دوشنبه 5 آذر 1403

وزیر پیشنهادی اشراف کامل و توانایی حل مشکلات بخش کشاورزی را دارد / دولت روحانی، روند تولید را متوقف کرد / امید تشکل‌ها به دولت سیزدهم و ساداتی نژاد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
وزیر پیشنهادی اشراف کامل و توانایی حل مشکلات بخش کشاورزی را دارد / دولت روحانی، روند تولید را متوقف کرد / امید تشکل‌ها به دولت سیزدهم و ساداتی نژاد

دولت سیزدهم با توجه به سهم 8 درصدی کشاورزی در تولید ناخالص داخلی کشور، سید جواد ساداتی نژاد را به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی کرده است و فعالان و تشکل‌های فعالت در حوزه کشاورزی با حمایت از گزینه پیشنهادی معتقدند او توانایی و اشراف کامل را برای حل مشکلات و توسعه صنعت کشاورزی را دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بخش کشاورزی از بخش‌های مهم و نقش آفرین در اقتصاد کشور است و جایگاه اساسی در فرآیند رشد اقتصادی، امنیت غذایی و توسعه کشور دارد، لذا با توجه به شرایط کنونی، نگاه به صنعت کشاورزی را باید با نیازهای امروز کشور مطابقت داد و آن را با روش‌های نو و مشارکت جمعی راهبری کرد.

آیت الله رئیسی در نامه دو هفته قبل خود به مجلس برای معرفی وزیران پیشنهادی سید جواد ساداتی‌نژاد را به عنوان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی انتخاب و معرفی کرد. از نگاه کارشناسان و فعالان اقتصادی گزینه پشنهادی کشاورزی که هم‌اکنون رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، از فردی مدیر و متکی بر دانش، نوآوری، خلاقیت و مردم‌محور است و همه ظرفیت‌های آشکار و پنهان کشاورزی را در همه حلقه‌های زنجیره ارزش محصولات، کالاها و خدمات در تحقق اهداف اساسی کشور مدنظر دارد.

فعالان بخش کاورزی با توجه به نیاز کشور و معرفی گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت کشاورزی از سوی دولت سیزدهم، انتخاب سید جواد ساداتی‌نژاد را سوابق درخشان علمی و اجرایی بسیار مثبت می‌دانند و از او حمایت کردند.

کشاورزی یکی از بخش‌های مهم اقتصاد ایران است که سهم 8 درصدی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد و فعالان، تولیدکنندگان و تشکل‌های این بخش امید دارند که دولت سیزدهم مشکلات سر راه کشاورزی را بردارد.

کمالی: کشاورزی محور استقلال کشور است / ساداتی نژاد اشراف کامل دارد

محمدعلی کمالی سروستانی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در مورد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به خبرنگار راه دانا، گفت: آقای ساداتی نژاد به لحاظ سابقه علمی و تجربه در حوزه ریاست کمیسیون کشاورزی، اطلاعات و اشراف کافی برای سکان‌داری این وزارتخانه دارد. امید داریم هم به لحاظ دانشی و عملی قدم‌های خوبی در این راه برداشته شود.

وی با اشاره به اهمیت این وزارتخانه کلیدی ادامه داد: کشاورزی باید به‌عنوان محور استقلال کشور باشد و در این راه باید از مدیرانی استفاده شود که بتوانند از این جایگاه دفاع کنند تا در راستای امنیت غذایی به خودکفایی کامل دست پیدا کنیم.

تنها دستاورد پرداخت یارانه، ایجاد رانت بود

کمالی گفت: مهم‌ترین درخواست از وزیر وقت کشاورزی اهمیت برای استفاده از تجارب تشکل‌ها و جایگزینی نگاه تولیدی در بخش کشاورزی به‌جای نگاه بازرگانی در واردات محصولات است. در این راستا نگاه دولت از دخالت و انجام کارهای اجرایی باید به‌سوی نظارت حرکت کند و تولید را به تولیدکننده بسپارد.

وی تاکید کرد: نکته بسیار مهم دیگر نحوه پرداخت یارانه است که تنها دستاورد آن ایجاد رانت بوده که گزینه پیشنهادی برای وزارت جهاد کشاورزی در صورت تغییر ریل نحوه اختصاص یارانه، می‌تواند آینده روشنی را برای کشاورزی کشور رقم زند.

یک پژوهشگر: گزینه پیشنهادی وزارت جهاد کشاورزی ارتباطات خوبی با تشکل‌ها دارد

فاطمه پاسبان استاد دانشگاه و عضو هیئت‌علمی مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی و اقتصاد کشاورزی درباره وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی اظهار کرد: آقای ساداتی نژاد تجربه خوبی در حوزه تئوری و در زمینه‌های کشاورزی در کشور دارد. در مدت تصدی ریاست کمیسیون کشاورزی در مجلس ارتباطات خوبی با تشکل‌ها داشت. معتقدم مسئولان باید تجربه مستقیم و درگیری با مشکلات کشاورزی را داشته باشند و معاونان و مسئولان اجرایی باید از بین کسانی انتخاب شود که مشکلات را لمس کرده باشند در این صورت وزیر جهاد کشاورزی می‌توانند در این حوزه موفق عمل کنند.

وی افزود: در کشورهایی مثل ژاپن هم از همین رویه یعنی آشنایی تنگاتنگ با مسائل کشاورزی برای انتخاب مسئولان این حوزه استفاده می‌کنند که باعث ایجاد اعتماد دو طرفه بین وزارتخانه و بخش کشاورزی خواهد شد.

این پژوهشگر بخش کشاورزی گفت: مشکلات به وجود آمده در چند سال اخیر ناشی از همین عدم آشنایی مسئولان بود و با توجه به وسعت و تفاوت‌های منطقه‌ای، این مشکلات به شکل‌های گوناگونی بروز می‌کرد؛ لذا پیشنهاد می‌کنم وزیر جهاد کشاورزی، معاونان خود را از بین افراد عملیاتی در تشکل‌های هر منطقه انتخاب و با ایجاد ارتباط مؤثر نقش نظارتی را به صورت کامل اجرایی کند.

95 درصد تولیدات کشاورزی توسط مردم انجام می‌شود

پاسبان با بیان اینکه 5 درصد تولیدات کشاورزی در اختیار دولت و 95 درصد در دست مردم است، بیان کرد: وزیر کشاورزی در دولت سیزدهم باید تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری حوزه کشاورزی را با کمک جامعه کشاورزی اعم از تشکل‌ها، کشاورزان، روستاییان و بخش خصوصی انجام دهد و راه دولت‌های پیش را نرود. او با الگویی عمل کند که تصمیمات از پایین به بالا باشد و برعکس مسئولان قبلی، شنونده مشکلات و پاسخگو باشد تا شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.

مهم‌ترین درخواست تشکل‌ها از وزیر جهاد کشاورزی / دولت قبلی، روند تولید را متوقف کرد

ناصر نبی پور رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار تهران هم به خبرنگار اقتصادی دانا، گفت: خود شخصا سال‌هاست در راستای امور صنف طیور با ساداتی نژاد ارتباط دارم و در مراجعات و جلساتی که در سال‌های اخیر داشتیم انصافا ایشان را انسان صبور و کارشناس ارزیابی می‌کنم که ارزش زیادی برای تشکل‌ها قائل است.

وی ادامه داد: دلیل حمایت همه تشکل‌ها از ایشان این است که اگر با همان روند مجلس کار وزارتخانه را ادامه دهند، برای ما قوت قلبی است که مشکلات بسیار زیادی حل خواهد شد، زیرا گزینه پیشنهادی جهاد کشاورزی همیشه ارتباط خوب و مؤدبانه با تشکل‌ها و تولیدکنندگان داشته است.

نبی پور گفت: مهم‌ترین درخواست تشکل‌ها از وزیر جهاد کشاورزی این است مثل همه کشورها روند تولید را به تشکل‌ها بسپارد و نقش نظارتی را پررنگ‌تر از همیشه اجرایی کند. اگر خلافی از اصناف و فعالان دیدند، شدیدترین برخورد را داشته باشند، ولی باسیاست‌های اشتباه روند تولید را متوقف نکنند تا اشکالات دولتی قبلی تکرار نشود.

یک فعال بخش کشاورزی: عملکرد جزیره‌ای دولت قبل ام‌المصائب مشکلات کشاورزی است

علیرضا عزیز الهی مدیرعامل سابق اتحادیه مرکزی دامداران و فعال اقتصادی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی راه دانا در مورد انتخاب ساداتی نژاد برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایشان با وجود تجارب زیاد در حوزه کشاورزی و با توجه به اهمیت اشراف کامل به وزارتخانه و استفاده از نظر فعالان، توان ایجاد تحول در حل مشکلات زیربنایی این وزارتخانه را دارد.

وی اضافه کرد: ساداتی نژاد در سال‌های اخیر در جایگاه رئیس کمیسیون کشاورزی پای حرف همه مردم و مسئولان نشسته است و به اشرافی در زمینه مشکلات رسیده که این عاملی لازم است که با شناخت عناصر اجرایی نیز کامل‌تر خواهد شد؛ البته با شرایط کنونی دسترسی به کسی که به همه این موضوعات مسلط باشد کم است ولی با توجه به مشکلات زیاد این وزارتخانه در سال‌های اخیر ایشان توان عملکرد مفید در این حوزه را دارند.

این فعال بخش کشاورزی تاکید کرد: اکنون در شرایط گذار هستیم و بخش کشاورزی هم از نظر برنامه‌های آمایشی و توسعه‌ای مشکل دارد. رابطه بین تولیدکنندگان و دستگاه متولی و توزیع، معقول و مناسب نیست؛ بخش زراعت، باغبانی، دام و طیور و شیلات همچنان مسیر سنتی خود را ادامه می‌دهد و مسئولان جهاد کشاورزی باید راه متفاوتی را دنبال کنند.

وی با تاکید بر اینکه عملکرد جزیره‌ای دولت قبل ام‌المصائب مشکلات بخش کشاورزی بوده است، گفت: کار برای آقای ساداتی نژاد بسیار سخت و همراه با چالش است ولی امید داریم با تصمیمات کارشناسانه، اتفاقات خوبی رخ دهد.

نورانی: دولت روحانی به زیان کشور اقدام کرد / دولت سیزدهم ارز 4200 تومانی را حذف کند سید رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره سید جواد ساداتی نژاد به خبرنگار راه دانا؛ گفت: ایشان اطلاعات کافی برای تصمیم‌گیری را در بخش کشاورزی دارد.

وی ادامه داد: ساداتی نژاد با روحیه مردمی و جلسات کارشناسی با تشکل‌ها، نگاه دقیق، عملیاتی و اجرایی به کشاورزی و دامپروری دارد و از اطلاعات آنان در کاستی‌ها، مشکلات و راهکارها استفاده خواهد کرد. با ادامه این روند و او می‌تواند قدمی برای حل مشکلات با نگاه به توان داخلی بخصوص در برابر تحریم‌های ظالمانه بردارد.

نورانی اضافه کرد: امروز مشکل دامدار، علوفه و مرغدار دان مرغ است. کشاورز ما با مشکل فروش محصولش مواجه است و برای کشوری که فائو آن را با اقتصاد کشاورزی می‌شناسد، این موضوعات بسیار بد است. امید داریم آقای ساداتی نژاد با نگاه مثبت به تشکل‌ها و نقش آنها در اقتصاد کشاورزی مشکلات را حل کند.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: امنیت و ایمنی غذایی کشور امروز در گرو عملکرد وزارت جهاد کشاورزی است که دو رکن مهم در بخش کشاورزی است و می‌تواند پشتیبانی برای دیپلماسی سیاسی باشد؛ زیرا این پشتوانه به‌عنوان سپری عمل خواهد کرد که دولت قبلی با امضای پروتکل‌های یک طرفه، به زیان کشور اقدام کرد و نتوانسته تعادل را برقرار کند.

وی اظهار امیدواری کرد که با مدیریت جدید دولت سیزدهم با حذف ارز 4200 تومانی (ارزان و به جیب فروشندگان) و با تکیه بر توان داخلی، پرداخت یارانه را برای رشد کشاورزی در کشور سرمایه‌گذاری کنیم.

انتهای پیام / ط