واقعیت این است که 4 میلیون دانشجوی کشور با آموزش طرح کاپ می‌توانند این مفاهیم محیط زیستی را به خانواده‌هایشان منتقل کنند.

پس از وزارتخانه‌های ارتباطات، تعاون و رفاه اجتماعی و امور خارجه، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، چهارمین وزارتخانه ای است که به طرح کاپ پیوست.

*س_برچسب‌ها_س*