وزیر علوم: تدوین سند نظام نوآوری در مرحله نهایی است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: وزارت علوم به تازگی سند ملی نظام نوآوری را تدوین کرده است که در حال اصلاح نهایی برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آئین افتتاح نمایشگاه کار دانشگاه تهران با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ مقطع دکتری در داخل کشورمان دایر نبود، گفت: در سال 1365 اولین دوره دکترا تأسیس شد و امروز همه تکههای جورچین علم و فناوری در کشور ما وجود دارد.
وی با بیان اینکه وزارت علوم به تازگی سند ملی نظام نوآوری را تدوین کرده است که در حال اصلاح نهایی برای تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است، تاکید کرد: باید تلاش کنیم نهضت اشتغال را به پروژه ملی کشورمان تبدیل نموده و تمامی امکانات کشور را برای تحقق این هدف بسیج کنیم زیرا اگر جوانان ما شغل مناسب و مرتبط داشته باشند، به موقع تشکیل خانواده میدهند، امید و نشاط در جامعه ارتقا پیدا میکند و از طرفی مهاجرت بخشی از نخبگان را نخواهیم داشت.
**دانشگاه پرویه ملی اشتغال را به نهضت ملی تبدیل کند
وزیر علوم تبدیل پروژه ملی اشتغال را به یک نهضت ملی از جمله وظایف جامعه دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاه تهران پرچمدار و علمدار این اقدام مبارک شده امیدواریم صدا و سیما نیز در زمینه فرهنگسازی برای توسعه فرهنگ کارآفرینی کمک کند.
وی با بیان اینکه دانش است که قدرت آفرینش میدهد و دانشگاه است که منشأ آفرینش است، یادآور شد: فرهنگآفرینی، نیازآفرینی، کارآفرینی، نوآفرینی و ایجاد مزیتهای جدید از مهمترین وظایف دانشگاههاست. از طریق علم و دانش میشود، مزیتهای جدیدی را برای کشور خلق کرد و از طریق علم و دانش میشود نیازآفرینی کرد اینکه پیشبینی کنیم که نسلهای ما برای آینده چه نیازهایی دارند و برای نیازهای نسلهای آیندهمان بسترسازی نرمافزاری، سختافزاری و مغزافزاری کنیم.
** تاکید وزیر علوم بر نقش دانشگاهیان در برنامه هفتم توسعه
زلفیگل با اشاره به اینکه برنامه توسعه هفتم به زودی تقدیم مجلس شورای اسلامی خواهد شد، تاکید کرد: جامعه دانشگاهی بایستی از طریق دانش خود کمک کند تا این برنامه هر چه کاملتر به تصویب برسد. دانشگاه باید نقاط قوت و ضعف شش برنامه توسعه قبلی را عیان، ارزیابی و پیشنهاد ارائه کند. جامعه دانشگاهی در این فرصت که محدود است برای کمک به قانونگذاران ورود کنند تا برنامه هفتم توسعه به خصوص در حوزه علم و فناوری به درستی تصویب شود.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه آینده مربوط به نسل جوان ما است، گفت: ما در دانشگاه صرفاً وظیفه نداریم که دانش نظری دانشجویان را افزایش دهیم. دانشگاه نقش فرهنگآفرینی، تربیتی و پرورشی نیز دارد. بنابراین بحث استاد راهنما در مقطع کارشناسی از سوی دانشگاهها جدی گرفته شود. مسئولان برای هر ورودی در هر رشتهای یک استاد راهنما در نظر بگیرند تا آنها وقت کافی را برای ارائه مشورت و راهنمایی به دانشجویان و ارتباط مستقیم با آنها قرار دهند.
**آئیننامه پژوهانه به زودی به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد
زلفیگل با اعلام اینکه آئیننامه پژوهانه به زودی به دانشگاهها ابلاغ خواهد شد، گفت: در این آئیننامه این اجازه صادر شده است که هر عضو هیأت علمی تا 25 درصد از پژوهانه خود را برای امور فرهنگی دانشجویان هزینه کند.