سه‌شنبه 6 آذر 1403

پیگیری معلمان غیررسمی از مطالباتشان / پیشنهاد جالب یکی از والدین به وزیر

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
پیگیری معلمان غیررسمی از مطالباتشان / پیشنهاد جالب یکی از والدین به وزیر

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یوسف نوری؛ وزیر آموزش و پرورش امروز در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری پاسخگوی سؤالات مردمی بود. نخستین تماس از سوی یک معلم درباره طرح خرید خدمات آموزشی از شهر بیرجند بود که گفت: 9 سال از عمر خود را در این کار گذراندیم، معلمان خرید خدمات با حداقل حقوق و بدون بیمه به صورت جهادی کار می‌کنند، اما تبعیض‌هایی بین آن‌ها وجود دارد به گونه‌ای که...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یوسف نوری؛ وزیر آموزش و پرورش امروز در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری پاسخگوی سؤالات مردمی بود. نخستین تماس از سوی یک معلم درباره طرح خرید خدمات آموزشی از شهر بیرجند بود که گفت: 9 سال از عمر خود را در این کار گذراندیم، معلمان خرید خدمات با حداقل حقوق و بدون بیمه به صورت جهادی کار می‌کنند، اما تبعیض‌هایی بین آن‌ها وجود دارد به گونه‌ای که معلمان خرید خدمات ایثارگر استخدام شدند، اما ما که ایثارگر نیستیم، همچنان درگیر حداقلی‌ترین مسائل همچون حقوق و بیمه هستیم. وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: برای تعیین تکلیف معلمان خرید خدمات قانون مجلس وجود دارد که 12 اصلاحیه داشته و طبق آن معلمان قبل از سال 92 استخدام شدند البته برای تعیین تکلیف سایر معلمان غیررسمی، جلساتی را با مجلس و سازمان برنامه و بودجه داشتیم و مجلس هم سه طرح را مدنظر دارد که بعد از لایحه بودجه بررسی می‌کند. این هفته نیز با آقای لطیفی؛ رئیس سازمان اداری و استخدامی جلسه‌ای را در رابطه با تعیین تکلیف معلمان غیررسمی خواهیم داشت البته افرادی که اخیرا استخدام شده‌اند براساس قانون ایثارگری است؛ در این دولت تلاش کردیم حقوق و بیمه این معلمان خرید خدمات آموزشی اصلاح کنیم. یکی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی از استان فارس که از سال 94 فعالیت می‌کند، به وزیر گفت: تعداد بیسوادان کم است و اکنون 5 نفر را برای باسواد شدن جذب کرده‌ام، از سوی دیگر حقوق آموزش‌دهنده‌ها بسیار اندک است و بیمه ندارند، با 9 سال سابقه همچنان بلاتکلیفم و برای تعیین تکلیف ما اقدامی کنید. یوسف نوری در این باره گفت: آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی به ازای هر فردی که با سواد می‌کنند حقوق دریافت خواهند کرد و به ازای هر نفر حدود یک میلیون تومان به آن‌ها پرداخت می‌شود که این میزان بسیار ناچیز است.

پیشنهاد جالب یکی از والدین

فردی از والدین دانش‌آموزان در تماس با واحد ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، پیشنهاد جالب و مهمی را مطرح کرد. این پدر تقاضا کرد تا شماره تماس سه رقمی همانند 137 شهرداری یا 110 پلیس ایجاد شود تا مردم مشکلات مدارس را منعکس کنند. وزیر آموزش و پرورش در پاسخ گفت: واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش کاری را با عنوان زنگ مدرسه آغاز کرده‌اند چرا که اولیا یکی از ارکان مدرسه هستند البته یک بدهی به مخابرات داریم که اگر برطرف شود زنگ مدرسه ایجاد و شماره تماسی برای بیان مشکلات اعلام خواهد شد؛ البته تا آن زمان والدین می‌توانند در سامانه شاد سوالات خود را از وزیر آموزش و پرورش مطرح کنند.

مشکلات بیمه دانش‌آموزان

مدیر یکی از مدارس منطقه 4 شهر اهواز در تماس با وزیر مطرح کرد: مشکل اصلی مدرسه ما بیمه دانش‌آموزان است که سال گذشته رقم آن 9 هزار تومان بود و الان به 30 هزار تومان رسیده است و افزایش مبلغ آن در مدرسه ما با 450 دانش آموز حدود 8 میلیون تومان شده است، دانش‌آموزان ساکن این منطقه ضعیف هستند و توانایی پرداخت این رقم را ندارند، بیمه دانش‌آموزی خدمات چندانی هم ارائه نمی‌دهد و اگر حادثه‌ای رخ دهد و دانش‌آموز از دفترچه بیمه استفاده کند دیگر بیمه دانش‌آموزی پرداختی نخواهد داشت. وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: به مدرسه برای رفع مشکل کمک می‌کنیم.

معلمان مهرآفرین استخدام می‌شوند

یکی از معلمان مهرآفرین از اهواز با گلایه از پیمانی بودن و عدم تبدیل وضعیت این معلمان متذکر شد: همکاران ما با 11 سال سابقه همچنان پیمانی هستند و حتی نیرو‌های قراردادی هم داریم انتظار داشتیم که دولت آقای رئیسی مشکلات را مرتفع کند و از نظر شغلی احساس امنیت کنیم. یوسف نوری در پاسخ گفت: کار‌های معلمان مهرآفرین در حال انجام است و نگران نباشند براساس بند 9 قانون ترمیم بودجه 1401 تبدیل وضعیت نیرو‌های مهرآفرین اجازه داده شد که این موضوع ابلاغ و دولت در حال پیگیری است. دهیار روستای حاجی آقا اندیکا استان خوزستان درباره مشکل مدرسه این روستا گفت: زمین 2500 متری در روستا وجود دارد که در آنجا دو کلاس برای ما ساختند و 50 دانش‌آموز داریم، اما اگر بارندگی باشد، مدرسه تعطیل می‌شود؛ از سوی دیگر فضای مناسب برای نشستن معلمان وجود ندارد به گونه‌ای که اگر یک معلم درس دهد باید دیگری بیرون نشسته و خارج از کلاس درس دهد. وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: با توجه به تعداد دانش‌آموزان دستور ساخت فضای لازم برای مدرسه را می‌دهم و افراد قرارگاه جهادی را برای حل مشکل به آن منطقه می‌فرستم. یکی از مربیان پیش‌دبستانی نیز در تماس با وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد: از سال 91 با کمترین امکانات بدون حقوق مناسب به امید استخدام در حال فعالیت هستیم. ماهانه یک میلیون تومان حقوق دریافت و بیمه را با هزینه خود پرداخت می‌کنم و اگر اعتراضی هم شود می‌گویند عرصه را برای حضور دیگران خالی کن. وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: طبق قانون مجلس 8 هزار نفر از مربیان پیش‌دبستانی تبدیل وضعیت شدند، اما برای استخدام بقیه باید قانون به ما اجازه دهد.