پنج‌شنبه 8 آذر 1403

پذیرایی ویژه از اتباع افغانستانی در مرز میرجاوه / 350 موکب سازمان اوقاف به زائران اربعین خدمت‌رسانی می‌کنند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پذیرایی ویژه از اتباع افغانستانی در مرز میرجاوه / 350 موکب سازمان اوقاف به زائران اربعین خدمت‌رسانی می‌کنند

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف گفت: در مرز میرجاوه موکب بزرگی را با عنوان «زائرسرای امام رضا» داریم که ظرفیت پذیرایی از 5 هزار زائر هندی، افغانستانی و پاکستانی را دارد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه مهمان برنامه شب گذشته «در مسیر حسین» بود. او در مقدمه سخنان خود گفت: اگر امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند که یکی از نشانه‌های مومن زیارت اربعین است، امروز معنایش را می‌فهمیم. این جماعت میلیونی تجلی ارادت شیعیان به سیدالشهدا است و عظمت شیعه را به همه جهانیان می‌رساند.

وی ادامه داد: در سازمان اوقاف با تکیه بر نیروهای مردمی، برنامه‌های متعددی را برای اربعین داریم؛ قبل از اینکه وارد سال 1401 بشویم، برای اربعین برنامه‌ریزی کردیم و ستاد اربعین سازمان شکل گرفت. اکنون بالغ بر 350 موکب تدارک دیده شده و در آن برنامه‌هایی برای زائران درنظر گرفته شده است.

او درباره ورود دستگاه‌های حاکمیتی به برگزاری این مراسم گفت: همانطور که می‌دانید راهپیمایی عظیم اربعین برای ما ایرانیان یک سفر خارجی به حساب می‌آید و بدین واسطه اقتضاعاتی برای این سفر وجود دارد که اگر دستگاه‌های حاکمیتی برای تسهیل در آن ورود نکنند، ممکن است مشکلاتی به وجود می‌آید. بحث‌های امنیتی، حمل و نقل، گذرنامه و... وجود دارد که باید از مجموعه حاکمیت برنامه‌ریزی شود. هدف نهایی هم تسهیل در زیارت زوار است. البته باید اشاره کنم که در این بخش، سازمان اوقاف اصلاً رنگ و بوی دولتی ندارد و نهادهای مردمی پای کار می‌آیند.

حجت الاسلام عادل ضمن تشریح برنامه‌های اوقاف به مناسبت راهپیمایی اربعین گفت: در سال 1398 که آخرین دوره پیاده‌روی اربعین قبل از همه‌گیری کرونا برگزار شد و بعد از آن وقفه‌ای 3 ساله افتاد، 107 موکب داشتیم که در مرزها و اماکن مقدس به زوار خدمات‌رسانی می‌کردند. از آنجا که حجم نیازها بیشتر بود، تصمیم گرفتیم که برای سال بعد، تعداد موکب‌ها را به 313 برسانیم که البته به دلیل کرونا به امسال موکول شد. با این حال، در مراسم اربعین امسال به 350 موکب رسیدیم که در چند دسته‌بندی فعالیت دارند.

وی ادامه داد: یکی از اصلی‌ترین بخش‌ها، مرزهای ورودی در میرجاوه و رمیدان است که زوار هندی، پاکستانی و افغانستانی از آن جا تردد می‌کنند. از چند روز پیش ورودی‌های آنجا شروع شده است. آنان مهمانان مردم ما هستند و باید از آنان به شیوه‌ای کریمانه پذیرایی کنیم. در میرجاوه موکب بزرگی را با عنوان «زائرسرای امام رضا» داریم که ظرفیت پذیرایی از 5 هزار زائر را دارد. این موکب سرویس بهداشتی، حمام، محل استراحت و... را دارد. در مرزهای خروجی به سمت عراق نیز موکب‌هایی را داریم. در مرز مهران، خسروی، شلمچه و چزابه موکب‌های سازمان اوقاف مستقر است. 53 موکب نیز در داخل عراق داریم. یکی از موکب‌های بزرگ ما در شهر سامرا است و در کربلا نیز نزدیک به 20 موکب داریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف خاطرنشان کرد: این موکب‌ها خدمات متعددی ارائه می‌دهند. برخی فقط محل اسکان است و برخی دیگر پذیرایی می‌کنند و در کنار همه اینها خدمات فرهنگی داریم که توسط مبلغین انجام می‌شود. ما در این موکب‌ها هماهنگ‌کننده هستیم و محل هزینه‌های آن از نذورات و وقوفاتی است که مردم در امامزاده‌ها ارائه می‌دهند. همه کارها به صورت مردمی است و بودجه دولتی نداریم.

او در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به طرح زائر اولی‌ها گفت: طرحی به نام «زائر اولی‌ها» را داریم که در آن از محل موقوفاتی که برای زیارت امام رضا و زیارت امام حسین وقف شده‌اند، جمعی از زائر اولی‌ها را به زیارت این دو بارگاه مقدس می‌فرستیم. این طرح همه ساله در زمستان برگزار می‌شود و سال گذشته 1400 نفر از کسانی که زائر اولی بودند، به مشهد مقدس فرستاده شدند. البته سال گذشته برنامه ویژه‌ای برای مدافعان سلامت داشتیم که به دلیل زحمات فراوان آنان در زمان همه‌گیری کرونا بود. در این برنامه، آن دسته از کادر درمان که تاکنون به زیارت نرفته بودند را با همکاری وزارت بهداشت به مشهد مقدس فرستادیم. امیدوارم که امسال هم بتوانیم همین طرح را برای زیارت حرم سیدالشهدا اجرا کنیم.

وی درباره وقف‌های قابل توجه خیرین گفت: پس از شهادت شهید فخری‌زاده، یکی از هم‌وطنان ما در مازندران زمین شالی‌کوبی خود به ارزش 30 میلیارد تومان را وقف کرد تا برای انرژی هسته‌ای استفاده شود. هم‌چنین هفته گذشته دهکده سلامت محب به ارزش 500 میلیارد تومان توسط آقای دکتر اعتمادیان وقف شد.

شروع پیاده‌روی اربعین در تلویزیون / «آستان خورشید» از بصره جلوی دوربین می‌رود جُرم پیاده‌روی اربعین در زمان صدام: قطع دو پا، اعدام و خرابی خانه!/"مسیر عاشقی" از هفته آینده در تلویزیون