دوشنبه 5 آذر 1403

وزیر خارجه ونزوئلا: هیچ فشار خارجی نمی‌تواند مانع برگزاری انتخابات پارلمانی شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
وزیر خارجه ونزوئلا: هیچ فشار خارجی نمی‌تواند مانع برگزاری انتخابات پارلمانی شود

تهران - ایرنا - کمتر از چهار ماه مانده تا انتخابات پارلمانی ونزوئلا، اقدام دیروز (جمعه) کاخ سفید در تحریم چهار تن از مقام‌های ارشد ونزوئلایی، نمونه ای دیگر از تلاش‌های نامشروع آمریکا برای مداخله در امور داخلی کشور بولیواری به شمار می‌رود که با واکنش دولت ونزوئلا روبرو شد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، در ادامه سیاست‌های فشار حداکثری کاخ سفید علیه کاراکاس، "دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا" (OFAC) چهار تن از مقام‌های ارشد ونزوئلایی را تحریم کرد.

"ایندیرا آلفونسو" رئیس شورای ملی انتخابات (CNE)، "لوئیس پاررا" رئیس مجمع ملی (AN)، "رینالدو انریکه مونیوس" دادستان کل و "دیوید دلیما سالاس" نماینده و شهردار سابق، اسامی افراد تحت تحریم است که بر برگی دیگر از پرونده مداخله‌های آمریکا در امور داخلی کشور بولیواری صحه می‌گذارد.

"مایک پمپئو" وزیر خارجه آمریکا دیروز جمعه با انتشار بیانیه ای ضمن اعلام اسامی این چهار مقام ارشد مدعی شد این افراد با مشارکت "نیکلاس مادورو" رئیس‌جمهوری با "دستکاری" در انتخابات، موجب محروم شدن مردم ونزوئلا از برگزاری انتخابات آزادانه و عادلانه در این کشور محسوب می‌شدند.

آمریکا در حالی این بهانه‌های نخ نما و تکراری را دست مایه توجیه اقدامات یکجانبه خود علیه دولت بولیواری قرار داده که به نوشته بسیاری از رسانه‌های اسپانیایی "این تدابیر خصمانه که تاکنون علیه حدود صدها نفر از مقام‌های ارشد دولتی، محلی و ملی، اعضای نیروهای مسلح بولیواری و شخص مادورو اعمال شده، بخشی از فشار حداکثری واشنگتن برای برکناری و براندازی دولت ونزوئلا است که تحریم حساب‌های دولتی، دارایی‌ها و سرمایه‌های متعلق به دولت در خارج از این کشور را نیز شامل می‌شود".

"خورخه ارئاسا" وزیر خارجه ونزوئلا ضمن محکوم کردن این اقدام کاخ سفید، دیروز (جمعه) اعلام کرد هدف آمریکا از اعمال تحریم‌های خصمانه و یکجانبه علیه نهادهای دموکراتیک کشور آمریکای جنوبی، مداخله در انتخابات پارلمانی آتی شش دسامبر (16 آذر) است.

ارئاسا همچنین در این بیانیه اعلام کرد: هیچ فشار خارجی نخواهد توانست مانع از برگزاری انتخابات پیش روی کنگره شود.

کمتر از چهار ماه مانده تا انتخابات پارلمانی ونزوئلا کشمکش‌ها و نگرانی‌ها از چند و چون روند برگزاری این رویداد سیاسی هر روز داغتر می‌شود؛ تلاش‌های دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور از برگزاری این همه پرسی در موعد مقرر همزمان با تضمین صحت اجرای آن به دور از هرگونه تقلب از یک سو و دست و پا زدن های «خوان گوایدو» رهبر مخالفان و حامیانش بر عدم برگزاری انتخابات و تحریم آن از سوی دیگر، به تیتر نخست رسانه‌های این کشور آمریکای لاتین تبدیل شده است.

آمریکا پس از انتخابات ریاست جمهوری 2018 ونزوئلا، با حمایت از «خوان گوایدو» رهبر حزب مخالفان این کشور نفت خیز حوزه آمریکای لاتین و ایجاد اختلاف و مداخله در امور داخلی این کشور، همواره در پی سرنگونی دولت مادورو بوده است.

*س_برچسب‌ها_س*