سه‌شنبه 6 آذر 1403

چه کسی کاندیدای دولت در انتخابات است؟/ پشت پرده‌های یک کاندیداتوری

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
چه کسی کاندیدای دولت در انتخابات است؟/ پشت پرده‌های یک کاندیداتوری

در حالی که دولت و شخص رئیس جمهور نخستین واکنش منفی به کاندیداتوری عبدالناصر همتی در انتخابات را نشان داد اما به نظر می رسد دولت در صدد است که از فضای به وجود آمده برای سفید سازی همتی در بین افکار عمومی استفاده کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در بین 7 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری عبدالناصر همتی به حاشیه ساز ترین کاندیدای این دوره از رقابت های انتخاباتی تبدیل شد.

بعد از حضور وی در ستاد انتخابات کشور و کاندیداتوری رئیس کل بانک مرکزی در انتخابات ریاست جمهوری نخستین واکنش ها نسبت به اقدام وی از سوی دولت و شخص رئیس جمهور صورت گرفت.

اگرچه همزمان با همتی دو گزینه دولتی دیگر یعنی اسحاق جهانگیری و محمد شریعتمداری هم کاندید ریاست جمهوری بودند اما روحانی نسبت به ورود رئیس کل بانک مرکزی به گود رقابت های انتخاباتی بیش از همه واکنش نشان داد.

نخستین واکنش ها به کاندیداتوری همتی در حالی رسانه ای شد که هنوز نتیجه بررسی صلاحیت های مشخص نبود.

جریان رسانه ای نزدیک به دولت با یک خبر سازی وانمود کرد که رئیس جمهور مخالف کاندیداتوری رئیس کل بانک مرکزی در انتخابات است. رسانه های نزدیک به دولت گفتن که روحانی به کاندیداتوری همتی اعتراض کرده و خطاب به وی گفته است که کاندیدای دولت در انتخابات علی لاریجانی است و او نباید در انتخابات ثبت نام می کرد.

با وجود آنکه هنوز نتیجه بررسی صلاحیت ها مشخص نبود اما رسانه های دولتی اینگونه وانمود کردند که حضور همتی در انتخابات برای دولت چندان خوشایند نبوده و رئیس جمهور مخالف این اقدام است.

بعد از اعلام نتیجه بررسی صلاحیت ها همتی جز گزینه های تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان معرفی شد اما پروژه مخالف دولت با وی با جدیت بیشتر ادامه پیدا کرد.

رئیس جمهور در سخنانی اعلام کرد که اگر همتی قصد ادامه حضور در رقابت های انتخاباتی را دارد نمی تواند به عنوان رئیس بانک مرکزی باقی بماند. رسانه های نزدیک به دولت نیز در اقدامی هماهنگ از خبر رایزنی دولت برای گزینه جدید ریاست بانک مرکزی خبر دادند.

همتی اما در سوی دیگر این سناریو نقش خود را به خوبی ایفا کرد. وی در گفتگویی در کلاب هوس گفت حضورش در عرضه رقابت های انتخاباتی تاثیری در موضوعات پولی و ارزی ندارد. وی در تکمیل سناریوی دولت پروژه سلب مسئولیت از اوضاع اقتصادی را نیز کلید زد و گفت نقشی در اوضاع اقتصادی کشور نداشته است و اختیاراتش تنها در حد رئیس کل بانک مرکزی بوده است. وی البته در گام بعدی وضع موجود اقتصادی و معیشتی کشور را به گردن رقبای انتخاباتی خود انداخت و گفت آنهایی که با تصویب FATF مخالف هستند و از دولت در سایه سخن می گویند بانی وضع موجود هستند!

اما با جدی شدن تبلیغات کاندیداها آرام آرام دست دولت در حال رو شدن است علی رقم اینکه دولت و رسانه های نزدیک به آن در حال موج سواری بر خبر مخالفت دولت و شخص رئیس جمهور نسبت به کاندیداتوری همتی هستند اما به نظر می رسد دولت از این حضور چندان هم دلخور نیست و پروژه سفید کردن همتی را کلید زده است.

حسان الدین آشنا هم که تا قبل از انتشار فایل صوتی ظریف رئیس مرکز پژوهش های استراتژیک ریاست جمهوری را بر عهده داشت در توییتی نوشت: همتی و ما ادراک همتی! این یعنی حضور همتی در انتخابات پشت پرده هایی در دولت دارد.

رئیس کل بانک مرکزی که خود بانی وضع موجود کشور و از عوامل موثر در افزایش نرخ ارز، نابسامانی های بازار بورس و سرمایه، گرانی های افسارگسیخته و ارز 4200 تومانی است عنوان کرده که من مخالف ارز 4200 تومانی و سیاست های اقتصادی دولت بودم.

دولت در صدد است که از فضای به وجود آمده برای سفید سازی همتی در بین افکار عمومی استفاده کند.

این میان بازوی رسانه ای جریان اصلاح طلب که حامی دولت و کاندیداتوری همتی است نیز به ایفای نقش خود می پردازد.

خبرنگاران اصلاح طلب در تلاش هستند تا با ایجاد دو قطبی بین همتی و کاندیداهای جبهه انقلاب جامعه را انقا کنند که از ترس کاندیدای رقیب به همتی تمایل دارند.

اما باید دید در روزهای آینده و با شروع مناظرات انتخاباتی رئیس کل سابق بانک مرکزی چه توجیهاتی را نسبت به عملکرد خود در دوران مسئولیتش که بانی وضع امروز کشور و معیشت مردم است خواهد داشت.

انتهای پیام / ک

چه کسی کاندیدای دولت در انتخابات است؟/ پشت پرده‌های یک کاندیداتوری 2
چه کسی کاندیدای دولت در انتخابات است؟/ پشت پرده‌های یک کاندیداتوری 3