دوشنبه 5 آذر 1403

پادگان ارتش در تهران، بوستان می‌شود

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
پادگان ارتش در تهران، بوستان می‌شود

ایرنا نوشت: قرار است کلنگ تبدیل پادگان 06 در شمال پایتخت به بوستانی برای استفاده عموم 17 خرداد به زمین زده شود و این بار بجای شهرفروشی و کسب درآمد از این زمین مرغوب، ایجاد فضای سبز و آرامش در دستور مدیریت شهری است.

پادگان 06 در محله پاسداران واقع شده که یکی از محلات گران قیمت برای سکونت است؛ قیمت هر مترمربع زمین ملکی به طور میانگین 85 تا 100 میلیون تومان است یعنی با آزاد شدن 35 هکتار از این زمین شهرداری تهران می توانست درامدزایی نجومی با ساخت مجتمع های مسکونی و تجاری کسب کند اما حالا مدیریت شهری از خیر این درآمد نجومی گذشت تا در راستای شعار «تهران شهری برای همه» فضای عمومی برای شهروندان تهرانی افزایش پیدا کند. شنبه 17 خرداد 1399 قرار است کلنگ یکی از گران‌قیمت‌ترین بوستان‌ها توسط مسئولین به زمین زده شود و بخشی از پادگان 52 هکتاری که تا سه سال پیش «جهنم سبز گران‌قیمت» نامیده می‌شد، به بوستانی سبز و فضایی عمومی برای همه شهروندان تبدیل شود؛ این بخشی از نتیجه توافقی است که میان شهرداری تهران و نیروهای مسلح در سال 1398 انجام شد. جستجو در تازه‌ترین آمار مشاوران املاک در محله پاسداران در منطقه چهار، نشان می‌دهد زمینی با ویژگی‌های پادگان 06 که به گفته مشاوران املاک، زمینی بکر، چند بر و البته با قابلیت ساخت و سازهای عظیم و پولساز است، در بازه قیمتی بین 85 تا 100 میلیون تومان در هر مترمربع است. زمینی که شهرداری تهران قصد دارد 350 هزار مترمربع از سهم 70 درصدی‌اش از این پادگان را به بوستان تبدیل کند. مدیر یکی از مشاوران املاک چهارراه پاسداران می‌گوید: «زمین پادگان 06 آنقدر ارزشمند و بکر است که شاید اگر جای شهردار تهران بودم، از سود ساخت و ساز برج و مراکز تجاری نمی‌گذشتم و همه 35 هکتار را به بوستان تبدیل نمی‌کردم.» رضا قربانی می افراید: تا همین یکی دو سال پیش بیشتر باغ‌ها و زمین‌های ارزشمند، هم از لحاظ قیمتی و هم موقعیت جغرافیایی، سرنوشتی محتوم در انتظارشان بود؛ یا برج و ساختمان‌های سنگی و سیمانی جایشان را گرفتند یا بدسلیقگی مدیران وقت، شهروندان را از استفاده از این زمین‌های ارزشمند محروم کرد.

به گفته وی، مدیریت جدید شهری تهران، از سود کلانی که می‌توانست فقط از 35 هکتار زمین پادگان 06 آن هم در شرایطی که در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های مالی خود است، بگذرد و منافع شهروندان و ذینفعان شهر را بر منافع آنی خود ترجیح دهد. گرچه شهرداری تهران به دنبال ساخت و ساز در سهم مربوط به خود نیست، اما بر اساس توافق‌هایی که در دوره گذشته مدیریت شهری با ارتش انجام شد، مجوز ساخت و ساز برج یعنی بیش از 12 طبقه به ارتش جمهوری اسلامی ایران داده شد.

توافقی که امروز برای شهرداری تعهد ایجاد کرده و آنطور که در پیش نویس توافق میان پیروز حناچی، شهردار تهران و ارتش آمده است، در 30 درصد عرصه پادگان 06 که قرار است همچنان در اختیار مالک باقی بماند، حدود 650 هزار مترمربع بارگذاری ساختمانی انجام می‌شود. بارگذاری که قرار است به کاربری مسکونی و باقی به کاربری‌های تجاری - اداری اختصاص پیدا کند. برآوردها نشان می‌دهد چیزی در حدود 2 هزار و 873 هکتار از وسعت تهران در اختیار پادگان ها و مراکز نظامی است و از میزان بیش از 500 هکتار از این پادگان ها قابلیت خروج از شهر را دارند.

شهرداری تهران هم بر اساس اسناد و مقررات بالادستی، مجاز است بعد از تعیین تکلیف «نحوه تملک» اراضی پادگان‌ها توسط وزارتخانه‌های دفاع، راه‌وشهرسازی و کشاورزی، عرصه‌های آزادشده را به نفع شهر و برای تامین خدمات هفت‌گانه مورد نیاز پایتخت که در حال حاضر کمبود آن احساس می‌شود، در اختیار بگیرد.

جزئیات تبدیل شدن پادگان به بوستان از زبان شهردار تهران

شهردار تهران درباره توافق انجام شده میان شهرداری و ارتش بر سر پادگان 06 گفته است: بیش از یک دهه است که موضوع پادگان 06 مطرح شده و در نیروهای مسلح گردش کار هم انجام شده بود برای اینکه به مکانی برای پشتیبانی از نیروهای مسلح تبدیل شود و طرح‌های مختلفی هم برای آن تهیه شده بود اما در نهایت توافق ارتش با شهرداری بر سر پادگان 06 در دوران شهرداری آقای قالیباف انجام شد اما توافقی که آن زمان صورت گرفت بسیار بد بود.

«پیروز حناچی» افزود: بر اساس آن توافق، سهم شهرداری 70 درصد و سهم ارتش 30 درصد از مساحت پادگان بود اما 70 درصدی که سهم شهرداری تهران بود در محوطه بین برج‌ها و ساختمان‌ها قرار داشت که عملا قابلیت استفاده نداشت.

وی ادامه داد: دراین دوره از شهرداری الگوی طراحی و توافق بر سر این پادگان را تغییر دادیم و 70 درصد سهم شهرداری که معادل 35 هکتار بود، به صورت یکپارچه درآمد تا باغ قاجاری سلطنت‌آباد که اکنون بخشی از تسلیحات ارتش و پادگان 06 هم جزئی از آن بود در قالب یک بوستان در اختیار مردم قرار گرفته و 100 هزار متر ساختمان‌های این پادگان هم حفظ شده و کاربری مناسب برای آن تعریف شود.

به گفته وی، از سوی دیگر بر روی اتصال مترو به این بوستان که در واقع معادل پارک ملت تهران است هم طرح‌هایی در دست بررسی وجود دارد.

حناچی گفت: بر اساس آن توافق، سهم شهرداری 70 درصد و سهم ارتش 30 درصد از مساحت پادگان بود اما 70 درصدی که سهم شهرداری تهران بود در محوطه بین برج‌ها و ساختمان‌ها قرار داشت که عملا قابلیت استفاده نداشت.

شهردار تهران افزود: دراین دوره از شهرداری الگوی طراحی و توافق بر سر این پادگان را تغییر دادیم و 70 درصد سهم شهرداری که معادل 35 هکتار بود، به صورت یکپارچه درآمد تا باغ قاجاری سلطنت‌آباد که اکنون بخشی از تسلیحات ارتش و پادگان 06 هم جزئی از آن بود در قالب یک بوستان در اختیار مردم قرار گرفته و 100 هزار متر ساختمان‌های این پادگان هم حفظ شده و کاربری مناسب برای آن تعریف شود.

وی یادآور شد: از سوی دیگر بر روی اتصال مترو به این بوستان که در واقع معادل پارک ملت تهران است هم طرح‌هایی در دست بررسی وجود دارد.

235231 کد خبر 1394451