دوشنبه 1 بهمن 1403

چه کنیم بیماری قلبی نگیریم؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
چه کنیم بیماری قلبی نگیریم؟

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی در استان عامل بیشتر مرگ و میرها است.

به گزارش مشرق؛ ملک‌زاده با اشاره به اینکه 40 درصد فوتی های سالانه در استان مربوط به بیماران قلبی و عروقی است، گفت: از نظر آماری بیماری‌های قلبی و عروقی در سراسر جهان، کشور ایران و استان کهگیلویه و بویراحمد اولین علت مرگ و میر به شمار می‌رود بطوریکه این بیماری سالانه بالغ بر 18.5 میلیون نفر را در جهان به کام مرگ می‌رسانند که 75 درصد این مرگ‌ها در کشورهای با وضعیت اقتصادی متوسط به پایین است که ایران در زمره این کشورها است.

رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: کلسترول بالا، فعالیت بدنی ناکافی، وزن بالا، فشار خون و دیابت، مصرف دخانیات و سابقه خانوادگی از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.

وی در خصوص اینکه چه اقداماتی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی باید انجام گیرد، گفت: فعالیت بدنی سالم و انجام پیاده‌روی سریع حداقل پنج روز در هفته و هر روز 30 دقیقه، داشتن رژیم غذایی مناسب و کاهش مصرف مواد مخدر پرکالری برای کنترل وزن و جلوگیری از اضافه وزن، محدود کردن استفاده از نمک به کمتر از پنج گرم در روز یا یک قاشق چایخوری و محدود کردن استفاده از فست فودها از جمله اقدامات برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی است.

این مسئول با اشاره به مزایای مصرف میوه و سبزی گفت: مصرف پنج واحد میوه و سبزی در روز یعنی حدود 400-500 گرم، محدود کردن مصرف گوشت چرب، لبنیات چرب و روغن پخت و پز به کمتر از دو قاشق سوپ‌خوری در روز و جایگزین کردن روغن زیتون، سویا، ذرت و کلزا به جای روغن پالم، استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز و عدم مصرف سیگار، الکل برای خانم‌ها و آقایان از دیگر موارد پیشنهاد شده است.

ملک‌زاده با بیان اینکه چربی خون بالا یکی دیگر از عوامل خطرزا برای ابتلا به سکته‌های قلبی و عروقی است، عنوان کرد: چربی خون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد، ضمن اینکه فشار خون بالا در ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی ارتباط مستقیم دارد.

وی در خصوص چاقی و ارتباط آن با اضافه وزن گفت: چاقی حالتی است که چربی ذخیره در بدن به حد بالایی برسد که برای سلامتی فرد ایجاد خطر کند و خطر مرگ و میر افراد چاق در مقایسه با افراد لاغر تقریبا 2 برابر است.