یک‌شنبه 4 آذر 1403

چرا وقتی خورشید طلوع می‌کند احساس خوشحالی بیشتری می‌کنیم؟

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
چرا وقتی خورشید طلوع می‌کند احساس خوشحالی بیشتری می‌کنیم؟

این دقیقا همان سوالی است که احتمالا سال‌ها پیش زمانی که در یک ساحل آفتابی زیبا در یک جزیره گرم و دوست داشتنی نشسته بودید از خود پرسیدید. آیا نور خورشید ما را شادتر می‌کند یا خیر؟

فرارو - آیا دمای بالاتر، آفتاب بیش‌تر و بارندگی کمتر در یک روز معین مردم را شادتر می‌کند یا خیر؟ شادی معیار مهمی برای سنجش کیفیت زندگی افراد است. آیا می‌دانستید اداره آمار ملی بریتانیا بیش از ده سال است که داده‌های مرتبط با شهروندان بریتانیایی را جمع آوری می‌کند؟

به گزارش فرارو به نقل از کانورسیشن، نور خورشیدی که در طول یک فصل دریافت می‌کنید می‌تواند عامل مهمی باشد. از نظر پزشکی قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث می‌شود مغز شما هورمون سروتونین را در بدن تان تولید کند. هورمون‌ها مواد شیمیایی پیچیده‌ای هستند که نقش مهمی در تنظیم بسیاری از عملکرد‌های بدن تان دارند.

دو عملکردی که تحت تاثیر سروتونین قرار می‌گیرند خلق و خو و کیفیت خواب شما هستند. هنگامی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرید بدن شما سروتونین بیش تری تولید می‌کند که می‌تواند خلق و خوی تان را تقویت کند و احساس بهتری داشته باشید. سطوح بالای سروتونین به شما احساس مثبت و پر انرژی بودن می‌دهند.

هنگام شب زمانی که هوا تاریک است بدن شما هورمون دیگری به نام ملاتونین تولید می‌کند. ملاتونین به بدن تان کمک می‌کند تا آرام شود و باعث می‌شود احساس خستگی کنید. این یک ماده شیمیایی است که توسط بدن تان تولید می‌شود تا شما را برای یک خواب خوب آماده کند. تعادل خوب بین این دو ماده شیمیایی در تنظیم سطح انرژی تان بسیار مهم است، به شما استراحت شبانه خوبی می‌دهد و باعث می‌شود در طول روز احساس خوبی داشته باشید.

آفتاب کافی نیست

با این وجود، برای بسیاری از مردم برقراری تعادل میان نور خورشید با تاریکی دشوار است. افرادی که زیاد در داخل خانه کار می‌کنند یا در مناطقی از جهان زندگی می‌کنند که هوا برای مدت زمانی طولانی تاریک می‌شود مانند کشور‌های نزدیک قطب شمال در زمستان ممکن است به اندازه کافی نور خورشید دریافت نکنند.

در مقایسه با یک روز آفتابی خوب در بیرون از خانه معمولا 100 برابر نور کمتر در یک خانه و 25 برابر نور کمتر در یک دفتر وجود دارد. به همین دلیل است که بیرون رفتن در زیر نور خورشید یک راه عالی برای ورزش کردن، لذت بردن از هوای تازه و تقویت خلق و خوی شما به طور همزمان است.

افرادی که در مکان‌هایی زندگی می‌کنند که نور روز کمتری وجود دارد بیش‌تر به اختلال عاطفی فصلی (Sad) مبتلا می‌شوند. اختلال عاطفی فصلی نوعی افسردگی است که اغلب در پاییز و زمستان رخ می‌دهد.

افراد مبتلا به اختلال عاطفی فصلی ممکن است علائمی مانند انرژی کم، غمگینی، مشکلات خواب و کاهش علاقه به فعالیت‌هایی که معمولاً از آن لذت می‌برند را تجربه کنند. رایج‌ترین درمان برای اختلال عاطفی فصلی نور درمانی است که در آن شما برای مدتی زیر نور‌های مصنوعی روشن می‌نشینید. این نور خورشید را تقلید می‌کند و بدن شما را فریب می‌دهد تا سروتونین تولید کند.

ما به نور نیاز داریم

با این وجود، نور خورشید بیش از هورمون‌ها وجود دارد. پوست شما ویتامین د را از طریق مواجهه با نور خورشید تولید می‌کند و وجود ان ویتامین برای داشتن استخوان‌های قوی و سالم بودن مهم است.

با این وجود، شما در زمستان نور خورشید را به اندازه کافی دریافت نمی‌کنید به همین دلیل است که دولت بریتانیا توصیه می‌کند تمام افراد در پاییز و زمستان مکمل‌های ویتامین D مصرف کنند. یک جزء تکاملی نیز وجود دارد. بینایی انسان برای نور روز طراحی شده است. ما مانند گربه‌ها دید در شب خوبی نداریم. مدت‌ها پیش در گذشته زمانی که چراغ‌های خیابانی نداشتیم دوره‌های طولانی تاریکی ممکن بود اجداد ما را عصبی، ترسناک و در نتیجه ناراضی کند. در حالی که دیگر لازم نیست نگران خورده شدن توسط یک شیر در شب باشید! ممکن است هنوز بخشی از این ترس از اجداد 5000 ساله تان را در وجود خود احساس کنید.

به یاد داشته باشید در حالی که نور خورشید می‌تواند تاثیرات مثبت زیادی بر خلق و خو و سلامت شما داشته باشد ایمن بودن در برابر نور خورشید نیز مهم است. این به معنای استفاده ازکرم ضد آفتاب، استفاده از کلاه و عینک آفتابی و اجتناب از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید است. هم چنین، هرگز مستقیما به خورشید نگاه نکنید. این کاری فوق العاده خطرناک است.

از دست ندهید

چرا وقتی خورشید طلوع می‌کند احساس خوشحالی بیشتری می‌کنیم؟

7 تا از بهترین چاشنی‌ها برای سلامتی

تفال به حافظ 21 بهمن 1401

تست بینایی؛ چه حیوانی در تصویر مخفی شده؟ در 6 ثانیه پاسخ دهید