یک‌شنبه 9 اردیبهشت 1403

پیش بینی مهم درباره قیمت دلار در 1403

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
پیش بینی مهم درباره قیمت دلار در 1403

دیروز بازار ارز تجربه نوسانات اندکی کرد و در نهایت در پله نهم کریدور 50 هزار تومان ماند.

درباره وضعیت بازار ارز در هفته‌های آینده، نگاه‌های متفاوتی وجود دارد. برخی کارشناسان معتقدند که با توجه به تورم بالای 40 درصد، افزایش قیمت دلار حتمی است و قیمت آن به ارزش ریال نسبت به گذشته افزوده خواهد شد. اما برخی دیگر نیز بر این باورند که با تدابیر و سیاست‌های مناسب، نزول قیمت‌ها در بازار ارز ممکن است رخ دهد. این تفاوت نظرات ممکن است به عوامل مختلفی مانند سیاست‌های پولی و مالی، عرضه و تقاضا، وضعیت اقتصادی کلان کشور و عوامل جهانی مرتبط باشد. بنابراین، درباره وضعیت دقیق بازار ارز در هفته‌های آینده هنوز قطعیت وجود ندارد و نیاز به پیش‌بینی‌های دقیق‌تر و بررسی عوامل بیشتر است.

برخی تحلیلگران اقتصادی اعتقاد دارند که از ابتدای سال، تلاش‌ها و سیگنال‌های سیاست‌گذار به نرخ دلار روند کاهشی داد، اما صعود این اسکناس اجتناب‌ناپذیر بود؛ زیرا صنایع بالادستی کشور با دلارهایی با قیمت بالاتر معامله می‌شوند.

با این وجود، در هفته گذشته بازار ارز اعدادی جدید را در کریدور 60 هزار تومان تجربه کرد، اما از روز یک‌شنبه روندی ریزشی به خود گرفت و در نهایت به زیر کانال 60 هزار تومان سقوط کرد.

قیمت دلار به چه سمتی می‌رود؟

اما درباره وضعیت بازار ارز در هفته‌های آینده نگاه‌های متفاوتی وجود دارد. برخی کارشناسان عنوان می‌کنند با توجه به تورم بالای 40 درصد، افزایش قیمت دلار حتمی است، اما برخی نیز از نزول قیمت‌ها صحبت می‌کنند.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق می‌گوید: با اقدامات بانک مرکزی امکان دارد نرخ ارز در ماه‌های ابتدایی سال آینده نزولی شود و سوداگرانی که مانند سال گذشته اقدام به خرید ارز کردند متضرر شوند.

یحیی آل اسحاق با بیان این‌که با نزدیکی به ایام نوروز تقاضا برای ارز مسافرتی افزایش پیدا می‌کند، می‌افزاید: در پایان هر سال معمولا تقاضا برای ارز افزایش پیدا می‌کند که قسمتی از آن برای مسافرت به خارج از کشور است.

وی تصریح می‌کند: جو روانی و فضاسازی‌های شکل گرفته نیز در افزایش قیمت ارز اثر دارد، البته اگر بانک مرکزی با توجه به سابقه سال‌های گذشته این موضوع را مدیریت کند، نوسانات نرخ ارز کمتر خواهد شد.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان می کند: شرکت‌هایی که فعالیت‌های خارجی دارند باید تا پایان سال تسویه حساب کنند که این مسئله نیز بر تقاضای ارز اثر می‌گذارد؛ علاوه بر این انتظارات مردمی نیز ممکن است در این زمان افزایش پیدا کند؛ ولی هر سال در همین بازه زمانی شاهد افزایش نرخ ارز هستیم که اتفاق عجیبی نیست.

وی به ایسنا متذکر می‌شود: بین نرخ ارز و تورم رابطه‌ای وجود دارد و با بالارفتن تورم نیز نرخ ارز نوسان پیدا می‌کند، اما با وجود اینکه تورم امسال 38.5 درصد است نرخ ارز فقط 20 درصد رشد داشته؛ بنابراین با اجرای سیاست‌هایی توسط بانک مرکزی از رشد نرخ ارز به اندازه تورم جلوگیری شده است.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که در مرکز مبادله ارز و طلای ایران به نوعی تقاضای واقعی پاسخ داده می‌شود، تاکید می‌کند: افزایش نرخ ارز در پایان سال ممکن است به علت افزایش تقاضا در بازار غیر رسمی باشد؛ چون تقاضای واقعی ارز در بستری قانونی پاسخ داده می‌شود.

ترامپ برگردد، دلار چه رقمی می‌شود؟

این در حالی است که محمدصادق الحسینی، اقتصاددان در یادداشتی در یادداشتی در فضای مجازی تاکید می کند: برخی از تحلیلگران دولتی شروع کرده و می‌گویند ترامپ بیاید، هیچ تاثیری در اقتصاد ایران ندارد.

وی عنوان می کند: فقط امیدوارم حاکمیت به این مهملات توجه نکند. حضور ترامپ به تنهایی 40 - 70 درصد نرخ دلار را بالا خواهد برد. فروش نفت ایران را هم به شدت کاهش خواهد داد. خام متعلقان نشوید.