پیشبینی افزایش درآمدهای ارزی و مالی ایران و روسیه بدون وابستگی به غرب
کامران رحیمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روابط تجاری ایران و روسیه اظهار داشت: در ساختار کلی رابطه با روسیه، باید یک نگاه راهبردی داشته باشیم، این راهبرد از دو بخش میانمدت و بلندمدت شکل گرفته و باید بتوانیم در این رابطه به دنبال منافع بلندمدت کشور باشیم.
وی ادامه داد: توافقات اخیر ایران با روسیه در حوزههای غیراقتصادی و اقتصادی مانند کاهش تعرفهها، ایجاد یک نگاه بلندمدت، ایجاد خط ترانزیتی بین روسیه و جنوب آسیا از طریق ایران، از دو جهت برای ایران اهمیت دارد، یک جهت تجارت خارجی ایران را سامان میدهد و از جهت دیگر که بسیار مهم است، می تواند چشمانداز درآمدها و دسترسیهای ارزی و مالی روسیه و ایران را بدون وابستگی به دنیای غرب، به شدت افزایش دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه فنی و حرفه ای تاکید کرد: روابط ایران و روسیه میتواند در کوتاه مدت منجر به شکست تحریمها علیه هر دو کشور شود؛ یعنی این روابط باید در راستای شکستن تحریمها باشد، این نگاه کوتاه مدت به ماجراست. اگر به این مساله نگاه راهبردی داشته باشیم اولا، باید به سمت هر نوع روابطی که تحریم پذیری کمتری دارد، حرکت کنیم، دوما، روابط خود را باید با کشورهای همسایه و کشورهایی که خارج از تحریم کنندگان هستند، افزایش دهیم.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: حرکت یک محموله که متعلق به روسیه است از شمال به جنوب کشور، شاید دستاورد اقتصادی آنی برای ایران باشد، اما باید طوری به موضوع نگاه شود که منافع بلندمدت کشور تامین شود؛ ایران میتواند به هاب کریدور شمال - جنوب تبدیل شود و از طریق ترانزیت کالا و گسترش صادرات و واردات به روسیه، در کوتاه مدت هم از آسیب پذیری کشور جلوگیری شود.
رحیمی تاکید کرد: باید یک برنامه منسجم و چندساله برای اجرایی شدن این نگاه راهبردی وجود داشته باشد. ولی می توان این چشم انداز را داشت که با توجه به افزایش درآمدهای دلاری کشور از طریق رشد صادرات نفت و رشد ارتباط پولی و بانکی خارج از سوئیفت، بسیاری از مشکلات کشور حل شود، یعنی مشکلات کشور در زمینه تورم، افزایش نرخ ارز و غیره که به واسطه تحریمها به وجود آمده است، می تواند از این طریق کاهش پیدا کند.
وی با اشاره به میزان تجارت با روسیه اظهار کرد: واقعیت این است که حجم تجارت 4 میلیارد دلاری با روسیه که بخش عمده رشد آن هم در یک سال اخیر بوده است، در مقایسه با توان دو کشور، بسیار اندک است. شاید در کوتاه مدت نتوانیم حجم تجارت با روسیه را افزایش دهیم. اما باید بدانیم مثلا در چهار سال آینده این عدد میخواهد به چه میزانی افزایش پیدا کند.
انتهای پیام /