سه‌شنبه 24 تیر 1404

چین به آمریکا هشدار جدی داد

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
چین به آمریکا هشدار جدی داد

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در هشداری به آمریکا تاکید کرد که هیچ برنده‌ای در جنگ تعرفه‌ها وجود ندارد و اجبار یا فشار نمی‌توانند مشکلات را حل کنند.

لین جیان در نشست خبری امروز سه‌شنبه در واکنش به تهدید لینزی گراهام سناتور آمریکایی مبنی بر اعمال تعرفه 500 درصدی بر برخی کشورها از جمله چین در صورت ادامه تجارت با روسیه، گفت: موضع پکن در مورد مساله اوکراین ثابت و روشن بوده است.

وی با بیان اینکه چین، گفت‌وگو و مذاکره را تنها راه‌حل مساله اوکراین می‌داند، افزود: چین به شدت با هرگونه تحریم یکجانبه غیرقانونی و اعمال قدرت طولانی مدت مخالف است.

لین اظهار امیدواری کرد که تمام طرف‌ها بیشتر به تقویت محیط مساعد برای پیشبرد راه‌حل سیاسی مساله اوکراین بپردازند و اقدامات بیشتری انجام دهند که به مذاکرات صلح کمک کند.

خبر مرتبط هشدار تهدیدآمیز چین به تایوان درباره استفاده از تجهیزات آمریکایی

وزارت دفاع چین هشدار داد که تایوان در صورت توسل به زور و تحریک برای جنگ، سرنوشتی جز نابودی کامل نخواهند داشت.

به گزارش ایرنا، جنگ تعرفه‌ها میان چین و ایالات متحده از اوایل سال 1397 آغاز شد. دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در دولت نخست خود به منظور کاهش کسری تجاری ایالات متحده و مقابله با آنچه که «عملکرد ناعادلانه» چین در عرصه تجارت می‌نامید، تصمیم به اعمال تعرفه‌های سنگین بر کالاهای چینی گرفت.

ترامپ در آن دوره اعلام کرد که تعرفه‌های 25 درصدی بر کالاهای چینی به ارزش 50 میلیارد دلار اعمال خواهد کرد. چین در پاسخ، تعرفه‌هایی مشابه بر کالاهای آمریکایی اعمال کرد. این اقدامات نقطه شروع افزایش تعرفه‌ها و تنش‌های تجاری میان دو کشور بود.

در سال‌های بعد، مذاکرات تجاری میان چین و آمریکا ادامه یافت، اما با وجود کاهش‌هایی در تعرفه‌ها، اختلافات همچنان باقی ماند. در نهایت، توافق تجاری «مرحله اول» میان دو کشور در سال 1399به امضا رسید که بر اساس آن چین متعهد شد خرید کالاهای آمریکایی را افزایش دهد و برخی اصلاحات در سیاست‌های تجاری خود اعمال کند.

با این حال، جنگ تعرفه‌ها تاثیرات بلندمدت زیادی بر اقتصاد جهانی و روابط تجاری میان 2 کشور گذاشت. این جنگ نه تنها بر چین و آمریکا، بلکه بر زنجیره‌های تأمین و بازارهای مالی جهانی تاثیرات زیادی برجای گذاشت.

خبر مرتبط احتمال تغییر میانجی در مذاکرات ایران و آمریکا / نروژ یا چین میانجیگری می‌کنند؟

طرف آمریکایی همزمان با پیشنهاد برقراری آتش‌بس در روز 2 تیر، در حال برنامه‌ریزی مقدمات ازسرگیری مذاکرات است و احتمالاً به زودی شاهد دور جدید مذاکرات خواهیم بود. در این صورت بر مبنای شنیده‌های غیررسمی، دیگر عمانی‌ها را در نقش واسطه‌گری نخواهیم دید و گزینه‌های دیگری چون نروژ یا چین این مسئولیت را بر عهده خواهند داشت.

در ماه‌های اخیر، این جنگ وارد مرحله‌ای حساس‌تر شد و در فروردین 1404، ترامپ تصمیم گرفت که تعرفه‌های وارداتی بر کالاهای چینی را تا 145 درصد افزایش بدهد. در واکنش، پکن نیز تعرفه‌های خود را به 125 درصد رساند و صادرات برخی مواد معدنی نادر را به صورت موقت متوقف کرد. این اقدامات باعث کاهش واردات کالاهای چینی به آمریکا و افزایش نگرانی‌ها در بازارهای جهانی شد.

این دو کشور در اردیبهشت 1404 به توافقی موقت دست یافتند که بر اساس آن تعرفه‌ها برای 90 روز کاهش یافت. طبق این توافق، تعرفه‌های آمریکا به 30 درصد و تعرفه‌های چین به 10 درصد رسید و این توافق تا 21 مرداد معتبر است. در صورت فقدان دستیابی به توافق جامع، تعرفه‌ها بار دیگر افزایش خواهند یافت.

چین همچنین در تلاش است تا با تقویت صادرات به بازارهای جدیدی مانند جنوب‌شرقی آسیا، آفریقا و اتحادیه اروپا، تأثیرات منفی جنگ تعرفه‌ها را کاهش دهد.

در خرداد 1404، صادرات چین رشد 5.8 درصدی داشت؛ اگرچه صادرات به آمریکا همچنان با کاهش 16 درصدی روبرو است و نگرانی‌ها در مورد تشدید دوباره تعرفه‌ها همچنان ادامه دارد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

چین به آمریکا هشدار جدی داد 2
چین به آمریکا هشدار جدی داد 3