ویژگیهایی برای شبیه شدن به رسول خدا (ص)
حجتالاسلام رفیعی به بیان حدیثی درباره شبیه شدن به رسول خدا (ص) اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه علمیه قم و کارشناس مسائل دینی به مناسبت سالروز ولادت حضرت علیاکبر علیهالسلام گفت: علیاکبر علیهالسلام شخصیتی است که در زیارت عاشورا دو مرتبه به او سلام عرض می کنیم: «السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین»، یکبار خاص و یکبار به صورت عام.
وی افزود: ایشان از امام سجاد علیهالسلام بزرگتر بود؛ وقتی ابنزیاد در دارالاماره چشمش به امام سجاد علیهالسلام افتاد پرسید چه نام داری؟ پاسخ داد علی بن الحسین، ابنزیاد گفت: مگر خدا علی بن الحسین را نکشت؟ امام سجاد فرمود: «کان لی اخ اکبر منی یسمی علینا قتله الناس». این خود قرینهای است بر اینکه منظور از علی بن الحسین در زیارت عاشورا، علیاکبر است نه امام سجاد.
این کارشناس مسائل دینی خاطرنشان کرد: وقتی امام حسین علیهالسلام حضرت علیاکبر را در روز عاشورا به میدان فرستاد، چند جمله درباره او فرمود. در ابتدا این آیه را تلاوت فرمود: «ان الله اصطفی آدم و نوحا و آل ابراهیم و آل عمران علی العالمین». حضرت در ادامه فرمود: «اشبه الناس خلقا و خلقا و منطقا برسول الله».
حجتالاسلام رفیعی اظهار کرد: خدا در قرآن درباره رسولالله (ص) میفرماید: «لقد کان لکم فی رسول الله أسو حسن»، آیا راهی هست که ما به رسول الله شبیه شویم؟ مرحوم علامه مجلسی در جلد 71 بحارالانوار حدیثی از پیامبر (ص) آورده مبنی بر اینکه هر کسی این چهار ویژگی را داشته باشد به پیامبر شبیه است. رسول خدا (ص) فرمود: «أ لا أخبرکم بأشبهکم بی خلقا قالوا بلی یا رسول الله قال أحسنکم خلقا و أعظمکم حلما و أبرکم بقرابته و أشدکم حبا لاخوانه فی دینه و أصبرکم علی الحق و أکظمکم للغیظ و أحسنکم عفوا و أشدکم من نفسه انصافا؛ گفتند: بله یا رسول الله. فرمود: کسی از شماها که خوشخوتر، بردبارتر، نیکوکارتر به خویشانش و دوستدار برادرانش در دین و شکیباتر از شما بر حق و حساب، و خشم فروخورتر از شما و خوشگذشتتر و انصافدارتر باشد.
فیلم سخنان حجتالاسلام رفیعی را در ادامه ببینید.
«طبیبانه»؛ مستندی از زندگی استاد "انصاریان"/ ماجرای حضور در میان جذامیها و پخش اعلامیه در دوران شاه حجتالاسلام فرحزاد: با "صلوات" گرفتاری و بلا دور میشود "صلوات شعبانیه" با نوای مرحوم موسویقهار روزه ماه شعبان ذخیره مؤمن در قیامت است / به قرائت "صلوات شعبانیه" مداومت داشته باشیمانتهای پیام /