پیادهروی اربعین به نماد و تجلی قدرت نرم اسلام تبدیل شده است
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، آیین اختتامیه دومین سوگواره بین المللی روایت اربعین امروز دوشنبه آذر ماه 1402 در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید برگزار شد.
در این دوره از سوگواره 500 اثر به مرحله داوری رسید و در نهایت با انتخاب 21 اثر برتر و 8 اثر قابل تقدیر به سرانجام رسید.
در این مراسم حجت الاسلام خدیوی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از ارسال 1350 اثر به این سوگواره خبر داد.
زهرا القبیسی، کنشگر لبنانی در این مراسم با اشاره به اهمیت روایتگری از اربعین، گفت: راه اربعین راه ولایت است. پیروزی اما م حسین با حضور حضرت زینب به دست آمد. هدفهای امام حسین در کربلا پیروز شد.
وی ادامه داد: جهاد تبیین به دوبخش تقسیم می شود و با حضرت زینب آغاز می شود. ما یک الگوی عملی به جوانان نشان دادیم. القبیسی با بیان اینکه ما یک الگوی عملی به جوانان نشان دادیم، گفت: باید بدانیم حرف زدن ما هم در مسیر اربعین تاثیر گذار است.
این کنشگر لبنانی با اشاره به اتفاقات و حوادث غزه، خاطرنشان کرد: اتفاقات فلسطین اکنون در کشورهای غربی پخش می شود و آنها نیز این حرکت را انسانی می دانند.
حجت الاسلام فاطمی پور، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور در این مراسم با طرح این پرسش که اربعین چه نقشی در تاریخ اسلام و تمدن سازی دارد، بیان داشت: اینها موضوعاتی است که باید به آن فکر کرد.
وی ادامه داد: ارزش اربعین به سنت هایی است که می سازد. مولفه هایی مثل ایثار، گذشت، فداکاری و خدمت به دیگران مولفه هایی است که هرکسی قدم در این مسیر گذاشته باشد هزاران مصادیق آن را می بیند.
حجت الاسلام فاطمی پور تصریح کرد: موضوع اربعین فرهنگ سازی و تمدن سازی است؛ الگوی برخورد تمدنهای غرب این طور می گوید که الگویی است که برخی تمدنها متمدن تر هستند و آنچه دنبال می کند این است که بقیه تمدنها را باید در خودم حذف کنم.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای کشور، ابراز کرد: هدف از طراحی داعش و... این است که بقیه تمدنها باید استحاله و تخریب شوند و هدف از بین بردن تمدنهاست و هدف این است که فقط تمدن غربی و لیبرال دموکراسی بماند. وی خاطر نشان کرد: بسیاری از دوره هایی همچون عدالت و آزادی و عقلانیت غربی ها در فلسطین رو شده است. فاطمی پور افزود: جنگ تمدنی را جریان اربعین می تواند افشا کند و نقش مهمی در این خصوص دارد. وی با اشاره به اهمیت زیارت امام حسین (ع) بیان داشت: اولین اتفاقی که در زیارت دنبال می شود معرفت و شناخت است؛ سید الشهدا باید به همه معرفی شود و یکی از راههای معرفی زیارت است و خداوند به ازای آن مزد می دهد و می گوید بهشت بر فرد واجب می شود.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاههای کشور افزود: شناخت امام حسین محبت امام حسین به دل می اندازد. جوشش عشق و علاقه به امام انسان را به سمت تبعیت از امام می برد.
وی متذکر شد: اگر امام حسین را شناختیم و محبت اورا پیدا کردیم باعث دنباله روی و پیروی و رفتن در آن مسیر می شود.
فاطمی پور افزود: اگر کسی پیرو ولی خدا شد در نهایت قله ای برای او ترسیم می شود که به مقام بالایی می رسد و همراه امام می شود.
معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاههای با اشاره به جایگاه زیارت امام حسین (ع)، خاطرنشان کرد: نیاز به تحول جامعه داریم و راهی برای ساختن جامعه به جز آحاد جامعه ندادیم و اربعین نقش زیادی در فرهنگ سازی دارد.
فاطمی پور با اشاره به نقش اربعین در ظهور امام عصر (عجج)، گفت: برخی اتفاقات باعث تعجیل در ظهور می شود و تربیت در ایام اربعین را می توانیم در جامعه رقم بزنیم.
علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه اربعین به یک نماد و تجلی قدرت نرم تبدیل شده است، گفت: فرهنگ سازی، وفاق و مهرورزی و شفقت از تجلیات اربعین است و وجه تسمیه اربعین قداستی به برتری اسلام دارد. وی ادامه داد: بعد از شهدا امام حسین استمرار عاشورایی ابتر می ماند که با اربعین ادامه پیدا کرد. مقدمه اربعین حسینی عزاداری حضرت زهرا در سوگ پیامبر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به فلسفه عدد 40، خاطرنشان کرد: عدد 40 در فرهنگ ما عدد با قداستی است و اوج آن در اربعین است.
وی با اشاره به جایگاه جابربن انصاری در اربعین، افزود: جابر در زمانی که به کربلا آمد مقارن به چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) بود؛ در حالی که عطیه عوفی تاریخ نگار جوانی در کنار او حضور داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه آیا زیارت اربعین موکول به زمان ماست، بیان داشت: خیر، این طور نبوده است و سالهای زیادی این مراسم وجود داشته است.
زالی با بیان اینکه بزرگترین تجمع انسانی در دنیا اربعین است، تصریح کرد: وظیفه شرعی ما داریم کهدحفظ شعائر الهی است؛ برخی برای این شعائر وجه زمانی قایل هستند و برخی وجه مکانی و برخی در قالب اشخاص متجلی کردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ابراز کرد: در اربعین نگاه رویکرد انتقالی مفاهیم وجود دارد؛ برای انجام این مهم کارهای هنری موثر است.
زالی تصریح کرد: بحث هنر بحث جدیدی در اربعین نیست. این سوگواره بین المللی است و قوم و نژاد جایگاهی ندارد و افتراقی وجود ندارد.
وی با اشاره به ذات دانشجو بودن، گفت: امسال نسبت به سال قبل زمینه های بیشتر هنری در این دوره سوگواره وجود دارد. پایان پیام /