پشت پرده هجمه به طرح صیانت از فضای مجازی از زبان هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس با تأکید بر این که اینترنت امروزه جزء جدانشدنی از زندگی مردم است و هیچ کس اعتقادی به محدود یا مسدود کردن آن ندارد، طرح صیانت از فضای مجازی را به منظور ضابطهمندسازی فضای مجازی برای پیشگیری از آسیبها و حمایت از کاربران فضای مجازی دانست و از دستهای پشت پرده و ذبح شدن این قانون پای خواستههای نفسانی برخی از نمایندگان سخن گفت.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با صاحب نیوز از پشت پرده برخی از مخالفتها با طرح «حمایت از کاربران فضای مجازی» که این روزها در رسانهها با عنوان طرح صیانت از فضای مجازی سروصدا به پا کرده است سخن گفت.
*حملهها به قانونمند کردن فضای مجازی بود / برخی نمایندگان طرح صیانت را فدای خواستههای نفسانی خود کردند
حجت الاسلام حسین جلالی با اشاره به این که انسان به طور کلی دوست ندارد در قالب قوانین و مقررات قرار گرفته و ضابطه مند شود و این مسأله طبیعی است علت مخالفت برخی از افراد با قانونمندسازی فضای مجازی باشد، در مورد این طرح گفت: متأسفانه آن چه در رسانهها مطرح میشود این نیست که این طرح قرار است چه بکند و نمیآیند طرح را بخوانند و یا تفسیر و تبیین کنند بلکه فقط یک هجمه رسانهای علیه این طرح شکل گرفته است که در این هجمه، خارج نشینان هستند برخی داخلیها هم حضور دارند.
نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس یازدهم گفت: بزرگراهی را تصور کنید در آن که هر کسی هر طور میخواهد حرکت میکند که طبیعتاً این باعث تصادف و آسیب میشود. اکنون ما گفتیم در این بزرگراه هر کس میخواهد از این سمت حرکت کند از این سمت براند و هر کس میخواهد به آن سمت حرکت کند از سمت دیگر براند؛ ضابطه مندی حرکت رانندگی در این بزرگراه چه مشکلی را ایجاد میکند جز این که جلو تلفات و آسیبها را میگیرد!؟
وی ادامه داد: برخی از گروهها و دوستان که میخواهند بگویند حرف، حرف ما است و با هم بر سر این مسأله جدال دارند، این طرح را دستمایه اثبات این موضوع کردهاند و در این میان این منافع ملی است که از بین میرود.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این سؤال که کدام کشور است که قانون فضای مجازی نداشته باشد، هرج و مرج در فضای مجازی را در هیچ جا پذیرفته ندانست و افزود: در همه کشورها فضای مجازی در اختیار حاکمیت است اما در کشور ما این طور نبوده و رها است.
*طرح صیانت برای حمایت از کاربران فضای مجازی است
حجت الاسلام جلالی تصریح کرد: سخن نمایندگان موافق این طرح این است که اگر در فضای مجازی حساب ما را خالی کنند و یا با آبروی ما بازی کنند قانونی برای برخورد با آن نداریم در صورتی که اگر این پلتفرم در کشور ما نمایندگی داشته باشد به آن مراجعه میکنیم و از او میخواهیم موضوع را بررسی و دنبال کند.
نماینده انار و رفسنجان ادامه داد: این شرکتها 80 درصد خدمات و پهنای باند کشور ما را مورد استفاده قرار میدهند اما به نماینده مجلس ما این آزادی را نمیدهد که تصویر و یا مطلبی از حاج قاسم سلیمانی را منتشر کند و در صورت انجام این کار صفحه او را مسدود میکند. اگر امکانات و زیرساختهای کشور را مورد استفاده قرار ندهند و امکانات خود را داشته باشند باز هم اشکالی ندارد اما چرا باید از امکانات، پهنای باند و زیرساختهای کشور ما استفاده کنند و آزادی ما در انتشار مطالب قانونی کشورمان را سلب کنند!؟
وی به مهندسی اطلاعات و ارائه دادهها توسط شرکتهای بزرگ اینترنتی در فضای مجازی اشاره کرد و به عنوان مثال گفت: زمانی که مطلبی را در گوگل جستجو میکنیم مشاهده میکنیم که کاملاً مدیریت شده مطالب را نمایش میدهد و برخی صفحات را اصلاً در معرض دید کاربر قرار نمیدهد در حالی که همان مطلب را در موتورهای جستجوی دیگر جستجو میکنیم این نتیجه را ممکن است نداشته باشد. آیا در برابر این مهندسی اطلاعات باید دست روی دست گذاشت!؟
عضو هیأت رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس تأکید کرد: در این قانون نه محدودسازی، نه مسدودسازی، نه فیلترینگ و نه از بین بردن کسب و کارهای فضای مجازی مطرح است بلکه صحبت از ضابطهمندسازی و قانون مندسازی فضای مجازی به منظور حمایت از حقوق کاربران ایرانی و تأمین امنیت شغلی کسب و کارهای فضای مجازی است. همه بحث در چارچوب درست کردن و قانونمند شدن است.
*عدهای از قانونمند شدن فضای مجازی هراس دارند / برخی نمایندگان از ترس رأی آوردنشان منافع ملی را زیرپا میگذارند
حجت الاسلام جلالی در پاسخ به انتقادات در مورد طرح حمایت از کاربران فضای مجازی خاطرنشان کرد: اولاً باید پرسید چرا دشمن این قدر بر روی این طرح آتش میریزد و با آن مخالفت میکند؛ دوماً منتقدان اگر دلسوزند طرح را که در معرض دید عموم قرار گرفته است بخوانند و نقد و تحلیل کنند و بگویند مثلاً فلان قسمت آن مشکل دارد اما این که به صورت کلی بگویند میخواهد اینترنت را محدود کند میخواهند فیلترینگ کنند هوچی بازی است؛ سوماً هنوز چیزی تصویب نشده و تنها کلیات آن به تصویب رسیده است اکنون باید بروند 23 نفر متخصص فضای مجازی که کمیسیون مشترک بررسی این طرح را تشکیل دادهاند و رئیس این کمیسیون هم آقای تقی پور وزیر سابق وزارت فناوری اطلاعات است، در مورد آن بحث کنند.
نماینده شهرستانهای انار و رفسنجان این سؤال را مطرح کرد که چرا عدهای میترسند فضای مجازی ضابطهمند شود و چرا میترسند بحث آن در مجلس مطرح شود، اشکال کار کجاست که میآیند بیرون مجلس جو رسانهای درست میکنند که مثلاً کم شدن سرعت اینترنت در این روزها را به دروغ به این طرح نسبت میدهند در حالی که هنوز طرح تصویب و اجرا نشده است.
وی عنوان کرد: فضاسازی منفی که در رسانهها در مورد این طرح ایجاد شد سبب شد برخی نمایندگان بگویند جو رسانهای زیاد است و با این وجود پس فردا در انتخابات مردم دوباره به ما رأی نمیدهند و این یعنی منافع ملی را له کنم به خاطر منافع شخصیمان، به خاطر ملک ری.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گریزی هم به طرح شفافیت مجلس زد و از جای خالی آن سخن گفته و تصریح کرد: این که مجلس دغدغه شفافیت ندارد و نمیتواند شفافیت را تصویب کند و اکثر نمایندگان که با ادعای پذیرش همین طرح شفافیت، رأی آوردند اکنون حاضر نیستند لایحه شفافیت را امضا کنند برای همین است که میگویند اگر مردم ببینند به چه چیزی رأی دادهایم، دیگر به ما رأی نمیدهند.
*هیچ کس قائل به محدود و مسدودسازی اینترنت نیست
حجت الاسلام جلالی با طرح این سؤال که نمایندگان مجلس چه منفعت شخصی از تصویب طرح فضای مجازی دارند جز این که به منافع ملی کشور و مردم نگاه میکنند، تأکید کرد: امروز اینترنت جزئی از زندگی و زیست خانوادهها شده و بدون اینترنت نمیشود زندگی کرد و نه تنها نباید محدود و مسدود شود بلکه وظیفه حاکمیت است که سرعت اینترنت و پهنای باند را افزایش بدهد.
نماینده انار و رفسنجان خاطرنشان کرد: ما از کسب و کارهای فضای مجازی حمایت میکنیم و معتقدیم باید کسب و کارهای فضای مجازی توسعه پیدا کند.
وی گفت: ما میگوییم چرا نباید تنوع بستههای اینترنتی در کشور داشته باشیم و به عنوان مثال اینترنت دانش آموزی، اینترنت کودک، اینترنت نوجوان، و غیره داشته باشیم تا به مقتضای سن هر گروه خانوادهها بتوانند بسته مورد نیاز اعضای خانواده را تأمین کنند و سلامت روانی کودکان و نوجوانان در اینترنتی که امروز در پلتفرم اینستاگرام آن 80 درصد فساد دیده میشود به خطر نیافتد.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: متأسفانه دوستانی در مجلس از این موضوع سوءاستفاده کردند و با بیان حرفهای پوپولیستی قصد دارند از خود قهرمان درست کنند در حالی که یان این گونه قهرمانیها و حرکات نمایشی دوامی نخواهد داشت.
حجت الاسلام جلالی در پاسخ به این سؤال که چرا قبل از رسانهای کردن موضوع، مجلس تلاش نکرد افکار عمومی را نسبت به موضوع روشن و شفاف کرده و اقناع عمومی انجام دهد، عنوان کرد: اگرچه اقناع سازی خوب است و باید صورت بگیرد اما اگر این اتفاق هم میافتاد باز هم هجمهها صورت میگرفت و دشمن آتش خود را میریخت مانند طرح عفاف و حجاب که یک دستور شرعی، قانونی و اخلاقی است اما هرگاه مطرح میشود دشمن آن را مورد هجمه قرار میدهد.
این نماینده مجلس بر لزوم گفتمان در بستر فضای مجازی برای حل این مسائل سخن گفت و اظهار کرد: غالباً ما به دنبال تولید محتوا در فضای مجازی هستیم اما آن چیزی که برای حل این سوءبرداشتها لازم داریم گفتمان است.
انتهای پیام /