وزیر ارتباطات: پروژههای فناورانه فضایی در زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد
تهران - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در روز ملی فضایی، همکارانم در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی از چند پروژه فناورانه و کاربردی رونمایی کردند که همگی در زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد.
به گزارش روز جمعه ایرنا، «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پستی اینستاگرامی نوشت: وقتی از فناوری فضایی حرف میزنیم برخی تصور میکنند منظورمان فقط ساخت و پرتاب ماهواره و ارتباطات تلویزیونی و مخابراتی است، در صورتی که استفادههای متعدد فناوری فضایی بیش از آن که در فضا باشد، روی زمین و در زندگی و کار مردم موثر است.
وی افزود: در روز ملی فضایی، همکارانم در سازمان فضایی و پژوهشگاه فضایی از چند پروژه فناورانه و کاربردی رونمایی کردند.
زارعپور خاطرنشان کرد: سامانه پایش ماهوارهای آتشسوزی به نام «آتشبان»، با استفاده از دادهها و تصاویر ماهوارهای، تهیه نقشههای ریسک، شناسایی آتش فعال، تحلیل رفتار آتش، مدیریت مواد آتشزا، هشدار سریع و اطفاء آتش را در عرصههای طبیعی امکانپذیر میکند.
وزیر ارتباطات اشاره کرد: سامانه پایش ماهوارهای تالابها و بدنههای آبی به نام «کرانه» هم با بهرهگیری از تصاویر ماهوارهای و فناوری سنجش از دور، اطلاعات و تحلیلهای آماری منابع آب کشور مثل رودخانهها، دریاچهها، تالابها، مردابها، باتلاقها و ذخایر سدها را به عنوان ابزار مدیریت و برنامهریزی منابع آبی در دسترس مدیران و پژوهشگران قرار میدهد.
وی همچنین تاکید کرد: سامانه پایش گرد و غبار و آلودگی هوا که نامش را «آفاق» گذاشتهاند با استفاده از تصاویر ماهوارهای و فناوری سنجش از دور، پارامترهای هواشناسی، کیفیت هوا، رطوبت خاک، و به ویژه پدیده گرد و غبار در سطح کشور را پایش و شناسایی میکند.
وزیر ارتباطات افزود: بعد از قولی که یک ماه قبل در مورد دسترسی عمومی به تلسکوپهای سازمان فضایی دادم، همکارانم در سازمان فضایی در این یکماه آستین بالا زده و این کار را انجام دادند. اسم این تلسکوپ، «سامانه کیهان» است. رصد آنلاین آسمان و دادهگیری از اجرام سماوی از طریق این سامانه و با اتصال به تلسکوپ رصدخانه خیام سازمان فضایی برای عموم علاقهمندان امکانپذیر است. این رصدخانه از یک دهه پیش تا امروز مشغول فعالیتهای علمی و ماموریتهای تخصصی حوزه فضایی بود اما حالا علاوه بر فعالیتهای علمی، امکان رصد آسمان را برای علاقهمندان فراهم کرده است. علاقهمندان به نجوم از رهگذر keyhan.isa.ir میتوانند درخواست رصد آسمان را ثبت کنند و با هماهنگی اپراتور وارد فرآیند رصد و نحوه کنترل تجهیرات نجومی شوند.
زارعپور تصریح کرد: اعتقاد دارم باید در صنعت فضایی پیشرفت کنیم و مردم طعم شیرین فناوری فضایی را در زندگی و کارشان بچشند. در نمایشگاهی جمع و جور که از آخرین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان مرتبط با صنعت فضایی برپا شده بود، حضور پیدا کردم و جا دارد به همه آنها و به همه کسانی که نتوانستند به دلیل کرونا حضور پیدا کنند، خداقوت بگویم.