دوشنبه 1 بهمن 1403

چرایی رویگردانی برخی جمهوری خواهان سرشناس از ترامپ

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
چرایی رویگردانی برخی جمهوری خواهان سرشناس از ترامپ

یک کارشناس مسائل آمریکا، اظهار کرد: دو گروه مهم در حزب جمهوری خواه آمریکا از ادامه حاکمیت ملی گرایان در این کشور به ریاست "دونالد ترامپ" نگران هستند و تمایلی ندارند که ترامپ برای بار دوم به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود.

امیرعلی ابوالفتح، در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که چرا برخی از جمهوری خواهان با نفوذ و سرشناس به صورت آشکارا و علنی از کاندیدای حزب رقیب شان یعنی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا حمایت کرده و از ترامپ روی برگردانند و آیا چنین موضوعی در انتخابات ریاست جمهوری پیشین آمریکا نیز سابقه داشته است؟ گفت: در انتخابات های گذشته نیز از این گونه اتفاق ها افتاده است و برخی از افراد چون انتظار و توقعاتشان از سوی دولت هم حزبی شان تامین نشده بود از کاندیدای حزب رقیب حمایت می کردند ولی ما این موضوع را در انتخابات 2020 آمریکا به صورت شدیدتر و ملموس تر از گذشته مشاهده می کنیم.

وی ادامه داد: در انتخابات قبلی کمتر مشاهده می کردیم که افراد رده بالای یک حزب از کاندیدای حزب رقیب شان حمایت کنند ولی اکنون شاهد آن هستیم که برخی از افراد صاحب نفوذ و سرشناس در حزب جمهوری خواه به صورت علنی از ترامپ روی برگردانده و بعضا از کاندیدای حزب رقیب شان حمایت می کنند.

این کارشناس مسائل آمریکا اظهار کرد: یکی از دلایل این موضوع به شخصیت و کاراکتر ترامپ بر می گردد، چنان که برخی از جمهوری خواهان معتقدند شیوه رفتار و برخورد ترامپ توهین آمیز است، ترامپ معتقد است که باید دل توده های مردم را به دست آورد و در همین چهارچوب بعضا به نخبگان حمله می کند که برخی از این افراد هم حزبی های او هستند، ترامپ دائم می گوید منشأ مشکلات کنونی آمریکا ریشه در دولت های قبلی دارد و منظورش از این سخن فقط دولت های دموکرات نیست بلکه جمهوری خواهان را نیز در بر می گیرد یا وقتی جنگ خاورمیانه را محکوم می کند خطابش خانواده بوش است و طبیعی است که آنها در برابر این سخن او موضع بگیرند.

این تحلیلگر مسائل بین الملل با بیان اینکه دو گروه اصلی در حزب جمهوری خواه ادامه حاکمیت ملی گرایان در آمریکا به ریاست ترامپ را نگران کننده می دانند و تمایلی ندارند که ترامپ علارغم این که هم حزبی آنها است، برای بار دوم به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شود، خاطرنشان کرد: یک گروه معتقدند که اگر تفکرات ملی گرایانه، مسیر افراطی را در جامعه چند فرهنگی و مهاجر پذیر آمریکا دنبال کند این موضوع باعث افزایش شکاف اجتماعی و حتی درگیر و جنگ داخلی در امریکا می شود. آنها معتقدند این تفکر، ثبات اجتماعی در آمریکا را به خطر می اندازد و سیاست های ترامپ در برابر مهاجران و یا اقلیت های نژادی و مذهبی را نادرست و افراطی می دانند.

ابوالفتح افزود: گروه دوم با سیاست خارجی ترامپ مشکل دارند. آنها معتقدند که سیاست خارجی ترامپ باعث شده که آمریکا جایگاه رهبری خود در دنیا را از دست بدهد و متحدان آمریکا رنجیده خاطر شوند. آنها معتقدند که سیاست های ترامپ باعث شده که آمریکا قدم به قدم امپراطوری خود در عرصه جهانی را واگذار کند و چین بر امور دنیا حاکم شود.

وی تصریج کرد: برخی از جمهوری خواهانی که در عرصه سیاست خارجی و امنیتی آمریکا فعال هستند نگران سیاست خارجی ترامپ هستند و معتقدند که سیاست وی به نفع منافع ملی آمریکا نیست و در همین چهارچوب راهشان را از ترامپ جدا کرده اند.

ابوالفتح ادامه داد: برخی از این جمهوری خواهان در همین چهارچوب اقدام به حمایت از کاندیدای رقیب ترامپ یعنی جو بایدن کرده اند و معتقدند گرچه او هم حزبی آنها نیست ولی اشتراک نظرهایی با او در حوزه سیاست خارجی و ثبات اجتماعی در آمریکا و زمینه سازی برای حضور مجدد قدرتمند آمریکا در عرصه جهانی دارند.

این کارشناس مسائل آمریکا خاطرنشان کرد: البته برخی از جمهوری خواهان نیز که منتقد ترامپ هستند ممکن است به بایدن رای ندهند و رای سفید در صندوق بیندازند و یا نام افراد دیگری را بنویسند ولی مسئله مهم این است که آنها تلاش کرده‌اند که به نوعی راه خود را از ترامپ جدا کنند.

انتهای پیام