پیشرفت هر کشور در جهان امروز منوط به داشتن سرمایه انسانی ماهر است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با سربازان نخبه گفت: پیشرفت هر کشور در جهان امروز منوط به داشتن سرمایه انسانی کارآمد، مؤثر، دانشمند، تلاشگر، ماهر و علاقمند به کشور و آرمانهای آن است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با سربازان نخبه گفت: پیشرفت هر کشور در جهان امروز منوط به داشتن سرمایه انسانی کارآمد، مؤثر، دانشمند، تلاشگر، ماهر و علاقمند به کشور و آرمانهای آن است.
به گزارش خبرنگار مهر، سردار سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با سربازان نخبه بیستمین دوره رزم مقدماتی نخبگان وظیفه کشوری (ذخیرههای نظام) در مرکز آموزش 01 شهیدان وظیفه نیروی زمینی ارتش، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه خطاب به نخبگان، اظهار داشت: امیدوارم شما عزیزان در ایامی که در کنار ارتش هستید، خاطرات خوب و دستاوردهای ارزشمندی را داشته باشید.
وی با اشاره به نقش نیروی انسانی در پیشرفت کشور گفت: پیشرفت هر کشور در جهان امروز منوط به داشتن سرمایه انسانی کارآمد، مؤثر، دانشمند، تلاشگر، ماهر و علاقمند به کشور و آرمانهای آن است. کشور ما نیز در این زمینه استثنا نیست، بهویژه اینکه ما در دسترسی به علم و فناوری روز دچار تحریم و مشکلات فراوانی هستیم. در چنین شرایطی جایگاه سرمایه انسانی بالاتر از سایر نقاط جهان است.
سرلشکر باقری افزود: جوانان جایگاه ویژهای در این شرایط دارند و در میان جوانان، نخبگان جایگاه برتر و خاصی دارند. مسئولان کشور تلاش میکنند تا همه آنچه که برای پیشرفت جوانان کشور است، فراهم شود تا جوانان کشور دارای بالاترین رتبه دانش، فناوری، مهارت و ویژگیهای اخلاق ممتاز باشند. ما افتخار میکنیم که عزیزان نخبه در کنار ارتش و سپاه باشند و بعد هم کارهای تحقیقاتی ارزشمندی انجام دهند.
وی ادامه داد: در ارتش ما پیش از انقلاب، افسران با درجات بالا فرمانبردار مستشاران آمریکایی جوانتر با درجات پایینتر بودند. 45 الی 50 هزار مستشار این ارتش را اداره میکرد و اجازه مدیریت به فرماندهان ایرانی را نمیداد. با انقلاب اسلامی بود که ملت ایران پس از قرنها تحقیر و شکست تصمیم گرفت که روی پای خود بایستد و قدرتهای بزرگ را بیرون کند و ملت، خودش برای کشور تصمیم بگیرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، اظهار داشت: استکبار جهانی سالها تلاش کرده بود تا جهان را در اختیار بگیرد. دو بلوک غرب و شرق سالها در نزاع بودند و سرآخر بلوک شرقی شکست خورد و غربیها احساس میکردند که کل جهان غنیمت آمریکاست.
وی افزود: پیام این بود که همه دنیا برای آمریکاست و همه باید تبعیت محض کنند. نظام جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت از این پیام تبعیت نکند و استقلال خود را هزینه نکرده و روی پای خود بایستد. در چنین شرایطی طبیعی است که ما با مشکلاتی مواجه شویم، این ارزش اندکی نبود که ما استقلال، آزادی و تمامیت ارضی خود را حفظ کنیم و برای آن هزینه بدهیم. در 44 سال گذشته ملت ایران در این راه ایستاده است و هر ساله در بزنگاهها به میدان میآید و بر ایستادگی خود تاکید میکند. هر زمان نیز توطئه و تهدید علیه کشور بیشتر بوده، ملت ما بیشتر به میدان آمده است.
سرلشکر باقری با اشاره به اینکه کشور و همه امکاناتش امانتی است که در اختیار جوانان قرار خواهد گرفت، عنوان کرد: قدرت ملی کشور حاصل جمعی از عوامل است، برخی از این عوامل، تأثیر کاهنده و برخی تأثیر فزاینده دارند. قدرت علمی یکی از مهمترین و ارزشمندترین جنبههای قدرت ملی کشورهاست و براساس سند 1404 قرار است کشور ما تبدیل به قدرت علمی منطقه شود. این مسیری است که کشور در پیش گرفته و شما نخبگان نیز باید تلاش کنید تا این پرچم افراشتهتر شود.
وی گفت: در چنین شرایطی، صرف داشتن مقاله علمی در پایگاههای معتبر، راهگشا نیست و پژوهشهای نخبگان باید معطوف به حل مشکلات کشور باشد. نخبگان باید در رشته علمی خود به دنبال حل مشکلات کشور در زمینههای مختلف باشند.
سرلشکر باقری جوانان را ذخیره نظام دانست و اظهار داشت: شما جوانان سرمایه کشور هستید و ما به شما سرمایههای ارزشمند کشور امید داریم.
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی بیشترین سهم و نقش را به جوانان واگذار کردند و این مسئولیت بر دوش شما جوانان است. نیروهای مسلح حداکثر تلاش را کردهاند تا آغوشی باز برای استقبال از جوانان در قالبهای مختلف داشته باشند. بسیج قالب بزرگی است که نوجوانان و جوانان میتوانند در آن فعالیت کنند، همچنین سربازی و فراهم کردن زمینه شرکتهای دانش بنیان برای همکاری با نخبگان از دیگر قالبهایی است که نیروهای مسلح برای استفاده از جوانان در اختیار دارد. در قالب طرح نخبگان وظیفه نیز حدود 23 هزار نفر از نخبگان کشوری در مسیر همکاری قرار گرفتند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان این مراسم ضمن پاسخگویی به سوالات و دغدغههای سربازان نخبه وظیفه و طرح سوالاتی از آنها گفت: در طی ده سال گذشته بخش زیادی از ورودی نیروهای مسلح کشور از میان نخبگان بوده است. در برخی از سازمانهای نظامی درصدی از مشاغل از فارغ التحصیلان دانشگاهی و از میان دانشجویان برتر کشور جذب شدهاند.