دوشنبه 5 آذر 1403

پاکستان ظرفیت بالایی برای نشر معارف اهل بیت دارد

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت: امروز عطش جامعه بشری به این معارف را بیش از پیش شاهد هستیم. در حوزه پاکستان کارهای بسیار خوبی در رابطه با شناخت اهل بیت علیهم السلام و معارف آنها صورت گرفته و ظرفیت های بسیاری نیز وجود دارد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد ارتباطات رسانه‌ای فهما،«سیدحسین تقی‌زاده» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، پیش از ظهر امروز (سه شنبه 7 مرداد) در وبینار پیش‌نشست های سیزدهمین کنگره بین المللی امام سجاد علیه السلام ضمن تسلیت سالروز شهادت امام باقر علیه السلام، اظهار کرد: حضرت باقرالعلوم علیه السلام یادگار امام سجاد هستند که هم پدر و هم مادر ایشان «علوی» بوده است به همین سبب تمام ائمه بعد از ایشان هم به امام حسن و هم به امام حسین علیهما السلام منسوب هستند.

وی افزود: حضرت امام سجاد علیه السلام در جو خفقانی که بعد از کربلا بر جامعه اسلامی حاکم شده بود و مردم از معارف و حقایق دینی و قرآنی محروم شده بودند، احیاگر بزرگ تفکر دینی بودند. این امام بزرگوار حرکت بزرگی را در احیای این جریان آغاز کردند و این احیاگری در قالب «صحیفه سجادیه» ارائه شد و معارف بلند و آموزه‌های الهی و انسانی از طریق این کتاب بیان و در اختار جامعه قرار گرفت.

رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان خاطرنشان کرد: امروز عطش جامعه بشری به این معارف را بیش از پیش شاهد هستیم. در حوزه پاکستان کارهای بسیار خوبی در رابطه با شناخت اهل بیت علیهم السلام و معارف آنها صورت گرفته است از جمله ترجمه و انتشار نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و همچنین کتاب حقوق امام سجاد علیه السلام که به لطف خدا با حضور طلاب علوم دینی در این کشور، این معارف روزبه‌روز گسترده تر شده و در میان مردم انتشار می‌یابد.

تقی‌زاده افزود: با وجود تمام تلاش‌ها و زحماتی که کشیده می‌شود و با وجود همه اقدامات ارزشمندی که کنگره بین المللی امام سجاد علیه السلام در طول 9 سال گذشته داشته است، اما در عین حال وقتی در جامعه مسلمانان در کشورهای مختلف حضور پیدا می‌کنیم، از نزدیک می بینیم که همچنان راه زیادی باقی مانده و عطش مردم به معنویت روزبه روز بیشتر می شود. از همین رو فکر می‌کنم اگر بتوانیم جلسات متعددی در محافل مختلف در کشور پاکستان داشته باشیم این امر می‌تواند موثر باشد.

وی تصریح کرد: این جلسات می‌تواند در قالب وبینارهای مختلف، انتشار مقاله در روزنامه‌ها، یا گفتگوی رسانه ای در شبکه های رادیو تلویزیونی باشد. این ظرفیت در رایزنی فرهنگی ایران در پاکستان وجود دارد. همچنین این درخواست را داریم که محتوا و مطالبی که در مرکز تخصصی امام سجاد علیه السلام آماده شده در اختیار رایزن فرهنگی ایران در پاکستان قرار بگیرد تا بتوانیم آنها را در میان مردم و علاقمندان تبیین و تشریح کنیم. رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان ادامه داد: پیشنهاد می کنم در ایام شهادت امام سجاد علیه‌السلام همزمان با ایران، یک وبینار در پاکستان داشته باشیم. البته می‌توانیم با توجه به شرایط کرونا برنامه هایی برای عموم مردم درکویته پاکستان هم داشته باشیم. چرا که معمولا افراد محقق و پژوهشگر و جامعه نخبگانی در وبینارها شرکت می کنند اما اگر بتوانیم این معارف را به میان عموم مردم ببریم و آنها را با آموزه ها و معارف امام سجاد علیه السلام آشنا کنیم بسیار مفید و ارزشمند خواهد بود.

انتهای پیام