کابینه بایدن، جایی برای ایفای نقش جمهوریخواهان
تهران - ایرنا - جو بایدن رئیسجمهوری منتخب آمریکا از جناج دموکرات برای عمل به وعده تشکیل دولت فراجناحی، به دنبال جذب جمهوریخواهان کنگره است.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه راستگرای نیویورک پست دیروز (20 آبان) به نقل از منابع آگاه خبر داد که جو بایدن فهرستی 30 نفره از اعضای دو حزب اصلی کنگره را که مشهور به همکاری با حزب رقیب هستد، تهیه کرده تا از آنان در سمتهای کلیدی کابینه احتمالی خود استفاده کند.
بر اساس این گزارش، 20 نماینده مجلس و 10 سناتور اعضای این فهرست را تشکیل میدهند. نیمی از این افراد دموکرات بوده و نیمی دیگر جمهوریخواه و جایزه جفرسون - همیلتون اتاق بازرگانی آمریکا را برای همکاریهای فراحزبی دریافت کردهاند.
از میان چهرههای جمهوریخواه این فهرست میتوان به سه نماینده پیشین و فعلی ایالت نیویورک اشاره کرد: پیتر کینگ نماینده فعلی و تام رید و جان کاتکو نمایندگان ادوار.
سوزان کالینز سناتور ایالت مین، لیزا موکوفسکی سناتور ایالت آلاسکا و رند پاول سناتور ایالت کنتاکی نیز از جمله نامهای مطرح در میان جمهوریخواهان فهرست مزبور میباشند.
یکی از منابع نزدیک به تیم انتقالی رئیسجمهوری منتخب گفت: این همان چیزی است که بایدن در نطق پیروزی خود از آن سخن گفت. این همان رفتار فراجناحیای است که سعی در انجام آن دارد. افرادی که به کار میگیرید اثباتکننده فراجناحی بودن شما است.
به گفته منابع آگاه، تیم بایدن به جای سنا که انتخابات ژانویه آتی ایالت جورجیا تا حدود زیادی تکلیف اکثریت آن را مشخص میکند، بیشتر توجه خود را به مجلس نمایندگان که دموکراتها اکثریت آن را در اختیار دارند، معطوف کرده است.
بایدن میداند که به دشواری میتوان یک سناتور جمهوریخواه را که به شدت تحت فشار حزب متبوع خود برای حفظ اکثریت سنا خواهد بود، جذب کند. نشریه پولیتیکو نیز با اشاره به وضعیت حساس سنا نوشت که بعید است بایدن، برنی سندرز و الیزابت وارن (سناتورهای ایالات ورمونت و ماساچوست) را برای کسب سمتهای دولتی به کار گیرد.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز در مطلبی پیرامون همکاری جمهوریخواهان با دولت احتمالی دموکرات نوشت: سیندی مک کین بیوه جان مک کین سناتور متوفی ایالت آریزونا به هیئتی پیوسته که وظیفه ارائه مشورت به تیم بایدن در مورد نحوه اجرای وعدههای انتخاباتی را دارد.
سیندی مک کینمک کین دومین جمهوریخواهی است که به صورت رسمی عضو کمیته مزبور میشود. پیشتر باب مکدونالد وزیر جمهوریخواه امور کهنه سربازان دولت باراک اوباما نیز به این کمیته پیوسته بود.
این هیئت به تازگی نخستین جلسه خود را تشکیل داده و پیش بینی شده که در هفتههای آتی نیز جلسه دیگری برگزار شود.
مک کین که پیش از انتخابات به صورت رسمی از بایدن حمایت کرده و پس از شمارش آراء نیز به وی تبریک گفته بود در مصاحبه با شبکهای بی سی گفت که نامزد دموکراتها نقشآفرینی جمهوریخواهان در دولتش را مد نظر دارد.
وی در مورد نقش خود در کمیته مشورتی گفت: کمک میکنم تا جمهوریخواهان شایسته را در مناصبی از دولت قرار دهم.
تارنمای هیل نیز خبر داد که جان کیسیک فرماندار پیشین ایالت اوهایو از دیگر جمهوریخواهان مورد توجه بایدن است.
پیش از انتخابات نیز اخباری در مورد پیوستن نومحافظه کاران به اردوی بایدن منتشر شده و گمانه زنی شده بود که سکان سیاست خارجی این کشور به جمهوریخواهان مخالف ترامپ سپرده شود.
بر اساس آمار شبکه خبری فاکس نیوز، بایدن با کسب 290 رأی گزینشگران در برابر 214 رأی دونالد ترامپ، بهعنوان چهل و ششمین رئیسجمهوری آمریکا انتخاب شده و کامالا هریس نیز بهعنوان اولین زن، بهعنوان معاون رئیسجمهوری این کشور برگزیده شد.
بایدن در اولین توییت پس از اعلام پیروزیاش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نوشت: رئیسجمهوری تمام مردم آمریکا خواهم بود، چه آنهایی که به من رأی دادند و چه آنهایی که به من رأی ندادند.
از سوی دیگر جمهوریخواهان تاکنون توانستهاند 49 کرسی سنا را در برابر 48 کرسی دموکراتها به خود اختصاص دهند. در مجلس نیز دموکراتها 218 کرسی اکثریت را تصاحب کردهاند و جمهوریخواهان نیز تاکنون برنده انتخابات 201 حوزه بودهاند.
همه این گمانه زنی ها درباره ترکیب کابینه آتی دولت بایدن، در حالی است که دونالد ترامپ هنوز نتیجه انتخابات را نپذیرفته و پیروزی بایدن را به رسمیت نشناخته است. او مدعی تقلب در انتخابات شده و وعده داده که این ادعای خود را از طریق مجاری حقوقی و قضایی پیگیری خواهد کرد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*