پرداخت بیعانه رایجترین نوع کلاهبرداری اینترنتی است / رشد پروندههای هتک حیثیت در استان یزد
ابوطالبی رئیس پلیس فتای استان یزد از افزایش پروندههای هتک حیثیت در یزد خبر داد و توصیه کرد: شهروندان بههیچوجه تصاویر خصوصی خود را در فضای مجازی رد و بدل نکنند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سرهنگ مرتضی ابوطالبی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به افزایش جرائم در حوزه فضای مجازی در استان یزد گفت: بیشترین جرائم حوزه فضای مجازی در استان یزد مربوط به کلاهبرداری اینترنتی به خصوص خریدهای اینترنتی است که پرداخت بیعانه در این خریدهای اینترنتی رایجترین نوع کلاهبرداری سایبری است.
وی ادامه داد: برخی افراد سودجو با درج آگهی دروغین در سایتها اقدام به کلاهبرداری با دریافت بیعانه برای رزرو کالا میکنند در حالی که هیچگونه کالایی رد و بدل نمیشود و فرد کلاهبردار نیز دیگر پاسخگوی تماسها نیست.
وی افزود: در این روش کلاهبرداری، مجرمان سایبری اقدام به درج آگهیهای تبلیغاتی کذب و غیرواقعی در سایتهایی مانند دیوار و شیپور میکنند و برخی کاربران بهدلیل قیمت مناسب مجذوب آگهیها شده و مبلغی را بهعنوان بیعانه پرداخت میکند که متأسفانه کلاهبرداران پس از دریافت وجه از پاسخگویی به تماس مالباختگان امتناع میکنند.
رئیس پلیس فتا استان یزد ادامه داد: شهروندان هنگام مراجعه به سایتهای دیوار، شیپور و یا سایتهای مشابه آن باید توجه داشته باشند تحت هیچ عنوان پیش از رؤیت و دریافت کالا مبلغی را به حساب فروشنده واریز نکنند و حتماً از کسانی خرید کنند که امکان ملاقات حضوری آنها پیش از انجام معامله فراهم است و در هنگام تحویل نیز کالا را با دقت مورد بررسی قرار دهند.
ابوطالبی عنوان کرد: یکی دیگر از شیوه های کلاهبرداری رایج که متأسفانه تعداد زیادی هم قربانی داشته است، شیوه ارسال پیامک و یا تماس تلفنی با کاربران مبنی بر برنده شدن و کشاندن شخص پای عابر بانک است.
وی افزود: کلاهبرداران اینترنتی با ارسال پیامکهای جعلی از سرشماریهای نامعتبر که حاوی لینکهای آلوده هستند اطلاعات بانکی مردم را سرقت و نسبت به برداشت از حسابها اقدام میکنند. پیامکهای جعلی با لینکهای آلوده در قالب تخلفات رانندگی، سامانه ثنا، امور مالیاتی، پرداخت قبوض فروش بلیطها و بستههای اینترنتی تخفیفدار ارسال میشود.
ابوطالبی ضمن اشاره به اهمیت حفظ و نگهداری از تصاویر خصوصی از افزایش پروندههای هتک حیثیت در یزد خبر داد و به شهروندان توصیه کرد: بههیچوجه تصاویر و اطلاعات خصوصی خود را در گوشی همراه نگهداری نکرده و آنها را در فضای مجازی رد و بدل نکنند.
وی کلاهبرداری ارز دیجیتال به روش پانزی را از شیوههای جدید کلاهبرداری اینترنتی خواند و گفت: در این روش کلاهبرداران قربانیان را متقاعد میکنند که در سایت آنها سرمایهگذاری کنند و به قربانیان وعده دریافت سود زیادی در ابتدای سرمایهگذاری میدهند اما درواقع این سایتها هیچ خدماتی را انجام نمیدهند.
انتهای پیام /