پروژه هوشمندسازی بنادر کلید خورد
مدیرعامل سازمان بنادر گفت: پروژه هوشمند سازی بنادر، با تخصیص اعتبارات مناسب؛ بر اساس برنامه زمان بندی شده و با بهره گیری از مرکز هوشمند سازی در دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری میزان به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد راستاد مدیرعامل سازمان بنادر با بیان اینکه سازمان بنادر و دریانوردی عزم جدی برای هوشمند سازی بنادر کشور را دارد، اظهار کرد: در طرح هوشمندسازی بنادر و بر اساس یک برنامه اجرایی مشخص و تعریف شده، بندر به واسطه بهره گیری از سامانههای هوشمند، به عنوان یک نقطه در زنجیره جهانی لجستیک قرار دارد و فراتر از پسکرانه خودش مد نظر قرار میگیرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تفاهم نامه همکاری سازمان بنادر با دانشگاه صنعتی شریف در خصوص اجرای پروژه هوشمند سازی در بنادر کشور، ادامه داد: این پروژه به جدیت در حال انجام است و در این مسیر از نظرات همه صاحب نظران و اعضای جامعه دریایی و بندری کشور استقبال میکنیم.
راستاد با اشاره به خدمات دهی به کشتیهای هوشمند در بنادر، توضیح داد: سازمان بنادر و دریانوردی در حوزههای فنی با سازمان بینالمللی دریانوردی (IMO) همکاری دارد و با توجه به جایگاه ایران در تدوین قوانین و مقررات و ارائه سند در نشستهای آیمو، نقش این سازمان در فرآیند خدماتدهی به کشتیهای هوشمند بسیار مهم و موثر است.
وی با بیان اینکه پیش بینی میشود تا سال 2025 شاهد تردد کشتیهای هوشمند اقیانوس پیما در بنادر کشور باشیم، تاکید کرد: از حیث زیرساختهای ورود کشتیهای هوشمند به بندر، اعم از اسکله و تجهیزات بندری، به تجهیزات متفاوتی نیاز نداریم، زیرساختها برای پذیرش کشتیهای هوشمند اقیانوس پیما در بنادر ایران وجود دارد.
به گفته مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، بنادر ایران برای ارائه خدمات تخلیه و بارگیری به کشتیهای هوشمند در وهله اول باید بتواند با این کشتیها ارتباط برقرار کند و به سامانههای این کشتیها لینک شود.
راستاد درباره تأمین برق کشتیها در بنادر برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه ای، تصریح کرد: طی سالهای اخیر در برخی از بنادر کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی، نیروگاه تولید برق ایجاد شد که میتوان برق مازاد در بنادر را به کشتیها تخصیص داد.
- بیشتر بخوانید:
- آبهای تحت حاکمیت ایران از امنترین آبروهای جهان است