پشتوانه مردمی، حاصل مشارکت حداکثری در انتخابات
همواره یک اصل مسلم در جهان سیاست وجود دارد و آن این است که سیاست خارجی، ادامه سیاست داخلی است؛ یعنی میان این دو تأثیر متقابلی وجود دارد.
شاید چندان بی راه نباشد که عنوان کنیم انتخابات در جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که برای کشور و حکومت خودمان اهمیت دارد برای غربیها و سایر کشورهای جهان چه در منطقه و یا خارج از منطقه خودمان از اهمیت بالایی برخوردار است.
البته برخی ادعا میکنند که میزان این علاقه و اهمیت چیزی بیشتر از آن است که خودمان فکر میکنیم، اما موضوع مشخص آن است که انتخابات ایران با سایر نقاط جهان متفاوت است. تفاوتی که میتواند باعث ارتباطات و موضعگیریهای مختلف در سطح جهان را با ما تغییر دهد به نوعی باید گفت انتخابات ایران نقش مستقیمی در ارتباطات بین المللی ما دارد و حضور و مشارکت مردم در انتخابات میتواند برای کشور ما دست برتری در مجامع بین المللی باشد تا بتوانیم با کمک گرفتن از آن با شرایط بهتر تصمیمات بزرگتری را بگیریم.
انتخابات در کشور ما با انتخابات در کشورهای مبتنی بر دموکراسی غربی متفاوت است چرا که در ایران ارکان مهم کشور از جمله رییس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری با رای مستقیم مردم شکل میگیرد و در اینجا هر چقدر مشارکت بالاتر باشد، افراد انتخاب شده از پشتوانه بالاتری برخوردار میشوند.
اما همواره یک اصل مسلم در جهان سیاست وجود دارد و آن این است که سیاست خارجی، ادامه سیاست داخلی است؛ یعنی بین سیاست داخلی و خارجی یک تأثیر متقابل وجود دارد و چنانچه یک نظام از پشتیبانی مردمی برخوردار باشد، مؤلفههای اعمال قدرتش در عرصه خارجی توانمندتر میشود و میتواند در روابط بینالملل موفق عمل کند.
حضور مردم و میزان حمایت آنها از نهاد حاکمیت یکی از مؤلفههای اصلی قدرت کشور به شمار میآید. حضوری که یکی از جلوههای بروز آن انتخابات است و نقطه کانونی و مهمی برای جمهوری اسلامی به شمار میآید. زیرا از منظر داخلی، اقبال اکثریت مردم به حضور در انتخابات نشان میدهد که پایههای حاکمیت همچنان در میان مردم دارای اعتبار و مقبولیت است و تفسیر این مشارکت پررنگ برای جهان خارج، این گزاره است که ایران همچنان یکی از پایههای مهم اقتدار خود را در اختیار دارد. این مؤلفه در کنار توان اقتصادی و قدرت نظامی کشور میتواند به عامل مهمی برای قوت بخشیدن به قدرت کشور در عرصه بینالمللی تبدیل شود.
تفسیر جامعه بینالملل از این اصل مسلم که جمهوری اسلامی از پشتوانه حمایت مردمی بهرهمند است، در روند کنش و واکنش و جهتگیری بازیگران جامعه جهانی با ایران اهمیت بسزایی دارد. اینکه تصمیمی از سوی نظام جمهوری اسلامی در عرصه سیاست خارجی گرفته شود و این تصمیم مورد وفاق مردم کشور باشد، از منظر تأثیرگذاری برای اجرا بسیار حائز اهمیت است.
حسن بیادی عضو حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر حضور مردم بر سیاست خارجی گفت: حضور پر شور مردم در انتخابات میتواند باعث ارتقای اعتبار ایران در صحنههای بین المللی شود.
وی افزود: قدرت، عزت و شوکت کشور عزیز ما مدیون مشارکت همیشگی و حمایت ایثارگرانه مردم در طول 44 سال گذشته بوده است و علیرغم همه نابسامانیهای موجود که حاصل و نتیجه توطئههای استکبار و بعضی بیتدبیریها در مدیریتهای داخلی و نقش برجسته نفوذیهای بوده است، حمایت بیدریغ مردم و تلاش بی وقفه آنان باعث رشد مضاعف در تمامی زمینههای اقتصادی و اجتماعی شده است.
ایران کشوری مهم در منطقه است که دارای یک هویت و اعتبار جهانی است و به همین جهت حضور باشکوه و حداکثری مردم در انتخابات و پای صندوقهای اخذ رأی موجب حفظ این رویه میشود.
اهمیت ایران همان بس که در چند ماه اخیر رسانههای مهم جهان بی وقفه در حال ارائه تحلیلهای متفاوت از حضور و یا مشارکت کم مردم در انتخابات مجلس و شورای اسلامی و مجلس خبرگان هستند.
تحلیلهایی که البته به مانند همیشه سعی در بازی دادن مردم و القای آن هستند که انتخابات ایران پشتوانه مردمی ندارد و حکومت ایران میخواهد از انتخابات استفادهای دیگر کند.
البته این تحلیلها و بازیهای رسانهای تنها برای انتخاباتها نیست و شاید جدیدترین نمونه آن را در مورد راهپیمایی 22 بهمن مشاهده کردیم، جایی که، حرف از عدم حضور مردم در جشن بزرگ و راهپیمایی 22 بهمن میزدند، اما با جواب محکمی از مردم ایران در تمامی شهرها بزرگ و کوچک مواجه شدند. مردمی که حالا میتوانند با حضور پر شور و گسترده خود باعث افزایش اعتبار ایران در مجامع بینالمللی و در میان تمامی کشورهای جهان باشد.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکلها