چرا ایرانیها کمتر به مراکز مشاوره میروند؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از دستانش خون میچکد، به نظر تاندون انگشتانش پاره شده، اعصابش چنان خرد است که نمیداند دستش خون میآید و حتی دلیل مشت زدن به شیشه پنجره اتاق را هم نمیداند! اما با این حال و روز قبول ندارد تا نزد مشاور برود. بر اساس اعلام سازمان روانشناسی بیش از 20 درصد افراد جامعه با یکی از اختلالات روان درگیر هستند، همین موضوع اهمیت مراجعه به مشاور و روانشناس...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از دستانش خون میچکد، به نظر تاندون انگشتانش پاره شده، اعصابش چنان خرد است که نمیداند دستش خون میآید و حتی دلیل مشت زدن به شیشه پنجره اتاق را هم نمیداند! اما با این حال و روز قبول ندارد تا نزد مشاور برود.
بر اساس اعلام سازمان روانشناسی بیش از 20 درصد افراد جامعه با یکی از اختلالات روان درگیر هستند، همین موضوع اهمیت مراجعه به مشاور و روانشناس را گوشزد میکند.
به گفته مدیرکل سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت حامد مصلحی مهمترین دلیل عدم مراجعه افراد به مراکز خدمات سلامت روان طرح وارهها یا دانش غلطی است که درباره آن اختلال وجود دارد. به طوری که بسیاری از این افراد فکر میکنند بیماری خودش خوب میشود یا میگویند از بچگی این حالت همراه من بوده است.
مشکل هزینه بالای مراجعه به روانشناس یکی دیگر از علل عدم مراجعه مردم به مراکز روانشناسی است.2 هزار کارشناس سلامت روان در کل کشور در قالب وزارت بهداشت خدمات رایگان ارائه میدهند؛ یعنی برای بیش از 85 میلیون ایرانی تنها به ازای هر42 هزار و 500 نفر یک روانشناس به صورت رایگان خدمات ارائه میکند!
حدود 2 ماه پیش وزیر بهداشت بهرام عین الهی از پوشش بیمهای تعرفه خدمات روانشناسی خبر داده بود این درحالی است که برخی کارشناسان معتقدند که به دلیل عدم آمادگی زیرساختها نباید چنین اتفاقی رخ دهد.
به گفته برخی کارشناسان، در کنار اقدامات بیمهای و پایگاههایی که وزات بهداشت با عنوان سراج یا سلامت روانی و اجتماعی طراحی کرده است میتواند در کنار فرهنگسازی میتواند یه حل این معضل کمک کند.
منبع: فارس