دوشنبه 5 آذر 1403

پروپاگاندای مجازی و ایجاد توهم اکثریت با هشتک مهسا امینی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
پروپاگاندای مجازی و ایجاد توهم اکثریت با هشتک مهسا امینی

هر چند برخی از این کمپین های اطلاعات نادرست توسط افراد حقیقی راه اندازی می شوند، اما اکثر آن ها توسط نرم افزاری که معمولاً به ربات معروف است و برای انجام کارهای ساده، تکراری و روباتیک برنامه ریزی شده ایجاد می شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی کرمی طی یادداشتی نوشت: شبکه های اجتماعی که قرار بود ارتباط برقرار کنند، سرگرم کنند، به بازاریابی و تبلیغات کمک کنند و اشتغال زا هم باشند با ایجاد هرج و مرج، تنش و درگیری میان افراد به سلاحی برای اغتشاش و آشوب تبدیل شده اند. در سطح ملی شبکه های اجتماعی فقط شعارهای سیاسی منتشر نمی کنند، بلکه از کمپین های اطلاعات نادرست و دستکاری شده نیز حمایت می کنند.

هر چند برخی از این کمپین های اطلاعات نادرست توسط افراد حقیقی راه اندازی می شوند، اما اکثر آن ها توسط نرم افزاری که معمولاً به ربات معروف است و برای انجام کارهای ساده، تکراری و روباتیک برنامه ریزی شده ایجاد می شوند.

برخی ربات های شبکه های اجتماعی اطلاعات مجاز را جمع‌آوری و توزیع می کنند، در حالی که برخی دیگر با افراد ارتباط برقرار می کنند و آن ها را آزار می دهند، روند الگوریتم ها را دستکاری می کنند و کانال ها را با هرزنامه ها پر می کنند. کمپین هایی که از ربات ها، حساب‌های جعلی و ترول ها تشکیل شده اند، می توانند توسط یک فرد یا گروه کوچکی از افراد راه اندازی شوند تا توهم اکثریت و اجماع در مقیاس بزرگ را ایجاد کنند.

برخی از کشورها از ربات های سیاسی برای ساکت کردن مخالفان و تزریق پیام های رسمی دولتی، تحت تأثیر قرار دادن آراء در انتخابات، و بدنام کردن منتقدان، مدافعان حقوق بشر، گروه های جامعه مدنی و روزنامه نگاران استفاده می کنند. این نوع کنترل و دستکاری شبکه های اجتماعی، یک روش ارتباط سیاسی جدید است که ساموئل وولی (Samuel Woolley) و فیلیپ ان.

نووارد (Philip N. Noward) آن را پروپاگاندای رایانه ای (Computational Propaganda) می نامند که با سبک های قدیمی تر تبلیغات تفاوت دارد زیرا از الگوریتم ها، اتوماسیون و سازماندهی انسانی برای توزیع هدفمند اطلاعات گمراه کننده در شبکه های اجتماعی استفاده می‌کند و در عین حال فعالانه از افراد حقیقی یاد می‌گیرد و آن‌ها را تقلید می‌کند تا افکار عمومی را در همه شبکه های اجتماعی دستکاری کند.

در آخرین مورد به دنبال مرگ مرحومه مهسا امینی ایران میدان پروپاگاندای رایانه ای کشورهای متخاصم غربی (به ویژه انگلیس، امریکا)، منطقه ای (عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی)، گروهک منافقین و ضد انقلاب و گروه های تروریستی و تجزیه طلب (کومله، حزب دموکرات کردستان) شد.

یکی از شبکه های اجتماعی که از آمار فعالان و توئیت ها و ریتوییت های و فالورهای آن برای تزریق توهم اکثریت و اجماع در مقیاس بزرگ از طریق شبکه های ماهواره ای به ویژه ایران اینترنشنال استفاده شد توئیتر است.

تحلیل دقیق تر آمارهای این شبکه بر اساس خروجی سامانه معتبر تاک واکر نشان می دهد تعداد توئیت ها و ریتوییت ها از تعداد کل کاربرانی که از هشتک مهسا امینی استفاده کرده اند بیشتر است و کاملا واضح است که این هشتگ توسط ارتش پروپاگاندای رایانه ای منافقین آلبانی نشین، سعودی ها و صهیونیست ها به وسیله ربات ها، حساب‌های جعلی و ترول ها ترند شده است.