کارگر نمونه: برای افراد پرتلاش و باانگیزه کار هست
شهرکرد - ایرنا - لیلا صداقت کارگر نمونه چهارمحال و بختیاری با مدرک دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی گفت: فارغالتحصیلان دانشگاهی بدانند برای افراد پرتلاش و باانگیزه کار و شغل هست و میتوانند شانس موفقیت خود نه تنها در شغلهای دولتی بلکه در محیطهای کاری دیگری امتحان کنند.
کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی و عرصه تولید کشور هستند و نقش اصلی را در عرصه رونق تولید بر عهده دارند.
بیش از یک دهه است که عناوین انتخابی برای هر سال از سوی مقام معظم رهبری در ارتباط با اقتصاد کشور و حرکت به طرف تولید کیفی و رقابتی، نوآوری و ترغیب مردم به خرید کالای داخلی است و محور تمامی این شعارها به نوعی کار، تولید ملی، کالاهای داخلی و پویایی اقتصاد کشور را در بر میگیرد و در این میان کارگران به عنوان سربازان اصلی این محور جهادی، همواره مورد تاکید ایشان در سخنرانیها و پیامهای صادره بوده است.
از این رو نقش کارگران در عرصه اقتصاد بسیار مهم و بیبدیل است و در این میان هستند کارگرانی با تحصیلات و دانش بالا که در این عرصه اثرگذاری بالایی دارند و به عنوان کارگر نمونه در ارتقای کمی و کیفی محصولات تولیدی گام برمیدارند.
لیلا صداقت از کارگران برتر بخش صنعت استان چهارمحال و بختیاری است که با مدرک دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی و ثبت سه اختراع در ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل تلاش میکند و نشان داده است که میتوان با مدرک دکتری هم در محیطهای کارگری فعالیت کرد و به موفقیت رسید.
این کارگر نمونه 34 سال سن دارد و با داشتن یک فرزند در حین کار، ادامه تحصیل داده است و اکنون مسئول کنترل کیفی یکی از واحدهای فراوردههای گوشتی استان مشغول به کار است.
هفته کار و کارگر فرصتی شد تا با این بانوی نمونه عرصه کار و تلاش از تجربیات، دغدغهها توصیههایش برای سایر کارگران به گفتوگو بپردازیم.
ایرنا: خودتان را معرفی کنید؟
لیلا صداقت: از کارگران فعال در بخش صنعت در یکی از واحدهای صنعتی شهرستان بروجن با مقطع دکترای علوم و مهندسی صنایع غذایی فعالیت دارم. از سال 88 با مقطع لیسانس وارد این عرصه شدم و اکنون به عنوان مسوول کنترل کیفی و آزمایشگاه در یک واحد فراورده گوشتی اشتغال دارم.
ایرنا: در سال 99 به عنوان یکی از سه کارگر نمونه استان انتخاب شدهاید و وارد رقابت سراسری انتخاب کارگر نمونه ملی شدهاید، چه فعالیتها و اقداماتی سبب شد تا شما به عنوان کارگر نمونه انتخاب شوید؟
صداقت: علاوهبر یک سری موارد عمومی، فعالیتهای علمی و تحقیقاتی که در طول این سالها داشتهام سبب شد تا هیات داوران، بنده را به عنوان کارگر برتر بخش صنعت انتخاب کنند.
سه مورد ثبت اختراع، 17 مقاله علمی و پژوهشی و ISI، شرکت در 20 همایش علمی و سایر فعالیت های تحقیقاتی مرتبط با حرفه و کاری که مشغول به آن هستم از جمله سوابقی است که در ارزیابیها مورد بررسی قرار گرفته است.
تولید گز رژیمی و تولید چیپس با استفاده از روغن آنتی اکسیدن طبیعی از جمله فعالیت های علمی است که ثبت اختراع شده است.
ایرنا: با تحصیلات دکتری در یکی از واحدهای صنعتی استان به عنوان کارگر فعالیت دارید، آیا از این وضعیت رضایت دارید؟
لیلا صداقت: از اینکه با تحصیلات عالی به عنوان کارگر مشغول به کار هستم حس بدی ندارم چرا که شرایط جامعه و کشور به شکلی است که همه نمیتوانند در شغلهای دولتی مشغول به کار شوند و محدودیت وجود دارد و از طرف دیگر اگر همه کارگران تحصیلات عالی داشته باشند بسیار موثرتر و موفقتر در محل کار خود فعالیت میکنند. با این وجود زمانی که کار دولتی و کارمندی محدود است بهتر است در همان کاری که فعالیت داریم بهترین عملکرد را از خود نشان دهیم.
ایرنا: برای کارگران و فعالان هم قشر خود چه توصیهای دارید؟
صداقت: در طول این سالها تجربهای که کسب کردم این است که فعالیت در محیطهایی نظیر صنعت بیشتر از شغلهای پشت میزنشینی میتواند استعداد، خلاقیت و ابتکار افراد را شکوفا کند.
به کارگران و افراد هم قشر خود توصیه میکنم که در هر محیطی که فعالیت دارند تلاش کنند تا عملکرد مطلوبی از خود نشان دهند و اینکه با کارهای علمی و تحقیقاتی در ارتقای کیفیت محصولات تولید داخل موثر واقع شوند.
بسیاری از دانش آموختگان دانشگاهی شاید از اشتغال در محیطهای کارگری امتناع کنند و معتقد باشند که این شغلها در خور شان و تحصیلات آنها نیست اما باید این واقعیت را بپذیرند که شغل دولتی و پشت میزنشینی بسیار محدود است و نمیتوان زمان را از دست داد از همین رو باید از توقعات خود کم کنند و وارد عرصه کار و تلاش شوند و بدانند برای افراد پرتلاش و باانگیزه کار و شغل هست و میتوانند شانس موفقیت خود را در محیطهای کاری دیگری امتحان کنند.
ایرنا: چالشها و دغدغههایی کارگران و جامعه کارگری بیشتر معطوف به چیست؟
صداقت: مهمترین چالشی که میتوان به آن اشاره کرد، حقوق و مزایا است. حقوقی که در حال حاضر برای یک کارگر درنظر گرفته میشود جوابگوی نیاز یک خانواده سه نفری هم نمیشود.
با توجه به شرایط اقتصادی و تورم حاکم بر جامعه انتظار میرود به همان میزان نیز حقوق و مزایای کارگری افزایش یابد این در حالی است که هر سال از مزایا و تسهیلاتی که برای کارگران در نظر میگیرند کم میکنند.
همچنین برخی مشاغل کارگری جزو مشاغل سخت و زیانآور به شمار نمیروند در حالی که باید در این خصوص تجدیدنظر شود، بارها مشاهده میشود افرادی در این مشاغل مشغول کار هستند که از توان آنها خارج است اما برای امرار معاش مجبور به چنین کاری هستند.
همچنین سختگیریهای بسیاری نسبت به کارافتادگی کارگران وجود دارد که این مورد هم از دغدغههای کارگران به شمار میرود و انتظار میرود نسبت به اصلاح آن اقدام شود.
ایرنا: رویکرد پژوهش در حوزه کاری به خصوص جامعه کارگری چه خواهد بود؟
صداقت: اول اینکه از کارفرمایان تقاضا دارم تولید را به سمتی هدایت کنند که در کنار کمیت، به کیفیت محصولات نیز به خوبی پرداخته شود و از طرف دیگر از کارگران نیز درخواست میشود تا در کنار کارهای روزمره و وظایفی که برعهده دارند به کارهای تحقیقاتی و علمی روی آورده و نقش موثری در خصوص ارتقای کیفیت محصولات ایفا کنند.
از مسئولان هم تقاضا میشود که به کارگران توجه بیشتری داشته باشند و مزایا و تسهیلاتی برای این قشر درنظر بگیرند.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری 110 هزار کارگر دارد که با احتساب خانواده های زیرپوشش آنها، جمعیت 400 هزار نفری را شامل میشوند.
11 اردیبهشت با عنوان روزجهانی کارگر نامگذاری شده است و از 5 تا 11 اردیبهشت به عنوان هفته کار و کارگر در کشورمان مقام فعالان عرصه کار و تلاش گرامی داشته میشود.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*