پیش بینی بورس شنبه 11 فروردین / ذوب آهن بازار را تکان داد
برخلاف سنت همیشگی چهارشنبه ها، ورود پول از جانب حقوقیها در دقایق پایانی معاملات شدت گرفت و این موضوع نوید انتظارات مثبت اهالی بازار نسبت به بازدهی نمادها در این هفته را میدهد.
در پایان معاملات آخرین روز کاری هفته جاری، دماسنج اصلی تالار شیشهای با رشد 0.53 درصد، به ارتفاع 11 هزار و 960 واحد از ارتفاع این شاخص در سطح دو میلیون و 261 هزار و 386 واحدی رسید.
رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با رشد 0.36 درصدی (معادل دو هزار و 781 واحد) در پله 770 هزار واحدی قرار گرفت.
معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز چهارشنبه، چهار هزار و 15 میلیارد تومان نشان میداد.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز چهارشنبه را 14.9 میلیارد برگه سهم نشان میدهد. کارشناسان معتقدند هر چه حجم معاملات در محدودههای فعلی شاخص کل، سطوح بالاتری را لمس کند، چشمانداز روشنتری از موج تازه شاخص کل در ذهن سهامداران ترسیم میشود. چرا که ورود سهامداران تازهنفس، راه صعود را هموارتر میکند.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از ورود سرمایه آنها به بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز چهارشنبه بورس از ورود 183 میلیارد و 800 میلیون تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
پیش بینی بورس شنبه 11 فروردین 1403
برخلاف سنت همیشگی چهارشنبه ها، ورود پول از جانب حقوقیها در دقایق پایانی معاملات شدت گرفت و این موضوع نوید انتظارات مثبت اهالی بازار نسبت به بازدهی نمادها در این هفته را میدهد.
همچنین بیش از 73 نماد در جریان معاملات روز چهارشنبه، به صف خرید نشستند که نشانه مثبت دیگری برای بازگشایی بازار در روز شنبه آتی به شمار میرود.
نباید از تاثیر بازگشایی نماد «ذوب» و تاثیر آن بر کلیت بازار غافل شد. با استارت مجدد معاملات سهام ذوب آهن، بازار کمی از حالت خنثی خارح شد و رنگ سبز نقشه بازار بیشتر به چشم آمد.
با این وجود، سیاست تثبیت نرخ دلار نیما، همچنان متهم ردیف اول کم رمق بودن بازار در روزهای ابتدایی سال نو است. در صورتی که سیگنالهایی مبنی بر وجود اراده از سوی بانک مرکزی در راستای کاهش فاصله میان نرخ نیما و آزاد اسکناس دلار صادر شود، بازار با پتانسیل بالایی شروع به رشد خواهد کرد.
نقش بانک مرکزی بر بازار سهام
بانک مرکزی نقش مهمی در تأثیرگذاری بر بازار سهام دارد. برخی از نقاط کلیدی که نشاندهنده نقش بانک مرکزی در بازار سهام میباشند عبارتند از:
1. سیاستهای پولی: بانک مرکزی با تعیین نرخ بهره و کنترل پایداری پولی، میتواند بر تقاضا و عرضه سهام تأثیر بگذارد.
2. مداخله در بازار: بانک مرکزی ممکن است اقداماتی مانند خرید یا فروش سهام انجام دهد تا بازار سهام را تحت کنترل خود قرار دهد و پایداری را حفظ کند.
3. اعلام سیاستهای اقتصادی: بیانیهها و اقدامات بانک مرکزی میتواند تأثیر بر روند بازار سهام داشته باشد و تأثیرگذاری بانک مرکزی بر بازار را نشان دهد.
به طور کلی، بانک مرکزی با تعیین سیاستها و اقدامات مختلف، میتواند به پایداری و عملکرد بهتر بازار سهام کمک کند و نقش مهمی در تنظیم و کنترل آن داشته باشد.