یک‌شنبه 30 دی 1403

وزیر علوم: کارگاههای زن و حکمرانی در همه استان ها برگزار شود / حضور فعال زنان در حکمرانی علمی کشور

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
وزیر علوم: کارگاههای زن و حکمرانی در همه استان ها برگزار شود / حضور فعال زنان در حکمرانی علمی کشور

وزیر علوم ضمن تقدیر از برگزیدگان نخستین کارگاه زن و حکمرانی بر برگزاری این کارگاهها در همه استان ها و دانشگاههای کشور تاکید کرد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، اختتامیه دوره آموزشی زن و حکمرانی ظهر امروز با حضور وزیر علوم، حجت الاسلام رستمی و جمیله علم الهدی در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

حجت الاسلام رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور در این مراسم با اشاره به اینکه نگاه به زن در 200 سال اخیر همواره با فراز و فرودهایی همراه بوده است، گفت: این مسئله بخصوص متاثر از آموزه ها و انگاره هایی در غرب که بخشی از الهیات مسیحی و باورهای فکری نظام غرب متاثر از مسیحیت بوده است مسائلی را ایجاد کردند.

وی افزود: این موضوع همچنین در جوامع اسلامی و شرقی نیز دارای جایگاه و خواستگاه است و مباحث مختلفی را ایجاد کرده است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور با اشاره به مخالفت امام خمینی ره با لوایح 5 گانه محمدرضا پهلوی که یکی از آنها اعطای حق رأی به زنان بود، اظهار داشت: در آن زمان و در شرایطی که هنوز انقلاب اسلامی ایران ظهور نکرده بود نگاه کشورهای غربی درباره زن در انقلاب اسلامی با تردید و شک همراه بود. این که هدف محمدرضا پهلوی از طرح حق رأی به زنان در آن دوران چه بود را به همین جمله امام بسنده می کنیم که امام در پاسخ به این مسئله گفت مگر مردان در این مملکت حق رأی دارند. در نظامی که انتخابات آن در اختیار شاه هست و او براساس منافع خود نمایندگان را به مجلس می فرستد، دادن حق رای به زنان موضوعی تبلیغی بود که با هوشیاری امام روبرو شد.

وی خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان این نگرانی درباره مسئله زنان در انقلاب و نگاه امام خمینی ازسوی کشورهای غربی وجود داشت اما دیدیم که نگاه امام در همه روندهای حکمرانی کشور برگرفته از اسلام و قرآن بود. نمونه هایی از رفتارهای امام و جایگاه زنان در دیدگاه او را در ارتباط با نزدیکان و اطرافیان امام به خوبی می توان دید.

**تاکید امام خمینی بر کنشگری زنان در جامعه

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور تاکید کرد: امام خمینی بر کنش گری زنان تاکید داشتند و در همه امور کشور، دستورات دین اسلام را به اقتضائات ترجیح می دادند اینکه دنبال کسب رای نیستند بلکه اقتصائات دینی و پیاده شدن احکام دینی برایشان مهم است.

حجت الاسلام رستمی در همین زمینه گفت: امام راحل سعادت انسان را بدون در نظر گرفتن جنسیت حیات طیبه می دانستند و این را دنبال می کردند. همان نگاهی که قرآن نسبت به انسان ها دارد و هرگز جنسیت را دلیل برتری افراد نمی داند. حتی در آیات خود برخی زنان مانند زن فرعون و حضرت مریم را به عنوان الگو برای همه انسان ها معرفی می کند.

وی خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی ایران برای اولین بار الگوی حکمرانی اسلام بر پایه قرائت علوی فاطمی و حسینی را ارائه داد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور برگزاری چنین دوره هایی را باعث تقویت روحیه زنان برای قبول مسئولیت در بخشهای مختلف حکمرانی کشور دانست و ابراز امیدواری کرد: شاهد حضور افراد بیشتری در چنین کارگاه هایی در سراسر کشور باشیم.

به گزارش تسنیم، محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم نیز در این مراسم با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی بستر حضور بانوان در عرصه های مختلف مهیا شد، افزود: پیروزی انقلاب اسلامی شرایطی را فراهم کرد که خانواده ها احساس کردند می توانند فرزندان و بخصوص فرزندان دختر خود را روانه دانشگاه ها کنند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران زمینه توسعه دانشگاه ها و مراکز علمی و دینی را مهیا کرد به طوریکه قبل از انقلاب شاهد حضور محدود دانشجویان در بالاترین رقم 170 هزار دانشجو در کشور بودیم درحالی که این رقم پس از انقلاب اسلامی در دوره ای به حدود 4 میلیون دانشجو نیز رسید.

وزیر علوم ادامه داد: حضور دانشجویان دختر امروز در بدنه آموزش عالی و حوزه های علمیه درصد بالایی است و حتی قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست. برخلاف برخی سیاه نمایی ها جایگاه زنان در عرصه های مختلف سیاسی علمی و آموزشی با ظهور جمهوری اسلامی ایران رشد پیدا کرد و قابل مقایسه با قبل نیست.

زلفی گل تاکید کرد: این مسئله به برکت خون پاک شهدا و دیدگاه های عالی امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.

وی اضافه کرد: در مقوله حکمرانی علم و علم حکمرانی نقش زنان پررنگ است. لذا امیدوارم برگزاری چنین کارگاه هایی محدود به دانشگاه های تهران نشود و شاهد برگزاری این کارگاه ها در دانشگاه های استانهای مختلف باشیم. زیرا برگزاری چنین کارگاه هایی به فرهنگ سازی این موضوع کمک کرده و باعث رشد این نگاه در جامعه می شود.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه برای اجرایی شدن این فرهنگ سازی اقداماتی را باید انجام دهیم، گفت: وزارت علوم بسترها را برای حضور پررنگ تر زنان در بخشهای علمی و فرهنگی مهیا کرده و خواهد کرد اما باید زمینه های آن را در جامعه ایجاد کنیم.

زلفی گل گفت: برای اجرایی کردن فعالیت زنان در حکمرانی باید از آموزش و پرورش و دانشگاه ها شروع کرد به این صورت که از ظرفیت اوقات فراغت دانشجویان و دانش آموزان برای رشد دادن بانوانی که می توانند در آینده نقشهای مختلفی را در حکمرانی برعهده بگیرند استفاده کرد. که این مسئله خود به خود باعث کادرسازی شده و می تواند حضور مستمر دانشجویان را در این بخش تقویت کرده و موضوع زنان و حکمرانی را تقویت کند.

وی در ادامه به جدی گرفتن بحث استاد راهنما در دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: نیاز است جایگاه استاد و استاد راهنما بخصوص در دوره کارشناسی تقویت شود تا دانشجویان در معیت اساتید خود بتوانند بیش از پیش برای نقش آفرینی در این حوزه اماده شوند.