کارشناس تیراندازی: در ماده خفیف باید برای المپیکیها تمرین حضوری گذاشت
حسن ذوالفقاری گفت: در مورد تیراندازانی که سهمیه المپیک را در بخش خفیف گرفتهاند این الزام وجود دارد که تمریناتشان حضوری باشد.
کارشناس تیراندازی در گفت و گو با ایسنا، در مورد اثرات مثبت و منفی تمرینات خانگی و خشک ملیپوشان تیراندازی اظهار کرد: باید برای تمرینات، برنامهریزی هدفمند وجود داشته باشد، تا افراد بعد از تمرین به ویژگیها یا آمادگیهایی که مد نظر است برسند. در حال حاضر اکثر اعضای تیم ملی سهمیه المپیک گرفته و از نظر فیزیکی به حد کمال رسیده اند و نیازی به حضور مربی ندارند. گاها ممکن است حتی مربیان آنها در سنوات قبل سهمیه یا مدال المپیک نداشته باشند، اما با این ورزشکاران کار می کنند و آنها را به مسابقات می رسانند. این افراد خبره و صاحب سبک هستند و فرق آنچنانی ندارد که در خانه یا باشگاه تمرین کنند. نظر من مخالف نظر خیلی از افراد است که معتقدند تمرین المپین ها در خانه سبب دور ماندن آنها از میادین خواهد شد. در حال حاضر که مسابقات در هیچ کجای دنیا انجام نمیشود.
ذوالفقاری در ادامه گفت: این ورزشکاران در دورانی هستند که کسب فرم کرده اند و باید آن فرم را حفظ کنند. در این شرایط نیازی نیست که مربی کنار آن ها باشد تا ایراد آنها را بگیرد. در این شرایط نیازی نیست که مسافتی را طی کنند به سالن بیایند و برگردند. به نظرم هیچ ایرادی ندارد که در خانه تمرین کنند خودشان صاحب سبک اند و نیازی به مربی ندارند. اگر مربی هم هست عملکرد آنها را ارزیابی می کند تا انگیزه و تلاششان کم نشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تمرینات خشک نیز تاثیری در روند تمرینی آنها نخواهد داشت گفت: تمرینات آنها خشک نیست. می توان روی دستگاه اسکتی که با آن تمرین میکنند ساچمه زد. آنها می توانند بین 10 متر اتاق تیر بزنند. تیر جنگی که نیست، تیر ساچمهای است. هیچ کس تمرین خشک نمیکند. در زمان قدیم ما در خانه تمرین میکردیم و تیر میزدیم. البته آنها نیاز به یک انگیزه در تمرینات دارند. اگر در یک جمع و گروه باشند قطعا حس رقابت بهتری خواهند داشت و می توانند در اردوهای حضوری تمرینات رقابتی هم داشته باشند.
کارشناس تیراندازی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به مجوز فعالیت در رشته های انفرادی نباید اردوهای تیم ملی تیراندازی آغاز شود گفت: مجموعه فدراسیون، رییس فدراسیون، کمیته فنی و مربیان باید در این خصوص مشورت کنند تا ببینند چطور می توان جلو رفت. نظر شخصی من این است که قطعا اگر اردوی حضوری برگزار شود و نظارت بیشتری وجود داشته باشد تاثیرش بیشتر است. افرادی که باید با فشنگ در المپیک حاضر شوند الزام دارد که تمریناتشان حضوری باشد. اگر همه ی المپین ها را هم جمع کنند 6 نفر بیشتر نیستند و می توانند با فاصله زیاد و دو خط در میان تمرین کنند و مشکل خاصی نیست. اگر همه به اردو دعوت شوند ساچمه ای که قرار است در خانه بزنند در اردو خواهند زد. قطعا اگر تمرینات در سالن باشد بهتر و تاثیر گذارتر است، اما اینکه بگویند تمرین در خانه خشک و بدون ساچمه است درست نیست.
ذوالفقاری در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط برای تیراندازان در رشته خفیف هم همینگونه است و می توانند در خانه با فشنگ تمرین کنند گفت: اکثر سهمیه های المپیک به جز صداقت و کرم زاده در بادی گرفته شده است و تنها میتوان گفت این دو نفر تمرین خشک میکنند. نجمه خدمتی، هانیه رستمیان، آرمینا صادقیان و جواد فروغی همگی سهمیه خود را در بادی گرفته اند. بنابراین تنها بایستی دو نفر تمرین با فشنگ داشته باشند. اگر نظر مربیان این باشد که بخواهند در ماده سه وضعیت هم در المپیک تیر بزنند نیاز به کار با فشنگ است و باید برنامه تمرینی با فشنگ گذاشته شود.
او در مورد کمبود فشنگ تمرینی و مشکلات موجود در این زمینه گفت: باید فلسفه تمرین خشک را توضیح دهم. زمانی که تیر میزنیم خود تیر هیچ آموزشی برای ما ندارد. نحوه گرفتن، نگه داشتن و حرکت دادن سلاح است که به ما موزش می دهد. شلیک تیر، بیشتر شبیه یک انگیزه است که ببینیم تیر را کجا زده ایم تا بتوانیم نشانه گیری را درست کنیم. در حقیقت فشنگ معیار تشخیص صحت اجرای تمرین ما است. وقتی 100 تیر می زنیم عضلات، دقت و تکنینک 100 بار اتفاق می افتد و این است که باعث پیشرفت می شود. شلیک تیر شاخص اندازه گیری و عامل ثانویه است. نمیتوان گفت اگر فشنگ نباشد تمرین هیچ چیز نیست.
کارشناس تیراندازی افزود: مگر زمانی که محروقی مدال ارتش های جهان را گرفت سلاح و فشنگ داشتیم؟ سلاحش که قدیمی بود، 300 فشنگ هم در محل مسابقه خریدیم اما رکوردی زد که هنوز در ایران باقی مانده است. اگر فکر کنیم فشنگ عامل اصلی است پس چرا انگلستان یا آلمان که سازنده آن هستند قهرمان دنیا نمیشوند.
وی در پاسخ به این سوال که پس آیا کمبود فشنگ را محدودیتی برای تمرینات تیراندازان نمیدانید گفت: نمیخواهم منکر این شوم که تیراندازان ما حق تمرین با فشنگ ندارند. البته که باید بهترین تمرینات، امکانات و تجهیزات را داشته باشند تا بهترین نتایج را بگیرند اما با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد و موضوع کرونا اگر بگوییم کمبود فشنگ دلیل اصلی است ذهن تیراندازان را بمباران کرده ایم. باید به آنها بگوییم درست است که فشنگ کم است و باید به میزان کافی باشد اما اصل خودشان و صحت انجام تکنیکشان است. اگر بگوییم فشنگ عامل اصلی است به آنها فشار آوردهایم. باید اکنون به آنها انگیزه دهیم که اگر کمترین امکانات را هم دارند بیشترین انگیزه را داشته باشند.
انتهای پیام