پنج فیلم مهم سینمای ایران برای سال 1399
فیلمهای سینمایی که از استاندارد مورد انتظار برخوردار بودند، کمتر از یک سال پیشتر بود. از میان این آثار نیز با یک فیلم فوق العاده که آغاز و پایان تأثیرگذار، روایت پرتعلیق و کاراکترهای تماما باورپذیر داشته باشد، مواجه نیستیم. با این حال، پنج فیلم از جنبههای فنی و تکنیکی ارزش بیشتری دارند.
با پایان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر، اکنون این پرسش پیشروست که مهمترین آثار به نمایش درآمده در رونمایی از تولیدات یک سال اخیر سینمای ایران - که به لحاظ تکنیکی از دیگر آثار جلوتر بودند - کدامها فیلمهای سینمایی هستند و چه ویژگیهایی دارند که آنها را از دیگر فیلمها متمایز ساخته است؟
«تابناک»، مهدی خرم دل؛ سی و هشتمین جشنواره ملی فیلم فجر، محل رونمایی از اغلب تولیدات مهم سینمای ایران در یک سال منتهی به بهمن 1398 بود. در این میان، فیلمهای سینمایی که از استاندارد مورد انتظار برخوردار بودند، کمتر از یک سال پیشتر بود. از میان این آثار نیز با یک فیلم فوق العاده که آغاز و پایان تأثیرگذار، روایت پرتعلیق و کاراکترهای تماما باورپذیر داشته باشد، مواجه نیستیم. با این حال، پنج فیلم از جنبههای فنی و تکنیکی ارزش بیشتری دارند.
«شنای پروانه | Butterfly Stroke»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلیمحمد کارت به عنوان یک مستندساز حرفهای، فیلمهای مستند درخشانی ساخته و با دستیاری عبدالرضا کاهانی، فرآیند ساخت فیلم بلند داستانی را فراگرفت؛ کارگردانی که از برداشتهای رگباری پلانها برای رسیدن به بهترین برداشت ابایی ندارد و سکانسهایی از فیلمهایش ظرفیت تدریس دارد و بنابراین همراهی با او در پروژههای سینمایی، یک فرصت برای یک فارغ التحصیل کارگردانی سینما بود. کارت پس از ساخت مستند و فیلم کوتاه، نخستین فیلم بلندش را با عنوان «شنای پروانه» ساخت و تحسینها را متوجه خود کرد.
این فیلم درباره زنی به نام پروانه با بازی طناز طباطبایی است که از شنای او در استخر زنان فیلم گرفته شده و پخش شده است. حالا شوهرش با بازی متفاوت امیر آقایی که از اوباش حاشیه تهران است، با خشم ابتدا سراغ استخر میرود و به همراهی گروهی از نوچههایش استخر را تخریب میکند و سپس در نخستین مواجهه با همسرش - پروانه -، او را با قفل گاز خودرو میکشد. از اینجا برادر این لات با بازی جواد عزتی در پی یافتن منشاء این فیلم و رفع و رجوع ماجرا میرود اما به واقعیات تکان دهندهای پی میبرد که خود او را نیز بخشی از ماجرا میکند.
«شنای پروانه» به واسطه آنکه تجربه زیستی کارگردانش را با خود به همراه داشته و کارگردان این نسل تازه از اوباش و زیستگاهشان را به شخصه تجربه کرده و در چنان محیطهایی زندگی کرده، به اثری تکان دهنده برای طبقه متوسط تبدیل شده است. بازی امیر آقایی در نقش یک سردسته اوباش به حدی طبیعی است که تشخیص غیرواقعی بودنش برای آنهایی که این اوباش را دیدهاند اما آقایی را نمیشناسند، دشوار است. صحنههای درگیری به خوبی درآمده اما روابط دراماتیک به قدر انتظار عالی از آب در نیامده است. با این حال شنای پروانه قطعا یکی از مهمترین فیلمهای سینمای ایران برای سال 1399 است.
«آتابای | Atabay»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی«روز صفر | Day zero»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی«تومان | Toman»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی«پوست | Skin»
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی