جمعه 5 بهمن 1403

پیوستن دو کشور دیگر به طرح راه ابریشم جدید چین

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
پیوستن دو کشور دیگر به طرح راه ابریشم جدید چین

مقامات اریتره و گینه بیسائو اعلام کردند که قصد دارند به طرح کمربند و جاده (BRI) چین که به طور فعال توسط دولت پکن تبلیغ می‌شود، بپیوندند.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، مقامات اریتره و گینه بیسائو اعلام کردند که قصد دارند به طرح کمربند و جاده (BRI) چین که به طور فعال توسط دولت پکن تبلیغ می‌شود، بپیوندند.

بر اساس گزارش ها، این دو کشور پیش از برگزاری یک مجمع مهم منطقه ای، یک توافق رسمی با چین امضا کرده اند.

طرح چند تریلیون دلاری کمربند و جاده که به نام جاده ابریشم جدید نیز شناخته می شود، توسط شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در سال 2013 با هدف تقویت ارتباطات و همکاری‌ها بین شرق آسیا، اروپا و شرق آفریقا اعلام شد.

رونمایی اتحادیه اروپا از طرحی برای مقابله با کمربند و جاده چین آمریکا پروژه‌های مقابله با طرح کمربند و جاده چین را به زودی اجرا می‌کند

انتظار می رود این پروژه بزرگ تجارت جهانی را به میزان قابل توجهی گسترش دهد و هزینه های تجاری را برای کشورهای عضو در این طرح به نصف کاهش دهد.

اریتره به دلیل دسترسی به دریای سرخ و کانال سوئز و همچنین به آب‌های خلیج فارس و در نتیجه به اقیانوس هند از نظر استراتژیک از اهمیت خاصی برخوردار است.

در عین حال، انتظار می رود که کشور گینه بیسائو در اقیانوس اطلس منافع دریایی چین را در امتداد سواحل غرب آفریقا تقویت کند. این کشور عضو توافقنامه تجارت آزاد قاره آفریقا (AfCFTA) که تعرفه های مرزی بین کشورهای آفریقایی را حذف کرده است، می‌باشد.

چین متعهد شده است که یک کارخانه زیست توده 184 میلیون دلاری در گینه بیسائو بسازد و همچنین گزارش شده است که در چندین پروژه توسعه در این کشور مشارکت دارد. پکن از یک پروژه 48 میلیون دلاری با هدف نوسازی سیستم مخابراتی قدیمی و ساخت بزرگراه نیز در این کشور حمایت می کند. سرمایه گذاران چینی همچنین علاقه خود را به بخش چوب بری، شیلات آب های عمیق و اکتشاف نفت ابراز کرده اند.

پکن در حال برنامه‌ریزی برای کمک به اریتره برای بازگرداندن نیروی کار آموزش‌دیده، توسعه زیرساخت‌ها در این کشور، و از بین بردن آن از پایگاه کشاورزی به استاندارد بالاتر صنعتی‌سازی است.

در سال 2019، شرکت همکاری های اقتصادی و فناوری خارجی شانگهای چین (SFECO) ساخت بخشی از جاده 500 کیلومتری بین شهر بندری ماساوا و بندر عصب را آغاز کرد که هر دو دارای مناطق ویژه اقتصادی هستند.