وقتی ایران تحت تحریمهای آمریکا قرار دارد FATF موضوعیتی ندارد
به گزارش خبرگزاری فارس، یاسر برخورداری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در گفتوگو با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت و گو با بیان اینکه FATF یک گروه اقدام ویژه برای مباحث مالی و بانکی است اما امروز بیشتر کارکرد سیاسی پیدا کرده است، گفت: درباره لایحه سی اف تی و پالرمو که مورد بحث زیادی واقع شده و متاسفانه به صورت غیر کارشناسی نیز وارد عرصه عمومی شده است، اطلاعات درستی ارائه نمی شود.
وی با اشاره به مهلت FATF به ایران تا پایان بهمن ماه برای تصویب دو لایحه پالرمو و سی اف تی اظهار کرد: بالغ بر یک سال و نیم است که هر زمان مجمع عمومی FATF تشکیل می شود، به این ایران اولتیماتوم می دهند و کشورمان را تهدید می کنند.
این استاد دانشگاه درباره اثرات اجرایی شدن تهدیدات FATF اظهار کرد: وقتی ایران تحت تحریم های آمریکا قرار دارد، اساسا FATF موضوعیتی ندارد زیرا حتی اگر بدترین وضعیت تحریم های FATF را نیز اعمال کنند، سطح آن بسیار پایین تر از تحریم های آمریکا است.
وی با بیان اینکه در صورت تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی، ایران عضو FATF نخواهد شد، عنوان کرد: اعضای اصلی و شورای حکام FATF، 37 کشور بیشتر نیستند و باقی کشورهایی که FATF را پذیرفته اند، با این نهاد همکاری می کنند. در حقیقت این 37 عضو که رژیم صهیونیستی، عربستان سعود و آمریکا جزو آن ها هستند، تصمیم گیر هستند و استانداردهای FATF را به روز می کنند. در واقع وقتی بخواهیم با FATF همکاری کنیم، دقیقا باید بر اساس استانداردهایی که این کشورها تعریف می کنند، عمل کنیم. این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: FATF دارای 41 شرط و اقدام است که 39 شرط توسط ایران پذیرفته شده است و تنها پالرمو و سی اف تی باقی مانده. ایران حتی اگر تمام برنامه ها و شرط ها را نیز بپذیرد، باز هم کار پایان نمی یابد و آن ها هیچ تضمینی نداده اند که ایران را در لیست سیاه قرار ندهند زیرا آن ها دائما استانداردهای FATF را به روز می کنند و ایران باید بر اساس استانداردهای جدید کار کند. در حال حاضر نیز قرار هفت شرط دیگر نیز اضافه شود و این وضعیت در سال های آینده نیز ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام /
آمریکا FATF دانشگاه ایران