شنبه 3 آذر 1403

چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم

وب‌گاه عصر ایران مشاهده در مرجع
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم

وسایل ممنوع در پرواز شامل دو دسته وسایل ممنوع در قسمت بار هواپیما و وسایل ممنوع در قسمت کابین هواپیما می‌شوند.

شرکت‌های هواپیمایی برای تامین امنیت مسافران در پروازها و جلوگیری از بروز اختلال در کنترل هواپیما در طول پروازها، قوانینی کلی برای تردد مسافران در هواپیما وضع می‌کنند. بر اساس این قوانین ورود برخی وسایل به داخل هواپیما ممنوع است و در زمان کنترل بار مسافران، از ورود این اشیا به کابین و بخش بار جلوگیری می‌شود.

در حالت کلی لیست قابل استنادی از اشیا ممنوعه پرواز، به‌صورت مشترک بین شرکت‌های هواپیمایی مختلف وجود دارد؛ اما برخی شرکت‌ها به‌طور موقت و دوره‌ای، لوازم ممنوع در لیست خود را تغییر می‌دهند. برخی از وسایل موجود در لیست ممنوع پرواز به بخش بار هواپیما مربوط هستند؛ اما بخش مورد توجه مسافران مربوط به وسایل ممنوع در کابین هواپیما است.

اشیا ممنوع در کابین هواپیما

مایعات با حجم بالاتر از 100 میلی‌لیتر: برای حمل مایعات در داخل کابین هواپیما تنها می‌توانید از نوشیدنی‌های خوراکی مجاز تا حجم کمتر از 100 میلی‌لیتر استفاده کنید. نوشیدنی‌هایی مانند آب، شیر خشک آماده و شیر مادر در این دسته قرار دارند. وجود مایعاتی مانند مایع لنز، قطره دارویی چشم و داروهای مجاز در حجم کم نیز، در کیف دستی شما مانعی ندارد.

ابزار فنی و وسایل تیز و برنده: ورود ابزارآلات فنی مانند چکش، آچار، پیچ گوشتی و همچنین وسایل تیز و برنده مانند چاقو، قیچی، کاتر، تیغ و وسایل خیاطی به داخل کابین هواپیما ممنوع است. ورود وسایل نوک تیز با برندگی کمتر مانند میل بافتنی، سوهان ناخن و در بطری بازکن نیز در بیشتر ایرلاین‌ها مجاز نیست.

مواد محترقه و وسایل آتش‌زا: مواد محترقه مانند انواع ترقه، کلر، باروت، الکل، بطری‌های حاوی هوای فشرده، انواع اسپری و ژل و مواد آتش‌زا مانند فندک و کبریت از اشیا ممنوعه پرواز هستند و ورود آن‌ها در هیچ شرایطی به داخل کابین هواپیما مجاز نیست. برخی ایرلاین‌ها در مورد ادکلن و شیشه‌های عطر نیز به‌دلیل وجود الکل در آن‌ها حساسیت دارند و اجازه ورود این وسایل به داخل کابین هواپیما را نمی‌دهند؛ اما برخی ایرلاین‌ها با ورود عطر و ادکلن در شیشه‌های کمتر از 100 میلی‌لیتر مشکلی ندارند. برای حمل این مواد در کیف دستی خود می‌توانید پس از تهیه بلیط هواپیما از ایرلاین مربوطه استعلام بگیرید.

برخی وسایل ورزشی: از بین ابزارآلات ورزشی آن دسته از وسایل که می‌توانند به‌عنوان ابزار آسیب‌زا مورد استفاده قرار بگیرند، در دسته اشیا ممنوعه پرواز قرار می‌گیرند. چوب بیسبال، راکت تنیس، چوب گلف، چوب بیلیارد، تیر و کمان و دیگر راکت‌های ورزشی در این دسته هستند.

وسایل ممنوع در قسمت بار هواپیما

بسیاری از اشیا ممنوعه پرواز در بخش بار و کابین مشترک هستند؛ اما به‌دلیل جاگیری برخی وسایل در چمدان، بعضی مسافران قوانین مربوط به اشیا ممنوعه در پرواز را برای بخش بار نادیده می‌گیرند. جابه‌جایی و جاسازی وسایل زیر در چمدان مسافران به هیچ عنوان مجاز نیست و در برخی موارد، مسافران حامل این کالاها را دچار مشکلات جدی می‌کند. بدیهی است که موارد زیر اجازه ورود به کابین هواپیما را نیز ندارند.

مواد منفجره و محترقه: حمل مواد منفجره و محترقه صنعتی در بخش بار هواپیما مجاز نیست. مواد اسیدی، مشتقات نفت، مواد آتش‌زا، انواع ترقه‌ها و مواد حاوی باروت، در دسته اشیا ممنوعه در بخش بار هواپیما هستند. حمل این مواد به‌صورت پنهانی در چمدان مسافران، عواقب جدی برای آن‌ها در بر خواهد داشت.

مواد مخدر: حمل هر نوع ماده مخدر، از انواع گیاهی تا شیمیایی آن در بخش بار ممنوع است. کشف مواد مخدر در چمدان مسافران، محدودیت‌های بالای سفر در آینده و مجازات قضایی برای آن‌ها به‌دنبال خواهد داشت. حمل مقادیر کم مواد مخدر در کیف شخصی مسافران نیز جرم محسوب می‌شود و پیگیری قضایی دارد.

سلاح‌های سرد و گرم: حمل هر نوع سلاح در بخش بار هواپیما ممنوع است. همه ابزار خطرآفرین مانند تیر و کمان، تیغ‌های بلند، یخ شکن و انواع چاقو و مته‌های تیز با تیغه بالای 6 سانتی‌متر در دسته سلاح‌های سرد قرار می‌گیرند. حساسیت درمورد حمل انواع سلاح در ایرلاین‌های بین‌المللی تا حدی بالا است، که از ورود تفنگ‌های اسباب‌بازی شبیه به سلاح‌های گرم نیز جلوگیری می‌کنند.

نکات مهم درباره اشیا ممنوع در پرواز 

بسیاری از اشیا ممنوعه پرواز در نقاط مختلف دنیا و ایرلاین‌های بین‌المللی مشترک هستند؛ اما زمان سفر با ایرلاین‌های خارجی باید دقت نظر بیشتری درباره وسایل ممنوع در هواپیما داشته باشید. نکات زیر برخی از مهم‌ترین تمایزها در قوانین ممنوعیت اشیا داخل هواپیما در ایرلاین‌های مختلف جهان هستند.

  • بسیاری از ایرلاین‌ها از ورود مواد گیاهی، محصولات کشاورزی تازه و انواع بذر و دانه به خطوط هواپیمایی خود جلوگیری می‌کنند. برای حمل این دست مواد حتما قوانین ایرلاین مورد نظر خود را بررسی کنید.
  • برای اطمینان خاطر از عدم ممانعت ورود لوازم بهداشتی خود به کابین هواپیما، کرم‌ها، لوسیون‌ها، پاک‌کننده‌های پوست و عطر خود را در چمدان مسافرتی قرار دهید. برای بسته‌بندی مواد با احتمال نشتی بالا نیز، از کاورهای مناسب یا کیسه‌های زیپ کیپ محکم استفاده کنید.
  • حمل بیش از یک باکس سیگار در بیشتر ایرلاین‌های دنیا ممنوع است. به‌طور کلی حمل بار یکسان در حجم بالا و بیش از مصرف شخصی می‌تواند برای شما مشکلاتی ایجاد کند.
  • در سفرهای داخلی یا خارجی خود، پیش از آغاز سفر، لیست لوازم ممنوع در پرواز در ایرلاین مربوطه را بررسی کنید.
  • خروج برخی اقلام از فرودگاه‌های بین‌المللی ایران بر اساس قوانین جمهوری اسلامی ممنوع است. ارز بیش از 5,000 دلار، سکه‌های طلا، خاویار بیش از 250 گرم و فرش‌های دستباف بیشتر از 24 متر، در این دسته قرار دارند.
  • حمل حیوانات خانگی در ایرلاین‌های مختلف تابع قوانین مجزا است.
  • برای حمل لوازم الکترونیکی، حتما با توجه به قوانین ایرلاین مورد نظر، وسیله خود را بیمه کنید.
  • ایرلاین‌های بین‌المللی بر اساس ضوابط کشورهای مختلف، برای ورود داروهای شیمیایی محدودیت‌های زیادی قائل می‌شوند. در صورت لزوم مصرف داروهای خاص، حتما نسخه دارای ترجمه و تایید کنسولگری کشور مقصد را همراه داشته باشید. در صورت نیاز به تزریق دارو در طول پرواز نیز، نسخه مورد تایید را در زمان ورود به لاین پرواز به متصدی گیت ارائه دهید.
  • هرگز بار افراد ناشناس را برای تحویل در مقصد قبول نکنید.
کانال عصر ایران در تلگرام تماشاخانه

به گل نشستن 50 نهنگ در اسکاتلند / آیا خودکشی بوده (فیلم)

مداحی بنی‌فاطمه و دمام‌زنی هلالی (فیلم)

فیلم های دیگر
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم 2
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم 3
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم 4
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم 5
چه چیزهایی را نباید در پرواز همراه داشته باشیم 6