کارگاه صنایعدستی حولهبافی در دماوند افتتاح شد
تهران - ایرنا - رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دماوند گفت: کارگاه دائمی حولهبافی با هدف آموزش و توانمندسازی بانوان در محل این اداره افتتاح شد.
شهرام شریفی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: با استقرار چهار دستگاه حوله بافی فرصت آموزش برای 15 نفر به صورت همزمان و دائمی فراهم شدهاست اما با توجه به محدودیت های شیوع بیماری کرونا کلاسهای آموزشی به صورت محدود برای 5 نفر برگزار میشود.
وی افزود: کلاس های آموزش حوله بافی در مدت چهارماه و به صورت رایگان برای فراگیران برگزار میشود و انتظار است در پایان دوره تمام هنرآموزان به یک هنرمند شاغل در حوزه صنایع دستی تبدیل شوند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دماوند با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار در اولویت آموزش های صنایع دستی در شهرستان دماوند قرار دارند، خاطر نشان کرد: در پایان دوره به هنرآموزان گواهینامه آموزشی نیز اعطا می شود.
وی بیان داشت: حوله بافی نوعی فرآورده نساجی سنتی است که به کمک دستگاه بافندگی چهار وردی تولید میشود و در گذشته بدون آنکه کسی اطلاعات و آگاهی درباره آنها به جامعه بدهد، به عنوان بخشی از زندگی روزمره استفاده و از نسلی به نسل بعد منتقل میشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه این صنعت دستی علاوه بر مصرف حوله حمام که جاذب رطوبتی خوبی است، در موارد دیگری از جمله سفره، لباس، چادر شب و شال نیز مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: هنر حوله بافی شهرستان دماوند مربوط به شهر کیلان است که از نظر حجم تولید و مصرف بسیار محدود، کم تعداد و منحصر به فرد شدهاست.
لازم به ذکر است، مواد اولیه این صنعت نخ میباشد که به عنوان پود لابهلای چله تنیده میشود و توسط دفتین زده شده و در واقع طی سه مرحله، فرآیند بافت آن انجام میشود.
ازجمله خصوصیات این رشته از صنایع دستی این است، که اولا تمامی مراحل سه گانه بافندگی (ایجاد دهنه کار، پودگذاری و دفتین زدن) با حرکات دست و پا انجام میشود. ثانیا امکان استفاده از پودهای رنگی به میزان نامحدود و همچنین تنوع طرح بافت با در اختیار داشتن و کنترل حرکات وردها میسر میشود.
*س_برچسبها_س*