وضعیت پایدار آبرسانی در مرزها

دبیر ستاد اربعین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تامین آب شرب پایدار در مرزها خبر داد و گفت: وضعیت فاضلاب نیز سامان یافته و شرایط پایداری در جمعآوری و مدیریت فاضلاب ایجاد شده است.
دبیر ستاد اربعین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از تامین آب شرب پایدار در مرزها خبر داد و گفت: وضعیت فاضلاب نیز سامان یافته و شرایط پایداری در جمعآوری و مدیریت فاضلاب ایجاد شده است.
حسین آقابابایی، دبیر ستاد اربعین شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تأمین آب پایدار برای مرزهای دهگانه کشور یکی از اولویتهای اصلی شرکت مهندسی آب و فاضلاب بوده است و این مهم طی سیزده سال گذشته تا کنون به نحوی شایسته صورت گرفته است، گفت: در حال حاضر، میزان تأمین آب در تمام مرزهای کشور به حدود هزار لیتر بر ثانیه رسیده است.
وی افزود: علاوه بر تأمین آب مرزها، تأمین آب پایدار برای شهرها و روستاهای مجاور مرزها به منظور محرومیتزدایی از جمله وظایف شرکت محسوب میشود و این اقدام به شکل مستمر در حال توسعه است و تاکنون مخازن ذخیره آب ساخته، خطوط انتقال ایجاد و هر سال بر این زیرساختها افزوده شده است.
دبیر ستاد اربعین آبفای کشور خاطر نشان کرد: در سال جاری به طور ویژه در سه مرز شلمچه، چذابِه و مهران، بیش از 15 کیلومتر خط انتقال آب برای پایداری و آبرسانی مطمئن به روستاها، شهرها و مواکب احداث شده است همچنین شستشوی مخازن، آمادهسازی تانکرهای سیار و.... از اقدامات لازم در حوزه فاضلاب نیز به موازات این پروژهها انجام گرفته است.
آقا بابایی با اشاره به اینکه در سه استان خوزستان، ایلام و کرمانشاه که بیش از 92 درصد تردد زائران در ایام اربعین صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: وضعیت فاضلاب نیز سامان یافته و شرایط پایداری در جمعآوری و مدیریت فاضلاب ایجاد شده است به طور مثال در ایلام، برای پایانه مهران و پارکینگهای اطراف آن، امسال نزدیک به 20 کیلومتر خط انتقال و هزار مترمکعب به ظرفیت مخازن اضافه شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده بهداشتی تاکید کرد: تمام سرویسهای بهداشتی، حمامها و مواکب مستقر در مرزها از آب پایدار بهرهمند هستند، همچنین در مرز خسروی و سومار نیز طرحهای تأمین آب و فاضلاب به طور کامل اجرا شده و شهرها و روستاهای اطراف این مناطق نیز از نظر آب بهره مند شده و در وضعیت مناسبی قرار دارند.
آقابابایی خاطرنشان کرد: در سال جاری اولویت مرز خسروی حوزه فاضلاب بوده که بالغ بر شش کیلومتر خط جمعآوری در این مرز ایجاد و فاضلاب به تصفیهخانه قصر شیرین منتقل شد همچنین در این راستا اقداماتی نظیر احداث انبارهای آب بستهبندی و توسعه سردخانهها برای ذخیرهسازی آب به عنوان منابع استراتژیک نیز اجرا شده است.
دبیر ستاد اربعین با تاکید بر مهم شمردن مسائل بهداشتی خاطر نشان کرد: در کلیه مرزها آزمایشگاه سیار مستقر شده که نمونهگیریهای میکروبی، فیزیکی و شیمیایی آب را به صورت روزانه انجام میدهد.
وی ادامه داد: تانکرهای آبرسانی دارای لیبل و پلمب بهداشتی بوده و انتقال آب با رعایت کامل استانداردها صورت میگیرد همچنین باید توجه داشت که در مقصد نیز پلمبها فقط توسط مسئولین مربوطه باز میشوند.
این مقام مسئول اضافه کرد: برای مدیریت بحران احتمالی قطع آب یا برق، تانکرها و تجهیزات پدافندی و لجنکش پیشبینی شده است تا در مواقع لزوم وارد مدار شوند، همچنین پیش از آغاز ایام اربعین، شبکه فاضلاب در مرزها شستشو و لایروبی شده و تصفیهخانهها ارتقا یافتهاند تا مشکلی در خدماترسانی به زوار ایجاد نشود.
وی درباره وضعیت مرزهای غرب و شمال غرب کشور توضیح داد: در مرز تمرچین و باشماق، تأمین و انتقال آب از طریق حفاری چاهها، ساخت مخازن و احداث خطوط انتقال آب انجام شده و آب اضطراری برای پایانهها و مواکب نیز تأمین شده است. همچنین با اجرای این طرحها، تنش و کمبود آب در پیرانشهر و مناطق مجاور به حداقل رسیده است.
به گفته این مقام مسئول در شهرستان مریوان نیز شش حلقه چاه حفاری و خطوط جدید انتقال آب تکمیل یا در دست اجرا است.
آقا بابایی ادامه داد: در کرمانشاه و مرز خسروی، آب پایدار با انتقال از سرپلذهاب تأمین شده و فاضلاب از پایانه به تصفیهخانه منتقل میشود و در مرز سومار نیز آب مورد نیاز زائران و ساکنان منطقه تأمین گردیده و مشکل تأمین آب شیرین برطرف شده است.
آقابابایی درباره اقدامات در مهران و خوزستان اظهار کرد: آب مورد نیاز پایانه مهران و پارکینگهای اطراف به شکل پایدار تأمین و خطوط متعدد انتقال آب اجرا شده است؛ مخازن ذخیره توسعه یافته و کلیه سرویسها بدون نیاز به تانکر سیار به صورت مستمر از آب سالم بهرهمند هستند.
دبیر ستاد اربعین اضافه کرد: در مرز چذابه، خطوط انتقال و تأمین آب بهگونهای طراحی شده که روستاهای مسیر در هنگام پیک مصرف دچار کمبود نشوند و همچنین برای شهر مواکب و مناطق اطراف نیز مخازن بزرگتر ایجاد شده است.
این مقام مسئول با اشاره به مرزهای شرقی توضیح داد: در مرز ریمدان و میرجاوه، ایجاد ایستگاههای پمپاژ و خطوط انتقال آب به نواحی صنعتی و منطقه آزاد چابهار انجام شده است. در این مناطق علاوه بر تأمین آب موکبها و سرویسهای بهداشتی، به کمک آب شیرینکنها و تانکرهای آبرسانی، هیچگونه مشکل کمآبی وجود ندارد.
وی در خاتمه تاکید کرد: در مرز دوغارون، تأمین آب مورد نیاز زوار افغانستانی و روستاهای اطراف با حفر چاههای جدید و اجرای خطوط تقویت انجام شده و طرحهای توسعهای تا اربعین سال جاری تکمیل خواهد شد.