دوشنبه 16 مهر 1403

پنج بزه نخست استان مرکزی در حوزه خشونت است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پنج بزه نخست استان مرکزی در حوزه خشونت است

اراک - ایرنا - سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم دادگستری کل استان مرکزی گفت: پنج بزه نخست و رایج در این استان مربوطه به حوزه خشونت است و این مهم باید در کانون توجه تصمیم‌سازان فرهنگی و اجتماعی باشد.

«محسن خیرمند» روز پنجشنبه در نشست خبری آنلاین، افزود: خشونت دامنه وسیعی از قبیل خشونت کلامی، رفتاری و آسیب زدن به یکدیگر، خشونت علیه زنان، کودکان، مردان و سالمندان را دارد که برای تمامی این موارد برنامه‌های ویژه‌ای تدوین شده است.

وی ادامه داد: برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی با هدف کاهش جرایم مربوط به خشونت در حوزه دادگستری استان مرکزی تدوین شده و در حال اجرا است اما دستتیابی به نتیجه مطلوب نیازمند زمان است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم دادگستری کل استان مرکزی اظهار داشت: بالا بودن جرایم مربوط به خشونت دلایل مختلفی دارد و در شرایط کنونی شیوع ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی نیز عامل مضاعفی در این خصوص محسوب می‌شوند.

خیرمند بیان کرد: مقابله با پدیده خشونت خانگی از برنامه‌های اولویت دار دادگستری کل استان مرکزی است و با وجود اینکه کشور ایران به‌عنوان یک کشور دوستدار خانواده مطرح است اما برنامه‌های پیشگیرانه متعددی در این خصوص تدوین شده است.

وی اضافه کرد: تدوین برنامه‌های آموزشی از طریق فضای مجازی، برگزاری جشنواره ملی سلب خشونت در حوزه انیمیشن و فیلم کوتاه با همکاری اداره کل فرهنگ، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و در فتر اجتماعی استانداری و استفاده از انعقاد تفاهم نامه با شهرداری‌های اراک، ساوه و خمین در خصوص از بین بردن فضاهایی که ایجاد خشونت می‌کنند از دیگر برنامه‌های دادگستری کل استان مرکزی در کاهش خشونت است.

سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقع جرم دادگستری کل استان مرکزی در خصوص اجرای قانون تسهیل ازدواج جوانان نیز گفت: این قانون به‌دلیل تصویب نشدن آیین نامه اجرایی تا کنون اجرا نشده اما استان مرکزی به عنوان نخستین استان اقدام به اجرای این قانون کرده و این مهم از شهرستان خمین آغاز شده است.

خیرمند تاکید کرد: این قانون به‌صورت گسترده و با مشارکت دستگاه‌های مختلف اجرایی از قبیل فنی و حرفه‌ای، اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و جها کشاورزی همراه با تشکیل یک کمیه تخصصی اشتغال پایدار اجرا می‌شود.

212شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، 137 شعبه حل اختلاف و 170 موسسه داوری به جمعیت یک میلیون 414 هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه می کنند.

*س_برچسب‌ها_س*