پای شجریان به تحلیلهای انتخاباتی باز شد / کرونا، هیولاست اما.../ گلایه از رنگ قومیت زدن بر آرای استانهای با مشارکت بالا
تحلیل های متفاوت عباس عبدی و حسن غفوری فرد دو چهره اصلاح طلب و اصولگرا، درباره کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس یازدهم با واکنش هایی از سوی کاربران خبرآنلاین همراه شد.
به گزارش خبرآنلاین، زنگ پایان انتخابات مجلس یازدهم در حالی به صدا درآمد که آمار میزان مشارکت مردم در انتخابات سیر نزولی داشت. بنابر اعلام رسمی آمار از سوی وزیر کشور، 42/57 درصد از واجدین شرایط، در انتخابات شرکت کردند. بیشترین درصد مشارکت در استان کهگیلویه و بویراحمد با 71 درصد رقم خورد و کمترین مشارکت هم به نام استان تهران با 26/2 درصد به ثبت رسید.
در این میان تحلیل های متفاوتی درباره دلایل کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات اسفندماه از سوی چهره های سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا مطرح میشود.
نگاه متفاوت غفوری فرد و عباس عبدی به کاهش مشارکت در انتخابات اسفندماه
حسن غفوری فرد، عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری درباره حضور کمرنگ مردم در انتخابات مجلس معتقد است هراسی که از کرونا در بین مردم ایجاد شد بر انتخابات سایه انداخت و باعث ترس آنها از حضور درپای صندوق های رأی شد. شایعه فوت استاد شجریان هم بنا به گفته غفوری فرد بر روحیه مردم تاثیرات منفی داشت.
این چهره شاخص اصولگرا البته گلایه هایی هم از اصلاح طلبان دارد و می گوید؛«گروه های اصلاح طلب نیز اعلام کرده بودند ما نمی آییم یا می آییم و لیست نمی دهیم. آنها دائما اعلام می کردند که انتخابات تشریفاتی است. این ها اثر منفی داشت و متاسفانه باعث تفرقه در بین مردم شد.»
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب اما نگاه متفاوتی به کاهش میزان مشارکت دارد.. عبدی با اشاره به تفاوت آمار مشارکت در استان تهران و استان کهگیلویه و بویر احمد، این حد از اختلاف آماری را در یک جامعه معقول نمی داند و معتقد است «در استان هایی که درصد مشارکت بیشتر است، هنوز رقابت قومی و محلی وجود دارد.»
او گریزی به شاخص های دیگری چون شرایط اقتصادی و اجتماعی نیز زده و تاکید کرده است «اغلب استانهایی که از نظر شاخصهای توسعهیافتگی مانند تحصیلات، شهری بودن، مشارکت زنان و مجموعه شاخصهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی معرف توسعه در سطح پایینتری قرار گرفتهاند، مشارکت بالاتری را در این انتخابات رقم زدهاند. و برعکس در استانهای توسعه یافتهتر مشارکت پایینتر است. معنای روشن این است که مشارکت رقم خورده در این انتخابات ارتباطی با مفهوم مشارکت که متأثر از سطح توسعه یافتگی جامعه و نیازمند آن است نداشته و یک رابطه منفی دارد.»
تعجب از ربط دادن شایعه فوت استاد شجریان بر کاهش مشارکت در انتخابات
اما کاربران خبرآنلاین واکنشهای متفاوتی را به تحلیلهای حسن غفوری فرد و عبدی از کاهش میزان مشارکت در انتخابات اسفندماه داشتند.
فردی که نامش را منتشر نکرده است در پای تحلیل غفوری فرد از تاثیر شایعه فوت استاد شجریان بر کاهش مشارکت نوشته است «اندوه فوت آقای شجریان هر چند بسیار بزرگ است اما شایعه فوت ایشان تأثیری بر مشارکت در انتخابات نداشت. چشم تان را باز کنید.»
کاربر ناشناس دیگری هم با اشاره به وعده هایی داده شده توسط نمایندگان پیشین و عدم تحقق آن ها نوشت: «مردم از نمایندگان دل چرکین و ناراضی هستن. دلیلش اینه وقتی میرن و بعدش یادشن میره چه وعده ای دادن چرا باید اعتماد کرد.» کاربر دیگری هم نوشته است «باید بخاطر کرونا تاریخ انتخابات تغییر می کرد.»، و دیگری هم معتقد است «تا کاندیداهای مورد نظر و مورد اعتماد مردم نیان اوضاع مشارکت همینه، انتخابات ریاست جمهوری 1400 هم اگه قرار بر رقابت فقط امثال اقای جلیلی با حداد باهم باشه اوضاع مشارکت مردم میتونه حتی بدتر از این بشه»
«کرونا کرونا کرونا هیولا است.»، «با عینک افکار خودت به جامعه نگاه میکنی عینک خودت در بیار. یه مقدار به کف جامعه نگاه کن بعدش این حرفا رو بزن»،«چرا کسی از تاثیر منفی عدم تصویب لوایح اف ای تی اف حرفی نمی زنه؟؟؟؟» و «دیگه تموم ماجرا...» از دیگر واکنش های کاربران خبرآنلاین به تحلیل غفوری فرد از کاهش مشارکت انتخاباتی بوده است.
گلایه از قومیتی دانستن رأی مردم در استان هایی با مشارکت بالا
اما تحلیل عباس عبدی از توسعه نیافتگی استان هایی که مشارکت بیشتری داشتند و وجود رقابت قومی و محلی در آن استانها با موجی از واکنش های مثبت و منفی از سوی کاربران خبرآنلاین همراه بود.
جواد با انتقاد از تحلیل عبدی نوشته است «با سلام... به شعور مردم استان کهگیلویه و بویراحمد توهین نشود... اتفاقا بیشترین بحث های سیاسی و حزبی در این استان وجود دارد. متاسفم برای تحلیل شما.» فردی هم که نامش را منتشر نکرده است، در پاسخ به جواد می نویسد «کسی به شعور قومی توهین نکرده حقایق و واقعیت های هستن که مردم متوجه شون هستند.»
ایران وطن من کاربر دیگری بود که واکنش منفی به تحلیلهای عباس عبدی داشته و نوشته است «مغلطه ای پر از شرمساری برای ذهن مخدوش خود به رشته تحریر در آوردند. مردم فهیم کهگیلویه و بویراحمد دارای اصالتی هستند که شما دنیا پرست در عالم رویا هم نمی توانید ببینید. بجای سفسطه و خیال بافی تاریخ پر از افتخار کهگیلویه و بویراحمد را مطالعه نمایید»
فرد دیگری هم در موافقت با تحلیل عبدی نوشته؛«در استان کهگیلویه و بویراحمد براساس قبیله گرایی رای دادند و بیشتر تحصیلکرده ها هم رای ندادند.» امید هم در پاسخ به این فرد نوشت: «همه رای دادند. ربطی هم به تحصیلات ندارد. اتفاقا مردم کهگلویه و بویراحمد اکثرا تحصیلکرده هستند.»
یزدان مردانی هم می نویسد «مردم هنوز روی انقلاب تعصب دارند و حنای منفعت طلبان رنگی ندارد.»
کاربر بی نام دیگری هم خطاب به عبدی نوشته است «آنچه که تاثیر زیادی بر فرهنگ جامعه و نگاه مردم داشته احساس تبعیض و نابرابری است. بنابراین ربط دادن کم شدن مشارکت به حزب بازی که واقعا بنده که از آن تنفر دارم شاید کاملا درست نباشدآنهم در این شرایط که جامعه نیاز به وحدت دارد» برخی هم به این فعال اصلاح طلب کنایه زده و نوشته اند «توسعه یافتگی به نظر شما فقط در پوشیدن شلوار زخمی و شبا رفتن به مهمونی مگه نه...»«مشکل شما اینه که کل ایرانا تهران میدونین، در صورتی که استانهای مرزی ما با این همه مشکلات رسیدگیهای پایین و امکانات پایین هنوز به مملکتشون وفادارند، ولی تهرانیا متاسفانه با اونهمه امکانات هنوز مینالند.»
27215
کد خبر 1361190