جمعه 9 آذر 1403

پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پهپاد‌های مهاجم به اسرائیل تسلیحاتی ویرانگر و مخوف هستند

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یورونیوز در گزارشی نوشت: پهپاد‌های شاهد در حمله اخیر ایران به اسرائیل نیز مورد استفاده قرار گرفتند این پهپاد‌های انتحاری، به ابزار کارآمد جنگی تبدیل شده‌اند. پولاش سخنگوی نیروی هوائی اوکراین می‌گوید نمی‌تواند روزی را بدون صدای پهپاد‌های «انتحاری» ایرانی به یاد بیاورد؛ پهپاد‌هایی که به هنگام اصابت، همه چیز را نابود می‌کنند. پهپاد‌های شاهد در حمله...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یورونیوز در گزارشی نوشت: پهپاد‌های شاهد در حمله اخیر ایران به اسرائیل نیز مورد استفاده قرار گرفتند این پهپاد‌های انتحاری، به ابزار کارآمد جنگی تبدیل شده‌اند. پولاش سخنگوی نیروی هوائی اوکراین می‌گوید نمی‌تواند روزی را بدون صدای پهپاد‌های «انتحاری» ایرانی به یاد بیاورد؛ پهپاد‌هایی که به هنگام اصابت، همه چیز را نابود می‌کنند. پهپاد‌های شاهد در حمله اخیر ایران به خاک اسرائیل نیز مورد استفاده قرار گرفتند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته بود: «صدای پهپاد‌های شاهد، این ابزار‌های وحشت، در آسمان خاورمیانه و اروپا یکسان است.

پهپاد‌های شاهد، هواپیما‌های بدون سرنشین یک‌بار مصرف، دوربرد و دارای مهمات هستند. تا زمانی که اپراتور این پهپاد‌ها هدفی را برای منفجر کردن انتخاب کند، آن‌ها می‌توانند در اطراف یک منطقه چرخ بزنند. چند نوع پهپاد شاهد وجود دارد که توسط روسیه در اوکراین استفاده می‌شود. از این مدل‌ها می‌توان به شاهد 136 و شاهد 131 اشاره کرد. روس‌ها نام مدل جدید این پهپاد را به دلیل استفاده در اوکراین به «Geran-2» تغییر داده‌اند، هرچند مشخص نیست تعداد آن‌ها چقدر است. شاهد 136 با سر جنگی 40 کیلوگرمی جهت تخریب زیرساخت‌های حیاتی و دفاع هوائی ارزان و مفید بوده‌اند. قیمت ارزان به این معنی است که روس‌ها احتمالاً 50 هزار دلار برای هر عدد از آن‌ها می‌پردازند. گزارش‌هایی وجود دارد که ایران به روسیه کمک کرده تا کارخانه‌های خود را توسعه داده و پهپاد‌ها را به صورت محلی بسازد.

از این پهپاد‌ها به صورت گروهی و در جهات مختلف استفاده می‌شود تا سیستم دفاع هوائی را خسته کنند. آن‌ها همچنین ممکن است پنج روز از این پهپاد استفاده کنند و [در] روز ششم، نوع دیگری از پهپاد را پرتاب کنند.»

پهپاد‌های شاهد معمولاً در امتداد بستر رودخانه‌ها و جاده‌ها حمله می‌کنند، زیرا برای رادار ضدهوایی دشوارتر است که پهپاد‌ها را بر فراز آب تشخیص دهد و ردیابی کند. همین‌طور صدای پهپاد‌ها با صدای عبور خودرو‌ها خنثی می‌شود و به همین خاطر جاده‌ها مسیری بهتر برای آن‌ها محسوب می‌شوند.

پهپاد شاهد «مهم‌ترین» کمکی است که ایران به ارتش روسیه کرده است، چرا که آن‌ها توانسته‌اند خسارت عمده‌ای به اوکراین وارد کنند. ایران ارسال یا ساخت پهپاد برای روسیه برای «جنگ علیه اوکراین» را تکذیب کرده است.

به طور کلی رابطه تهران و مسکو پس با روی آوردن روسیه به ایران برای دریافت سایر کمک‌های نظامی عمیق‌تر هم شده است. گزارش روزنامه واشنگتن پست در ماه اوت 2023 نشان داد که هدف روسیه تولید 6 هزار پهپاد در داخل مرز‌های این کشور تا سال 2025 است. امری که به لطف یک «معامله تسلیحاتی میلیارد دلاری» با تهران قابل انجام خواهد بود.

منبع: کیهان