یک‌شنبه 4 آذر 1403

پروژه توسعه محلات آغازی برای رفع چالش‌های محلات پایتخت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پروژه توسعه محلات آغازی برای رفع چالش‌های محلات پایتخت

تهران - ایرنا - عضو و ناظر رئیس شورا در امور محاسبات و پایش عملکرد شورا با بیان اینکه عدم توسعه‌یافتگی برخی مناطق تهران از چالش‌های پایتخت است، اعلام کرد: پروژه‌های توسعه محلات آغازی برای رفع چالش‌های محلات همه مناطق هستند.

به گزارش ایرنا، مجید فراهانی، روز سه شنبه در آیین تجلیل از عملکرد برتر در حوزه توسعه محلات گفت: مکتب تهران مکتب مردم است، مردمی که انقلاب کردند و استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را برای ایران به ارمغان آوردند؛ مردمی که حماسه آفرین هستند و از این رو تهران را بر خلاف سایر پایتخت‌ها که معمولا دولت شهر هستند به شهر مردم بدل کرده‌اند.

فراهانی افزود: مردم جزء اصلی و انکارناپذیر تهران هستند و مکتب تهران با مردم به حیات خود ادامه خواهد داد؛ زنده یاد استاد محمدرضا شجریان هم با درک درست این مفهوم برای مردم خواند و برای مردم خواهد ماند و اگر ما هم بخواهیم کاری ماندگار انجام دهیم باید آن کار برآمده از مردم و برای مردم باشد.

وی تصریح کرد: در این مسیر طرح‌های توسعه محلی که برآمده از دل نیازهای مردم محله و با تایید شورایاران عزیز توسط مدیریت شهری اجرا شده‌اند، می‌توانند جلوه‌ای از توسعه مردم‌محور را در مکتب تهران به نمایش بگذارند.

عضو و ناظر رئیس شورا در امور محاسبات و پایش عملکرد ادامه داد: هرچند شهر و استان تهران از حیث توسعه‌یافتگی در شمار مناطق توسعه یافته کشور طبقه‌بندی می‌شود اما متاسفانه شهروندان برخی محلات شهر تهران از توسعه نیافتگی محله خودشان رنج می‌برند؛ شاید باور کردنی نباشد که در تهران محلاتی وجود داشته است که مردم از وجود کمترین امکانات زیرساختی محروم باشند حتی یک دستگاه خودپرداز! این روند نتیجه خارج کردن مردم از فرآیند توسعه و حاکم شدن رویکردهای تصدی گرایانه و نا کارآمد بوده است؛ روندی که تهران را با سلیقه مدیران و نه مردم اداره کرده و می‌خواهد اداره بکند و ما با آغاز حرکت پروژه‌های توسعه محلی به دنبال بازگشت به مسیر مردم و توجه به نظر مردم در طرح ریزی و اجرای پروژه هستیم.

وی با اشاره به اینکه تلاش ما برای تهران زمانی می‌تواند مفید باشد که تلاش برای محلات مختلف شهر را جدی بگیریم، تصریح کرد: باید مشکلاتی که زمینه‌ساز کاهش سطح کیفیت زندگی، در دسترس نبودن امکانات و زیرساخت‌های شهری به صورت عادلانه شده است را حل کنیم.

عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: اگر مسئولان و مدیران شهرداری در کنار شورایاران عزیزان حل مشکلات مردم و تلاش برای محله باغ آذری یا تلاش برای محله شوش یا تلاش برای محله فرحزاد را مورد توجه قرار دهند و مشکلات را حل کنند تا رضایت شهروندان فراهم شود، آن وقت می‌توان گفت تلاش ما برای تهران مفید و موثر بوده است.

وی افزود: بر همین اساس از ظرفیت و دغدغه شورایاران عزیز برای شناسایی مشکلات، پیشنهاد راه‌حل برای برطرف شدن مشکل، شناسایی و جذب سرمایه‌گذار و ایفای مسئولیت اجتماعی شهروندان و بنگاه‌ها باید استفاده مطلوب را به عمل آورد.

رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: شهرداری باید به شعاع خدمات‌رسانی امکانات و خدمات شهری برای رسیدن به عدالت فضایی و ایجاد تعادل نسبی توزیع آنها توجه کند تا ما شاهد انباشت محرومیت بیش از حد در یک محله مثل محلات کن، فرحزاد، مسگرآباد نباشیم؛ محرومیت از دسترسی به امکانات و زیر ساخت‌ها شایسته و زیبنده مردم عزیز ما نیست و باید همه با هم دست به دست هم دهیم و برای خرمی و آبادانی شهرمان تهران تلاش کنیم.

وی تاکید کرد: دسترسی عادلانه به امکانات شهری همواره مورد تاکید اینجانب بوده است و این موضوع را از نطق اولم در شورا مطرح و تا امروز پیگیری کرده‌ام.

فراهانی گفت: بر همین اساس دو اقدام را در حوزه برنامه و بودجه دنبال کرده‌ام؛ اولی توجه به عدالت در توزیع منابع بودجه در ماده 23 برنامه سوم توسعه شهر تهران که بر اساس این حکم برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، شهرداری موظف شد در توزیع منابع عمومی به نحوی عمل کند که فاصله شاخص برخورداری مناطق کمتر از سطح متوسط مناطق 22 گانه را سالانه 10 درصد به سطح متوسط مناطق شهری نزدیک کند و دومی توجه به تعریف طرح‌های توسعه محلی در متمم بودجه سال 1398 و بودجه سال 1399 شهرداری تهران.

وی تاکید کرد: بر اساس بند 2 تبصره 35 بودجه سال 1399 شهرداری مکلف شد حداکثر تا پایان خردادماه فهرست پروژه‌های اجرایی هر محله را با اخذ نظر مشورتی شورایاری محله تعیین و فهرست مذکور را به همراه رونوشت صورتجلسات متضمن نظر شورایاری به شورای اسلامی شهر تهران ارائه کند.

وی افزود: امیدوارم این اقدامات زمینه کاهش بی‌عدالتی در توجه به مناطق و محلات شهر تهران را فراهم کند؛ آنچه آغاز کرده‌ایم تلاش در مسیر تغییر بودجه‌ریزی بوده است تا در پرتو آن ضمن کاهش هزینه اداره شهرداری، منابع و اعتبارات به نیازهای واقعی و مشکلات اساسی مردم تخصیص یابند و «بودجه برای مردم» معنا یابد تا زمینه رضایت مردم فراهم شود.

فراهانی تاکید کرد: امروز سرآغاز راهی است که در نتیجه تداوم آن تهران در عمل به شهر مردم بدل خواهد شد زیرا مشارکت مردم در تعریف پروژه‌های مورد نیاز محله یعنی ساخت و اداره شهر به سلیقه و به نفع مردم خواهد شد.

*س_برچسب‌ها_س*